Liity verkostomme!

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissaari Simson osallistuu ensimmäiseen korkean tason sähköverkkofoorumiin

SHARE:

Julkaistu

on

Tänään (7. syyskuuta) energiakomissaari Kadri Simson (Kuvassa) osallistuu ensimmäinen korkean tason sähköverkkofoorumi isännöi Euroopan siirtoverkonhaltijoiden verkosto (ENTSO-E) Euroopan komission suojeluksessa. 

Foorumin tavoitteena on nopeuttaa sähköverkkojen kehitystä kaikkialla EU:ssa, tuomalla yhteen korkean tason alan johtajat, päättäjät ja innovaattorit. Täyttääksemme meidän REPowerEU-suunnitelma Venäjän fossiilisten polttoaineiden tuonnin lopettamiseksi ja äskettäin sovitun tavoitteen saavuttamiseksi uusiutuvan energian 45 prosentin osuudesta vuoteen 2030 mennessä tarvitsemme parannettuja verkkoja ja vahvistettavaa energiainfrastruktuuria. Tämä on avain toimittamiseen Euroopan vihreä sopimus. Tapahtuma kokoaa yhteen yli 200 osallistujaa, mukaan lukien Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajavaltio Espanja, jäsenvaltiot, teollisuuden sidosryhmät, Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyövirasto (ACER) ja Kansainvälinen energiajärjestö IEA. 

Avaus- ja päätösistunnot, mukaan lukien komission jäsenen puheet ja pääpuhe, lähetetään suorana lähetyksenä tapahtuman verkkosivulle

Ennen korkean tason foorumia komissaari Simson sanoi: "Euroopan sähköverkko on yksi maailman suurimmista ja keskeinen mahdollistaja Euroopan puhtaaseen energiaan siirtymiselle. Eurooppa varmistaa energiavarmuutensa ja saavuttaa ilmastotavoitteensa vain, jos sähköinfrastruktuurimme laajenee ja kehittyy sopimaan hiilidioksidipäästöttömään energiajärjestelmään. Mutta eurooppalaiset verkot kohtaavat tällä hetkellä useita haasteita, jotka liittyvät lupien myöntämiseen, verkon ruuhkautumiseen ja rahoituksen saatavuuteen. Future of Grids -foorumi on oikea tilaisuus johtaville teollisuudenaloille ja sidosryhmille saada äänensä kuuluviin ja osallistua EU:n tasolla meneillään olevaan poliittiseen keskusteluun."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa