Liity verkostomme!

koulutus

70 vuoden jälkeen on aika uudistaa Eurooppa-kouluja

SHARE:

Julkaistu

on

- ensimmäinen Luxemburgin Eurooppa-koulu täytti huhtikuussa 70 vuotta. Eurooppa-koulut ovat peräisin Euroopan unionin alusta, ja ne on perustettu Euroopan hiili- ja teräsyhteisössä työskentelevien virkamiesten perheille. Vanhemmat arvostavat sitä, mitä koulut voivat tarjota heille lapset mutta uudistuksia tarvitaan kiireesti, kuten äskettäisessä Euroopan parlamentin mietinnössä vaaditaan, kirjoittaa Andrew Janis Folkmanis.

Nykyään ne ovat 13 eurooppalaista koulua eri puolilla Eurooppaa EU:n toimielinten ja virastojen toimipisteissä. Ja sisään Lisäksi uudentyyppinen monikielinen koulu on syntymässä, olemassa oleva EU:n kansallinen tai yksityinen koulu, joka saa akkreditoinnin myös kurssien järjestämiseen ja eurooppalaisten ylioppilastutkinnon kokeiden vastaanottamiseen. 

Eurooppalainen ylioppilastutkinto on saanut hyvää tunnustusta kaikkialla maailmassa. Kun poikamme haki opiskelemaan Maastrichtiin viime vuonna, oli selvää, että eurooppalainen tutkinto tunnustetaan erittäin hyvin kansallisten keskiasteen tutkintojen rinnalla.

Eurooppa-kouluissa meidän tulee kiittää omistautunutta ja innovatiivista opetushenkilöstöä, joka on näiden vuosien aikana kehittänyt monikielisen ja monikulttuurisen opetussuunnitelman ja opetustyylin, joka on erittäin laadukas. Nämä opettajat on lähetetty EU:n jäsenvaltioista. Oppilaat osallistuvat siis oppitunneille aivan kuten he saisivat ne kotimaassaan. Ja myös saada ainetunteja toisella EU-kielellä. Ne tulevat aidosti kaksikielisiksi.

Nämä eivät ole yksityisiä kouluja perinteisessä mielessä. Ne rahoitetaan suurelta osin julkisesti lähetettyjen opettajien kustannuksilla, isäntäjäsenvaltioiden tarjoamilla palveluilla ja niiden EU:n virkamiesten työnantajainstituutioiden tuella, joiden lapset käyvät koulua. Järjestelmä on avoin kaikille, jotka haluavat rekisteröidä lapsensa, tämä ei ole yksinomainen järjestelmä. 

Sen rajana ovat itse koulujen rakennukset, jotka ovat jo ennestään täynnä. Akkreditoitujen kansallisten koulujen äskettäisen käyttöönoton ja kasvavan määrän on tarkoitus laajentaa monikielisen opetuksen saatavuutta Euroopassa entisestään.

Järjestelmä tarjoaa erinomaisen pätevyyden, mutta parantamisen varaa on oppilaiden ja opettajien fyysisissä oloissa. Ylikansoitus tarkoittaa, että neljä Brysselin koulua, joissa on 14,000 10 oppilasta, toimivat paloturvallisuus- ja hygieniaolojen rajoissa. Tilanne on ollut olemassa XNUMX vuotta, pahenee vuosi vuodelta ja koulun johto on ollut tuskallisen hidasta ratkaisujen etsimisessä ja hyödyntämisessä. 

Hallinto ja koulun johtaminen puuttuu avoimuudesta, vanhemmat pitävät itse saada tietoa kehityksestä hyvin myöhään ja usein ilman perusteita. Ainakin yksi koulun johtaja on ilmoittanut, että työhön ei kuulu kommunikointia vanhempien edustajien kanssa. Järjestelmän hallintoneuvoston päätökset julkaistaan, mutta niissä ei ole kokouspöytäkirjoja, ei perusteluja, ei julkista tietoa siitä, mitkä jäsenvaltiot ovat tukeneet tai kyseenalaistaneet tiettyjä toimintatapoja.

Viime aikoina suurin edistysaskel ylikansoituksen lievittämisessä, kolmen uuden rakennuksen lisääminen eri puolille Brysseliä, ei saavutettu koulun johdolla tai johtokunnalla, vaan vuonna 2019 vanhemmilla, jotka esittivät kantansa Charles Michelille ja muille poliitikoille. Belgia nousi ja pelasti päivän.

Euroopan parlamentti äänesti 25. toukokuuta CULT-valiokunnassa Eurooppa-koulujärjestelmää koskevan mietinnön tukemisesta. Kertomuksessa yksilöidään huomattavia puutteita ja pyydetään komissiota ryhtymään toimiin niiden ratkaisemiseksi. Se vaatii, että "kaikille avoin" -politiikka on säilytettävä. Siinä tunnustetaan myös, että Eurooppa-koulujen monikielisellä ja monikulttuurisella konseptilla on suuri potentiaali vahvistaa kulttuurista yhteenkuuluvuutta Euroopassa.

Juuri tämä viimeinen näkökohta ja eurooppalaisen koulutuksen menestys pitävät meidät vanhemmat halukkaita lähettämään lapsemme näihin kouluihin huolimatta joidenkin koulujen riittämättömästä hallinnosta huolimatta koko järjestelmän huonosta hallinnosta. 

Toivon kovasti, että Euroopan parlamentin aloite johtaa kipeästi tarvittaviin korjauksiin koulujärjestelmän johtamisessa ja hallinnossa. Toivon myös, että voimme yhdessä kaikkien eurooppalaisten ja kansallisten sidosryhmien ja instituutioiden kanssa saada Eurooppa-koulujärjestelmän ja uudet akkreditoidut koulut raiteilleen tarjoamaan monikielistä, monikulttuurista koulutusta ja näkökulmaa tuleville sukupolville.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa