Liity verkostomme!

koulutus

Yksinäisyyden "epidemian" poistaminen helpottaa lasten siirtymistä takaisin kouluun

SHARE:

Julkaistu

on

Kesän loputtua lapset palaavat kouluun, sopeutuvat luokkahuoneen jäsenneltympään ympäristöön ja kohtaavat oppimisen, kokeiden ja ihmissuhteiden haasteet itsenäisesti. kirjoittaa mielenterveysasiantuntija Alysha Tagert.

Ikään kuin tämä siirtymä ei olisi tarpeeksi vaikea navigoida, lääkärit antavat lisäksi hälytyksen lasten mielenterveyden tilasta, mikä johtaa dramaattiseen kasvuun ensiapua hakevien, joidenkin alle viisivuotiaiden, lapsipotilaiden määrässä.

Asiaa pahentaa se, että eristäytymisen ja ahdistuksen tunne ikäryhmissä on kaikkien aikojen korkeimmillaan.

Menestyäkseen koulussa ja sen ulkopuolella lasten ei pitäisi olla yksin tai tuntea itsensä yksinäiseksi. He tarvitsevat elämässään aikuisia, jotta heistä tulee sitkeitä ja kekseliäitä, jotka pystyvät keskittymään välittömiin tehtäviin ja kaukaisempiin tavoitteisiin.

Poliittisella tasolla Yhdysvaltain senaatissa kesän aikana esitelty "Laki yksinäisyyden vastaisen kansallisen strategian vahvistamiseksi" on äskettäinen yritys puuttua lisääntyvään yksinäisyyskriisiin, joka vaikuttaa erityisesti lapsiin ja nuoriin aikuisiin ja heidän kykyinsä selviytyä vastoinkäymisistä. Tavoitteena olisi nykyisten unen, ravinnon ja liikunnan suuntaviivojen parannettu sosiaalinen infrastruktuuri, joka perustuu sosiaalisen eristäytymisen epidemian syvempään ymmärtämiseen.

Euroopassa äskettäin samankaltaisista huolenaiheista johtuen Euroopan komissio lupasi yli miljardi euroa EU:n mielenterveyskriisin sekä yksinäisyyden ja eristäytymisen ongelmien ratkaisemiseksi. Kuten EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen totesi: ”Meidän pitäisi pitää paremmin huolta toisistamme. Ja monille, jotka tuntevat olonsa ahdistuneeksi ja eksykseksi, sopiva, helposti saatavilla oleva ja edullinen tuki voi vaikuttaa ratkaisevasti."

Näiden poliittisten aloitteiden taustalla Atlantin molemmin puolin on usko, että hallitus voi ratkaista yksinäisyysongelman.

Mainos

Hyvät käytännöt voivat varmasti auttaa, mutta ne voivat myös menettää merkin. Tuore Isossa-Britanniassa tehty tutkimus on esimerkki. Se osoitti hallituksen määräämän eristämisen tuhoisat seuraukset Covid-aikakauden sulkemisten aikana, mikä oli erityisen haitallista lapsille ja nuorille, joiden emotionaaliseen ja sosiaaliseen kehitykseen nämä politiikat vaikuttivat suhteettomasti.

Vaikka Yhdysvaltain senaattori Murphy on oikeassa siinä, että poliittisten päättäjien ei pitäisi sivuuttaa yksinäisyysepidemiaa, meidän on myös varmistettava, että poliittiset ratkaisut todella auttavat ja että mielekästä tukea on saatavilla erityisesti apua tarvitseville lapsille ja nuorille aikuisille.

Minulla oli tilaisuus keskustella tästä aiheesta mielenterveysalan ammattilaisen näkökulmasta Gallupin toimitusjohtajan Pa Sinyanin kanssa. Hän jakoi näkemyksensä yksinäisyysepidemiasta "Mental Health in Times of Global Crisis" -tapahtumassa Davosissa, Sveitsissä, aiemmin tänä vuonna, jossa olimme panelisteja.

Puhuimme siitä, kuinka viime vuosina yksinäisyys on kärjistynyt niin syväksi kansanterveyskriisiksi, että COVID-taudin jälkeen joka toinen amerikkalainen aikuinen on ilmoittanut kärsivänsä yksinäisyydestä. Gallupin vuoden 2021 Global Emotions -raportin mukaan Covid-19:n "negatiiviset tunteet" nousivat kaikkien aikojen ennätyslukemiin, ja yksinäisyys on kasvanut 54 prosenttia viimeisten 15 vuoden aikana.

On tuskin yllättävää, että Yhdysvaltojen yleiskirurgi, tohtori Vivek H. Murthy kohtasi kiertueensa aikana kaiken ikäisiä ja sosioekonomisia taustoja edustavia ihmisiä, jotka kertoivat hänelle tuntevansa, että he kohtaavat "maailman yksin" tai että "Kukaan ei edes huomaisi", jos ne katoaisivat huomenna.

Tämä eristäytymisen ja yksinäisyyden tunne, josta lapset ja aikuiset kertovat, on enemmän kuin heikentävä tunnetila. Se vahingoittaa sekä yksilön että yhteiskunnan terveyttä. CDC:n mukaan sosiaalisen eristäytymisen, yksinäisyyden ja useiden vakavien fyysisten terveydellisten tilojen välillä, kuten lisääntynyt sydänsairauksien ja aivohalvauksen riski, tyypin 2 diabetes, masennus ja ahdistus, riippuvuus, itsemurha ja itsensä vahingoittaminen, dementia, on selvä korrelaatio. ja aikaisempi kuolema. Perspektiivistä katsottuna vastaavan kielteisen terveysvaikutuksen voisi saada vasta polttamalla 15 savuketta päivässä.

Vaikka hyvin kalibroidut hallituksen toimet voivat olla ratkaisevia, voivatko ne ratkaista niin syvästi henkilökohtaisen ja inhimillisen ongelman kuin subjektiivinen yksinäisyyden tunne? Vai löytyykö vastaus jostain orgaanisemmasta, syvälle yhteisöissämme ja yhteyksissämme muihin?

Yksinäisyys ei ole vain parannettava tila tai laatikko, joka on tarkistettava, vaan monimutkainen inhimillinen tila, jossa henkilökohtainen mielenterveys on kietoutunut yhteiskunnallisiin normeihin ja yhteisöllisiin yhteyksiin. Olemme loppujen lopuksi sosiaalisia eläimiä.

Vaikka yksinäisyyttä ja eristäytymistä voidaan tarkastella eri näkökulmista, aivan kuten mielenterveyttä yleisemminkin, sitä ei pidä käsitellä väliaikaisena tilana, joka kaipaa korjausta. Vaikka meillä on tapana unohtaa se, mielenterveys on elinikäinen jatkumo, vaihteleva, mutta olennainen osa yksilön hyvinvointia, toisin kuin fyysinen terveys. Se voi olla parempi tai huonompi, mutta se on aina läsnä. Liian usein sisäiseen hyvinvointiimme puututaan vasta, kun se saavuttaa kriisipisteen, joka on samanlainen kuin hoitoa vaativa sairaus, kuten Yhdysvaltain kansallinen yksinäisyysstrategia näyttää tekevän. Emme tarvitse ennen kaikkea uutta liittovaltion toimistoa Washingtoniin, Brysseliin tai Lontooseen, vaan politiikkaa, joka edistää sosiaalista ja fyysistä ympäristöä, jossa yksilöt voivat menestyä tukevissa yhteisöissä, joissa lapset voivat kasvaa vahvoiksi ja joustaviksi.

Yksi tapa vahvistaa yksilön kestävyyttä olisi vaalia yhteenkuuluvuuden tunnetta, vahvistaa yhteisön siteitä, edistää ystävyyssuhteita ja yleisesti varmistaa vankan tukijärjestelmän olemassaolo. Tämä prosessi vie tietysti aikaa, mutta on olemassa pieniä askeleita, joita voimme ottaa heti, varsinkin kun kyse on nuorista. Olen esimerkiksi jo pitkään suositellut "selviytymistyökalulaatikon" käyttöä, jota omat lapseni kantavat koulureppuissaan, kun he palaavat luokkahuoneeseen tänä vuonna, kuten joka vuosi. Se on kirjaimellisesti säiliö, joka on täynnä yksinkertaisia ​​jokapäiväisiä esineitä, jotka auttavat hallitsemaan stressiä ja ahdistusta jokapäiväisessä elämässään. Sisällä olevilla esineillä on aistitoiminto, joka auttaa maadoittamaan niitä, kun paniikki uhkaa mieltä. Stressipallot tai fidget spinners, mukavuusesineet tai sokeriton purukumi, joka voi aktivoida tunto-, haju- ja makuaistin kerralla, ovat helposti hankittavia, edullisia ja erittäin kannettavat. Ne auttavat keskittymään mielen ja tuomaan kehon ja mielen takaisin yhteen.

Maadoituksen ja selviytymisen välillä on itse asiassa erityinen yhteys. Maadoitustekniikat auttavat meitä selviytymään lisäämällä tietoisuuttamme tässä ja nyt, erityisesti hetkinä, jolloin olemme yksin ja haavoittuvia, vaikka mikään ei korvaa yksinäisyyttä ja mielenterveysongelmia vastaan ​​suojaavia inhimillisiä yhteyksiä ja tukea. Parantumme ollessamme yhteydessä toisiimme, ja siinä pitäisi olla painopiste – yhteiskuntamme perustana olevien inhimillisten ja yhteisöllisten siteiden vahvistamisessa.

Yhdysvaltain yleiskirurgi ymmärsi aivan oikein, kun hän kehotti: "Vastaa ystävän puheluun. Varaa aikaa aterian jakamiseen. Kuuntele ilman puhelimesi häiriötekijöitä. Suorita palvelutoimi… Ihmissuhteiden avaimet ovat yksinkertaisia, mutta poikkeuksellisen tehokkaita.”

Toisin sanoen meidän on autettava luomaan yhteenkuuluvuuden tunne. Ole olemassa lapsellesi, puolisollesi, ystävällesi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että yksilöt, jotka tuntevat vahvan yhteisöllisyyden ja joilla on vahvat siteet naapureihinsa, kirkkoon tai sosiaalisiin ryhmiin, kärsivät harvemmin yksinäisyydestä. Näitä yhteyksiä vaalimalla voimme luoda vankan tukijärjestelmän apua tarvitseville yksilöille, mikä vähentää eristäytymisen todennäköisyyttä ja sen seurauksia, ja voimme välittää tämän kuulumisen tunteen lapsillemme.

Kun lapsemme palaavat kouluun tai lähtevät kotoa opiskelemaan, heidän epäviralliset suhteet ja heidän kehittämänsä yhteydet auttavat heitä selviytymään vaikeista hetkistä sekä yksinkertaiset perustekniikat, jotka jokainen lapsi voi oppia. Kokemus kertoo meille, että perhe- ja yhteisövetoiset aloitteet, jotka ovat intiimimpiä ja orgaanisempia kuin edes kaikkein hyvää tarkoittava hallitusohjelma, suojaavat lapsia todennäköisemmin yksinäisyydestä ja antavat heille yhteenkuuluvuuden tunteen ja voimaa, jota he tarvitsevat pitää huolta itsestään ja muista ja menestyä koulussa ja sen ulkopuolella.

Alysha Tagert on mielenterveyspalvelujen ammattilainen, joka on erikoistunut ahdistukseen, masennukseen, suruun ja menetyksiin, traumaan ja PTSD:hen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa