Liity verkostomme!

liikenne

Äänestä myyttejä myöten: Takaisin EU:n liikennekomitean pragmaattisen lupa-aseman

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU:n nuoret ammattikuljettajat ovat olleet harhaanjohtavan turvallisuuskampanjan kohteena. Euroopan parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunta (TRAN) tarjoaa konkreettisia toimia EU:n nuorisotyöttömyyden ja kuljettajapulan ratkaisemiseksi samalla, kun se pohtii huolellisesti tieturvallisuusnäkökohtia. Sen näkemys olisi hyväksyttävä täysistunnossa. 

EU:n ajokorttidirektiivin meneillään olevan tarkistuksen aikana on tärkeää erottaa tosiasiat fiktiosta, jotta voidaan torjua myytti, jonka mukaan kaikki nuoret ammattikuljettajat eivät ole turvallisia Euroopan teillä.

Ennen ratkaisevaa täysistunnon äänestystä direktiivistä, joka voisi ratkaista tieliikennealan tärkeän haasteen, kuljettajapulan, IRU tarjosi Euroopan parlamentin jäsenille tosiasiat ja luvut, jotka paljastavat nuoriin ammattikuljettajiin tällä hetkellä kohdistuvan puolueellisuuden tietyt ryhmät ja vaativat puolueettomia, pragmaattisia ratkaisuja.

TRAN:n ehdotuksen mukaisesti tarkistetun ajokorttidirektiivin pitäisi:

  • Vahvista 18-vuotiaat ammattikuorma-autonkuljettajien sääntönä sekä kansallisissa että kansainvälisissä operaatioissa,
  • Vahvistaa linja-auton ammattikuljettajien sääntönä 21 vuoden ikää ja tunnustaa samalla, että jäsenvaltiot voivat alentaa ajo-ikärajaa alle 21 vuoden kaikentyyppisissä palveluissa, myös yli 50 km:n pituisissa palveluissa, ja
  • Mahdollista koulutettujen nuorten pääsy ammattikuljettajakoulutukseen heti koulun valmistumisen jälkeen antamalla 17-vuotiaille mahdollisuus hyötyä kuljettajakoulutuksesta kokeneen kuljettajan rinnalla.

IRU EU:n edunvalvontajohtaja Raluca Marian sanoi: "EU:n nuoret ovat olleet harhaanjohtavan turvallisuuskampanjan kohteena.

”IRU haluaa kiinnittää erityistä huomiota nuoriin ammattikuljettajiin kohdistuvaan puolueellisuuteen turvallisuuspuutteiden varjolla.

”Nuoret ammattikuljettajat ja nuoret kuljettajat eivät ole sama asia. Ammattikuljettajat ajavat ansaitakseen elantonsa. He ovat täysin motivoituneita ja koulutettuja satoja tunteja ajamaan järkevästi toimeentulonsa ylläpitämiseksi."

Mainos

EU:sta puuttuu tällä hetkellä yli 500,000 XNUMX ammattimaista linja-auto- ja kuorma-autonkuljettajaa, ja pulaa pahentaa vuosittain eläkkeelle jäävien kuljettajien suuri määrä ja uusien kuljettajien alhainen määrä ammattiin.

TRAN:n ehdottama direktiivin tarkistettu versio tarjoaa tehokkaita ratkaisuja uuden ja turvallisen työvoiman, myös nuorten, houkuttelemiseksi kuljettajan ammattiin.

"Täysistunnossa 27. helmikuuta järjestettävän äänestyksen vuoksi pyydämme parlamentin jäseniä tukemaan TRAN-raporttia, joka tarjoaa konkreettisia toimenpiteitä EU:n nuorisotyöttömyyden ja kuljettajapulan ratkaisemiseksi samalla kun tarkastellaan huolellisesti tieturvallisuusnäkökohtia", Raluca Marian sanoi lopuksi.

Tietoja IRU: sta
IRU on maailman tieliikennejärjestö, joka edistää talouskasvua, vaurautta ja turvallisuutta ihmisten ja tavaroiden kestävän liikkuvuuden avulla. Yli 3.5 miljoonan liikkuvuus- ja logistiikkapalveluja kaikilla globaaleilla alueilla tarjoavan yrityksen ääninä IRU johtaa ratkaisuja, jotka auttavat maailmaa liikkumaan paremmin.
www.iru.org 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa