Liity verkostomme!

Talous

European Road Freight Rate Benchmark Q4 2023: Sopimusmarkkinat kestävät, mutta spot-markkinat romahtavat

SHARE:

Julkaistu

on

Upply x Ti x IRU Euroopan maanteiden rahtihinnat -indeksi osoittaa, että Q4 spot rate -indeksi laski 14.8 pistettä edellisvuodesta. Sopimushintaindeksin pudotus vuosineljänneksestä rajoittui kuitenkin 0.9 pisteeseen korkeiden kustannusten ja erityisesti vuoden 4 viimeisen neljänneksen tietullien nousun vuoksi.Spot-indeksi laski 4.5 pistettä edellisestä neljänneksestä (QoQ) 123.8 pisteeseen.

Se on nyt laskenut 14.8 pistettä edellisvuodesta (yoY). Sopimusindeksi nousi toisena peräkkäisenä vuosineljänneksenä ja nousi QoQ 1.7 pistettä 129.4:ään. Vuoden 0.9 viimeisen neljänneksen Euroopan maanteiden rahtirahtisopimusten vertailuindeksi oli 4, 2023 pistettä vähemmän kuin vuoden 123.8 kolmannella neljänneksellä ja 4.5 pistettä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vuoden 3 viimeisen neljänneksen Euroopan maanteiden rahtisopimusten vertailuindeksi oli 2023. yksikköä korkeampi kuin vuoden 14.8 kolmannella neljänneksellä ja 4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä.

Tiemaksujen hinnankorotukset Saksassa viime joulukuussa auttoivat nostamaan Saksan kotimaan hintojen indeksiä 8.3 prosenttiyksikköä. Saksassa IRU arvioi, että tietullien lisäkustannukset ovat 6,700 730 euroa vuodessa kuorma-autoa kohti, kun taas käyttöön otettujen uusien tietullien kustannukset olla 2024 euroa per kuorma-auto vuodessa Itävallassa. Alhainen kysyntä pitää todennäköisesti rahtihinnat maltillisina vuonna XNUMX.

Korkean kustannuspohjan lisäksi käyttöön otettavat uudet tietullit pitävät kuitenkin hintojen nousupaineita vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Tämä todennäköisesti ylläpitää sopimuskorkoja ja rajoittaa spot-korkojen kasvun hidastumista edelleen.Heikko ja laskeva maanteiden rahtikysyntä kaikkialla Euroopassa on laskenut spot-hintoja, kun taas sopimushinnat ovat pysyneet korkealla kustannuspaineen vuoksi.

Spot-indeksi on nyt 5.5 pistettä sopimusindeksin alapuolella, mikä tarkoittaa, että spot-korot ovat nyt lähempänä perustasoaan kuin sopimuskorot. Teollisuuden vähenevän kysynnän aiheuttama spot-lasku sekä uusien päästömaksujen ja yleisen kustannuskasvun aiheuttama sopimuskorotus johtivat sopimushintojen nousemiseen spot-hintojen yläpuolelle Saksan kaupungeista Pariisiin, Birminghamiin, Milanoon, Lilleen, Madridiin, Rotterdamiin, ja Antwerpen.

 Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla korkojen noususta lähtien huiman nousun aiheuttama kulutuksen romahdus on ollut ensisijainen katalysaattori jatkuvalle spot-korkojen laskulle. Uudessa hidastuneen inflaation ilmapiirissä kulutus on kuitenkin nyt asettunut alhaisemmalle tasolle, mikä on johtanut pienempään maanteiden rahtimääriin.

Thomas Larrieu, Uppplyn toimitusjohtaja, kommentoi: "Vuoden 2024 alussa lähettäjillä on nyt mahdollisuus saada spot-hintoja, jotka ovat sopimushintoja alhaisempia. Tänä vuonna tieliikenteenharjoittajat joutuvat selviytymään jo useita kuukausia jatkuneesta kysynnän laskusta Euroopassa ja kustannusten arvaamattomuudesta. Nyt on aika nopeuttaa digitaalisten työkalujen käyttöönottoa, sillä ne tarjoavat näkyvyyttä ja mahdollistavat tulojen optimoinnin.

”Kulut ovat nousseet kauttaaltaan viimeisen kolmen vuoden aikana. Työvoima (+28.2 %), huolto ja korjaus (+20.4 %), renkaat (+21.6 %), varaosat (+13.5 %) ja vakuutukset (+8.7 %) ovat kaikki kasvaneet huomattavasti ja myötävaikuttaneet erityisen paisuneeseen kustannuspohjaan. . Tämä on seurausta järjestelmän läpi kulkevasta inflaatiosta, joka lisää korkotason nousupaineita ja estää korkojen putoamisen.

Saksan uudet päästöperusteiset tietullit astuvat voimaan 1 ja nostivat Saksan teillä liikennöivien raskaiden ajoneuvojen tietulleja noin 2023 prosenttia. GVN:n, Lower Saxony Carrier Associationin, mukaan tämä korotus aiheuttaa joillekin sen jäsenille 80 300,000 euron lisäkuluja kuukaudessa. Tämä on mitattavissa Saksan kotimaan maanteiden rahtihintaindeksillä, joka osoitti, että hinnat nousivat joulukuussa 8.3 pistettä.

IRU arvioi, että uudet tietullit lisäävät Saksassa 6,700 60 euron vuosikustannukset kuorma-autoa kohti. Tässä oletetaan, että saksalaiset kuorma-autot suorittavat 55 prosenttia maan maanteiden tavaraliikenteestä maksullisella tieverkolla tietäen, että 30 prosenttia rahtimääristä kuljetetaan nivelajoneuvoilla, joissa on yli viisi akselia ja jotka ovat EURO VI -standardien mukaisia, ja että näiden ajoneuvojen osuus on 1 prosenttia. Saksan laivastosta. Itävallassa 2024. tammikuuta 730 käyttöön otettujen uusien tietullien on määrä lisätä vuotuisia kuorma-autoja kohti XNUMX eurolla.

Vincent Erard, IRU:n strategia- ja kehitysjohtaja, lisää: "Euroopan tieliikennesektorilla on teollisuuden kysynnän lasku, mikä laskee spot-hintoja. Mutta sopimushinnat pysyvät korkeina uusien hiilidioksidimaksujen ja yleisten kustannusten nousun aiheuttamien kustannuspaineiden vuoksi. Kuljetusyritykset mukautuvat toiminnallisiin, taloudellisiin ja ympäristöön liittyviin haasteisiin vastatakseen tulevaisuuden kuljetustarpeisiin. Heidän ponnistelunsa on tuettava taloudellisella tuella vihreään siirtymiseen, lataus- ja tankkausinfrastruktuurin käyttöönottoon, turvallisempiin pysäköintialueisiin, kuljettajien työolosuhteiden parantamiseen ja kuljetusasiakirjojen kattavaan digitalisointiin. Odotamme myös tulevina vuosina kasvavaa kuljettajien kysyntää, sillä arviolta 745,000 2028 täyttämätöntä kuorma-autonkuljettajapaikkaa vuoteen XNUMX mennessä ja siten mahdollisesti korkeammat kuljettajakustannukset. Tieliikennealan korvaamatonta panosta koko taloudelle ja yhteiskunnalle ei pidä aliarvioida.

"Michael Clover, Ti:n kaupallisen kehityksen johtaja, sanoo: "Maanteiden rahtikustannuspaineet jatkuvat, kun polttoaine- ja työvoimakustannusten nousut lisätään nyt uusiin tiemaksuihin, jotka tulevat voimaan kaikkialla Euroopassa. Kuten Saksan tiedot osoittavat, voimme odottaa näiden uusien tietullien johtavan todellisiin maanteiden rahtimaksujen nousuun, kun niitä otetaan käyttöön eri maissa vuoden 2024 aikana, mikä asettaa uuden hintatason." Teollisuustuotannon supistuminen ja uusien tilausten lasku näyttää ottavan haltuunsa deflaatiovaipan nyt vakiintuneelta kuluttajakysynnältä. Tämä johtaa todennäköisesti edelleen koronlaskuihin, erityisesti spot-markkinoilla. Uuden päästöperusteisen tietullijärjestelmän laajentaminen muihin Euroopan maihin kuitenkin kasvattaa entisestään jo ennestään korkeaa maanteiden rahtikustannuspohjaa. Tämä voi aiheuttaa sopimuskorkojen nousupaineita ja samalla rajoittaa hintojen laskua ja katkaista spot-markkinoiden marginaaleja.
Tietoja Euroopan tierahtivertailusta
European Road Freight Rate Benchmark -raportti on suunniteltu tarjoamaan parempaa näkyvyyttä rahtihintojen kehityksestä kaikkialla Euroopassa.Klikkaa tästä ladataksesi kopion täydellisestä vertailuraportista.Tietoja Transport Intelligencestä (Ti)
Ti on maailman johtava logistiikka- ja maantierahtiteollisuuden markkinatiedon lähde, joka tarjoaa tietoja ja analyyseja European Road Freight Transport -raporttisarjan, Global Supply Chain Intelligence (GSCi) -tietokannan ja asiantuntijakonsultointipalveluiden kautta.
www.ti-insight.com 

Tietoja Uppplysta
Tavarankuljetusalan ammattilaisia ​​palveleva teknologia-alusta suunnittelee ja kehittää ratkaisuja, jotka auttavat rahdinkuljettajia, rahdinkuljettajia ja huolitsijoita hyödyntämään digitalisaation kaikkia mahdollisuuksia palvellakseen liiketoimintaansa. Yhdistämällä kuljetusosaamisen ja datatieteen, Upply on vuodesta 2018 lähtien kehittänyt älykästä ratkaisuaan, joka on omistettu rahtihintojen vertailuun, seurantaan ja analysointiin. Euroopan maanteiden tavaraliikenteen benchmarkingin johtavana toimittajana Smart auttaa toimitusketjun toimijoita tekemään päätöksiä täysin markkinatietoisina ja optimoimaan kuljetusinvestointejaan. Yrityksen kotipaikka on Pariisi, ja sillä on tällä hetkellä yli 60 työntekijää, jotka ovat omistautuneet kehittämään ainutlaatuisia teknologisia ratkaisujaan.
www.uply.comTietoja IRU: sta
IRU on maailman tieliikennejärjestö, joka edistää talouskasvua, vaurautta ja turvallisuutta ihmisten ja tavaroiden kestävän liikkuvuuden avulla. Yli 3.5 miljoonan liikkuvuus- ja logistiikkapalveluja kaikilla globaaleilla alueilla tarjoavan yrityksen ääninä IRU johtaa ratkaisuja, jotka auttavat maailmaa liikkumaan paremmin.
www.iru.org 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa