Liity verkostomme!

Euroopan keskuspankki (EKP)

"Nainen ei ole kapeneva" - Lagarde

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin presidentti Christine Lagarde ilmoitti tänään parafoimalla edesmenneen Ison -Britannian pääministerin ja monetaristin Margaret Thatcherin lauseella, jota hän tuskin olisi sanonut, että "nainen ei ole suippeneva".

Rahoitusolosuhteiden ja inflaationäkymien yhteisen arvioinnin perusteella keskuspankin hallintoneuvosto on päättänyt, että pandemian hätäosto -ohjelman (PEPP) puitteissa tehdyt nettovarallisuusostot voivat jatkua, mutta maltillisemmin.  

Neuvosto päätti myös pitää korot ennallaan sanoen, että ne odottavat EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan, kunnes inflaatio nousee kahteen prosenttiin, mutta sallivat siirtymäkauden, jolloin inflaatio voi nousta maltillisesti tavoitteensa yläpuolelle.

Mainos

Inflaationäkymät

Lagarde myönsi, että monissa euroalueen maissa ihmiset kokevat hinnankorotuksia, mutta hän sanoi, että kun pankki "katsoo inflaation ihon alle", heidän näkemyksensä saavat heidät uskomaan, että se on 1.5% arvioidun ajanjakson loppuun mennessä.

Lagarde korosti energian hintojen vaikutusta, mutta viittasi myös hintojen nousuun, joka johtui toimitusketjun pullonkauloista, jotka liittyivät talouteen avautumiseen. Pankki arvioi tämän olevan luonteeltaan suurelta osin väliaikaista, mutta myöntää, että se voi aiheuttaa hintojen nousupaineita, jos se jatkuu odotettua kauemmin. 

Mainos

Palkkojen osalta Lagarde sanoi, että EKP ei ole vielä nähnyt todisteita merkittävästä hintojen noususta, mutta tulee olemaan tarkkaavainen tähän, koska neuvottelut käydään syksyllä. Joka tapauksessa hän odottaa palkkojen kasvavan maltillisesti ja asteittain.

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n on kiristettävä politiikkaa tarvittaessa inflaation torjumiseksi, Weidmann sanoo

Julkaistu

on

By

Euroopan keskuspankin (EKP) pääkonttori on kuvattu auringonlaskun aikaan, kun koronavirus (COVID-19) leviää edelleen Frankfurtissa, Saksassa 28. huhtikuuta 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Euroopan keskuspankin (EKP) pääkonttori on kuvattu auringonlaskun aikaan, kun koronavirus (COVID-19) leviää edelleen Frankfurtissa, Saksassa 28. huhtikuuta 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Euroopan keskuspankin on kiristettävä rahapolitiikkaa, jos sen on vastattava inflaatiopaineisiin eikä sitä voida estää euroalueen valtioiden rahoituskustannuksilta, EKP: n päättäjä Jens Weidmann (Kuvassa) kertoi Welt am Sonntag sanomalehti, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Euroalueen maat ovat tehostaneet lainanottoaan selviytyäkseen koronaviruspandemiasta ja mahdollisesti jättäneet ne alttiiksi velanhoitokustannusten kasvulle, jos keskuspankki kiristää politiikkaa hintojen nousupaineiden torjumiseksi.

Mainos

"EKP ei ole siellä huolehtimassa valtioiden vakavaraisuussuojasta", sanoi Weidmann, jonka rooli Saksan Bundesbankin presidenttinä antaa hänelle paikan EKP: n poliittisessa päätöksenteossa.

Jos inflaationäkymät nousevat kestävästi, EKP: n on toimittava hintavakaustavoitteensa mukaisesti, Weidmann sanoi. "Meidän on tehtävä yhä uudelleen selväksi, että kiristämme rahapolitiikkaa, jos hintanäkymät sitä edellyttävät.

"Emme voi sitten ottaa huomioon valtioiden rahoituskustannuksia", hän lisäsi.

Mainos

EKP lupasi 22. heinäkuuta pidetyn poliittisen kokouksensa jälkeen pitää korkonsa ennätyksellisen alhaalla vielä pidempään inflaation hidastamiseksi ja varoitti, että koronaviruksen nopeasti leviävä Delta -muunnelma on uhka euroalueen elpymiselle. Lue lisää.

"En sulje pois korkeampia inflaatiovauhtia", Weidmann sanoi. "Joka tapauksessa vaadin, että seuraan tarkasti liian korkean inflaatiovaaran riskiä, ​​enkä pelkästään liian alhaisen inflaation vaaraa."

Euroalueen talous kasvoi odotettua nopeammin toisella vuosineljänneksellä pandemian aiheuttamasta taantumasta ulospäin, kun taas koronaviruksen hillitsemisen helpottaminen auttoi inflaatiota ylittämään EKP: n 2 prosentin tavoitteen heinäkuussa 2.2 prosenttiin. Lue lisää.

Kun EKP päättää, että on aika kiristää politiikkaa, Weidmann odotti, että keskuspankki lopettaa ensin PEPP -joukkovelkakirjalainaosto -ohjelmansa ennen kuin pienentää APP -hankintasuunnitelmaansa.

"Sarja olisi seuraava: ensin lopetamme PEPP: n, sitten APP: tä pienennetään ja sitten voimme nostaa korkoja", hän sanoi.

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Mainos

Continue Reading

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP muuttaa politiikan ohjausta seuraavassa kokouksessa, Lagarde sanoo

Julkaistu

on

By

Euroopan keskuspankki muuttaa seuraavassa kokouksessaan seuraavien poliittisten vaiheiden ohjeistustaan ​​vastaamaan uutta strategiaansa ja osoittamaan olevansa vakavasti inflaation elvyttämisessä, EKP: n presidentti Christine Lagarde sanoi maanantaina (12. heinäkuuta) esitetyssä haastattelussa kirjoittaa Francesco Canepa, Reuters.

Viime viikolla julkistetun EKP: n uuden strategian avulla se voi sietää 2 prosentin tavoitettaan korkeamman inflaation, kun korot ovat lähellä pohjan tasoa, kuten nyt.

Tämän on tarkoitus vakuuttaa sijoittajat siitä, että politiikkaa ei kiristetä ennenaikaisesti ja lisätä heidän odotuksiaan tulevasta hintakasvusta, joka on jäänyt alle EKP: n tavoitteen viimeisen vuosikymmenen ajan.

Mainos

"Ottaen huomioon sitkeyden, joka meidän on osoitettava sitoutumisemme toteuttamiseksi, eteenpäin suuntautuvaa ohjausta tarkistetaan varmasti", Lagarde kertoi Bloomberg TV: lle.

EKP: n tämänhetkisten ohjeiden mukaan se ostaa joukkovelkakirjoja niin kauan kuin on tarpeen ja pitää korot nykyisellä ennätyksellisen matalalla tasollaan, kunnes inflaationäkymät ovat "lähentyneet voimakkaasti" tavoitteeseensa.

Lagarde ei tarkentanut, miten viesti voisi muuttua, sanomalla yksinkertaisesti, että EKP: n tavoitteena on pitää luotot helposti.

Mainos

"Aistini on, että jatkamme päättäväisyyttämme ylläpitämällä suotuisat rahoitusolosuhteet taloutessamme", hän sanoi.

Hän lisäsi, että tämä ei ollut oikea aika puhua takaisinkannustimista ja että EKP: n pandemian hätäosto-ohjelma, jonka arvo on jopa 1.85 biljoonaa euroa, voi "siirtyä uuteen muotoon" maaliskuun 2022 jälkeen, sen varhaisimman mahdollisen päättymispäivän jälkeen. .

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa