Liity verkostomme!

Maatalous

Maatalous: EU:n maatalouselintarvikekaupan tasainen kasvu

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tuoreimmat EU:n elintarvikekaupan luvut julkaistu osoittavat, että kauppa jatkaa tasaista kasvuaan viennin kasvaessa 7 prosenttia vuoden 2020 kahdeksaan ensimmäiseen kuukauteen verrattuna. EU:n maatalouselintarvikekaupan kokonaisarvo (vienti plus tuonti) tammi-elokuussa 2021 oli 210.5 miljardia euroa, 5.1 % kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vienti kasvoi 7 prosenttia 127.5 miljardiin euroon, kun taas tuonti kasvoi 2.3 prosenttia 85 miljardiin euroon, joten maatalouselintarvikekaupan ylijäämä oli yhteensä 44 miljardia euroa vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Tämä on 17 % kasvua vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Positiivisia lukuja raportoitiin Yhdysvaltoihin suuntautuvassa viennissä, joka kasvoi 2 miljardia euroa eli 15 %, mikä johtui suurelta osin viinin sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien vahvasta kehityksestä.

Lisäksi vienti Kiinaan kasvoi 812 miljoonalla eurolla, kun taas vienti Sveitsiin (kasvu 531 miljoonaa euroa), Etelä-Koreaan (kasvu 464 miljoonaa euroa), Norjaan (kasvu 393 miljoonaa euroa) ja Israeliin (288 miljoonaa euroa) lisääntyi. Vienti Isoon-Britanniaan oli tänä aikana (116 milj. euroa) lähes samaa arvoa kuin viime vuonna. Vienti useisiin maihin väheni verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon. Eniten väheni vienti Saudi-Arabiaan, joka väheni 399 miljoonaa euroa eli 16 %. Muita merkittäviä laskuja raportoitiin viennissä Hongkongiin (lasku 103 miljoonaa euroa) ja Kuwaitiin (lasku 101 miljoonaa euroa). Tietyissä tuoteryhmissä vuoden 2021 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana viinin (2.5 miljardia euroa) sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien (1.3 miljardia euroa) viennin arvo kasvoi 31 prosenttia ja liköörit 32 prosenttia. Vehnän (lasku 892 miljoonaa euroa) ja lastenruokien (736 miljoonaa euroa) viennin ilmoitettiin vähentyneen. Tuonnin arvo kasvoi eniten öljykakkuissa (1.1 miljardia euroa), soijapavuissa (1.1 miljardia euroa), rasvahapoissa ja vahoissa (500 miljoonaa euroa), palmu- ja ydinöljyssä (479 miljoonaa euroa) ja kaakaopavut (nousu 291 miljoonaa euroa).

Sen sijaan tuontiarvot vähenivät eniten trooppisten hedelmissä, pähkinöissä ja mausteissa (669 miljoonaa euroa), hedelmämehuissa (194 miljoonaa euroa), sitrushedelmissä (159 miljoonaa euroa), raakatupakassa (158 miljoonaa euroa). , ja riisiä (alennus 140 miljoonaa euroa). Lisätietoja on saatavilla tätä ja EU:n maatalouselintarvikekaupasta hänene.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa