Liity verkostomme!

Talouden ohjausjärjestelmä

Juncker komissio tekee 1 miljardia euroa käytettävissä nuorille työttömille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

latvia272wayEuroopan komissio ehdottaa tänään (4. helmikuuta), että miljardi euroa nuorisotyöllisyysaloitteesta olisi käytettävissä jo tänä vuonna. Tämä muutos kasvaa jopa 1 kertaa ennakkomaksuista, jotka jäsenvaltiot saavat nuorten työllisyyden lisäämiseksi - tavoittamalla jopa 30 650 nuorta ja auttamalla heitä pääsemään työhön nopeammin.

Eurosta ja sosiaalisesta vuoropuhelusta vastaava varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Tämänpäiväisellä ehdotuksella komissio lähettää selkeän signaalin siitä, että nuorten työllisyys on edelleen korkealla poliittisella asialistallamme. Edistämme noin miljardi euroa tukemaan jäsenvaltioiden tekemä työ nuorten saamiseksi takaisin työhön, palaamiseen koulutukseen tai harjoitteluun.Näin he eivät vain osaa taitojensa ja dynaamisuutensa avulla vaikuttaa talouteen ja yhteiskuntaan, vaan myös palauttaa ihmisarvoa. "

Työllisyydestä, sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komissaari Marianne Thyssen kommentoi: "Nuoret tarvitsevat työpaikkoja ja tarvitsevat niitä nyt. Ei voida hyväksyä, että nykyään useampi kuin yksi viidestä työmarkkinoilla olevasta nuoresta ei löydä työtä "Tarjoamalla enemmän rahoitusta saataville nopeammin, voimme saada enemmän nuoria takaisin töihin: Olen päättänyt saada tämän tapahtumaan."

Mainos

Tämän komission ensisijaisena tavoitteena on vahvistaa Euroopan kilpailukykyä, kannustaa investointeihin ja luoda työpaikkoja. 315 miljardin euron investointisuunnitelma voi luoda miljoonia uusia työpaikkoja - etenkin nuorille. Mutta vaikka uusia työpaikkoja luodaan, nuorten on usein hyvin vaikea päästä menestyksekkäästi työmarkkinoille. Siksi nuorisotyöllisyysaloite (YEI) keskittyy erityisesti nuorten saamiseen takaisin työhön tai koulutukseen. Kaikki jäsenvaltiot ovat sitoutuneet "nuorisotakuun": tarjoamaan alle 25-vuotiaille laadukkaan työtarjouksen, oppisopimuskoulutuksen tai koulutuksen neljän kuukauden kuluessa koulun päättymisestä tai työpaikan menettämisestä. Tämänpäiväinen ilmoitus auttaa toteuttamaan tämän takuun todellisuudessa komission vuoden 2015 työohjelmassa antaman sitoumuksen mukaisesti.

Tämänpäiväinen ehdotus nostaisi nuorisotyöllisyysaloitteen ennakkorahoitusosuutta vuoden 2015 talousarviossa 1–1.5 prosentista 30 prosenttiin. Aloitteesta hyötyvät jäsenvaltiot[1] voisi siis saada kolmanneksen 3.2 miljardin euron määrärahasta heti erityisten toimenpideohjelmien hyväksymisen jälkeen. Jäsenvaltioiden odotetaan asettavan tämän rahoituksen heti hankkeen edunsaajien saataville ennakkomaksuina projekteille, ja sitä seurataan tarkasti.

Komissio arvioi, että tämä nopeutettu ennakkomaksu voi nopeuttaa välitöntä tukea ja tavoittaa tänä vuonna 350 000 - 650 000 nuorta. nykyisellä ennakkomaksutasolla sitä vastoin tämä luku olisi vain 14 000–22 000 nuorta.

Mainos

Euroopan parlamentti ja neuvosto keskustelevat nyt tästä lainsäädäntöehdotuksesta, ja niiden on hyväksyttävä se ennen kuin se voi tulla voimaan.

Tausta 

Komission ehdotus nuorisotakaudeksi esitettiin joulukuussa 2012 (ks IP / 12 / 1311 että MEMO / 12 / 938), jonka EU: n ministerineuvosto hyväksyi virallisesti suositukseksi jäsenvaltioille 22. huhtikuuta 2013 (ks MEMO / 13 / 152) Ja jonka kesäkuun 2013 Eurooppa-neuvosto. Kaikki 28 jäsenvaltiot ovat toimittaneet nuorisotakuu täytäntöönpanosuunnitelmia (yksityiskohtia saatavilla tätä) ja toteuttavat konkreettisia toimenpiteitä. Komissio seuraa kansallisten nuorisotakuujärjestelmien täytäntöönpanoa eurooppalaisen ohjausjakson puitteissa.

Euroopan sosiaalirahasto, jonka kokonaisbudjetti on kaudella 86--2014 noin 2020 miljardia euroa, on keskeinen EU: n rahoituksen lähde nuorisotakuun toteuttamiseksi.

Euroopan sosiaalirahaston täydentämiseksi jäsenvaltioissa, joissa nuorisotyöttömyys on yli 25 prosenttia, Euroopan parlamentti ja neuvosto sopivat perustavansa erityisen nuorisotyöllisyysaloitteen. Nuorisotyöllisyysaloitteen rahoitus käsittää 3.2 miljardin euron erityismäärärahat erillisestä EU: n budjettikohdasta (ennakoitu vuosille 2014-15), johon lisätään vähintään 3.2 miljardia euroa jäsenvaltioiden Euroopan sosiaalirahaston määrärahoista.

Nuorisotyöllisyysaloitteella täydennetään Euroopan sosiaalirahastoa nuorisotakuun suosituksen täytäntöönpanemiseksi rahoittamalla toimia, jotka auttavat suoraan alle 25-vuotiaita tai, jos jäsenvaltiot pitävät asiaankuuluvina, alle 30-vuotiaita nuoria, jotka eivät ole työssä, opiskele tai koulutuksessa (NEET). Nuorisotyöllisyysaloitteen rahoitusta voidaan käyttää tukemaan toimintaa, joka sisältää ensimmäisen työkokemuksen, harjoittelu- ja oppisopimuskoulutuksen, jatkokoulutuksen, yritystoiminnan aloittamistuen nuorille yrittäjille, toisen mahdollisuuden ohjelmat koulunkäynnin keskeyttäjille sekä kohdennetut palkka- ja rekrytointituet .

Nuorisotakuun täytäntöönpanon nopeuttaminen pidettiin presidentti Junckerin tärkeimpänä painopistealueena Poliittiset suuntaviivat.

Talouden ohjausjärjestelmä

Keskustelu käynnistyy parlamentin jäsenten ja kansallisten parlamentin jäsenten välillä aiheesta #EconomicGovernance

Julkaistu

on

Avauksessa, jota johtaa talous- ja raha-asioiden valiokunnan puheenjohtaja Irene Tinagli (tiede ja kehitys, tietotekniikka), Euroopan huippupoliitikot puhuivat taloushallinnon ja sen uudistusten toteuttamisesta.

Tinagli korosti aloja, joilla edistys on kiireellisintä ja joilla Euroopan parlamentti työskentelee, mukaan lukien pankkiliiton ja pääomamarkkinaliiton loppuun saattaminen, talouden hallinnan arkkitehtuurin uudistaminen ja erityisesti taloushallinnon lisääminen demokraattisesti vastuullisemmaksi.

Komission varapuheenjohtaja Dombrovskis ja komission jäsen Gentiloni esittelivät toimielimen suunnitelmia tarkistaa talouden hallinnan rakennetta. Euroryhmän puheenjohtaja Centeno päätti, mitä valtiovarainministerit asettavat etusijalle tulevina kuukausina. Nykyinen Ecofin-neuvoston puheenjohtaja Zdravko Marić esitteli Kroatian puheenjohtajakauden painopisteet.

Mainos

EKP: n johtokunnan jäsen Fabio Panetta esitteli myös euroalueen rahapoliittiset näkymät ja kuvaili toimia, joita EKP pitää edelleen tarpeellisina talous- ja rahaliiton (EMU) toteuttamiseksi.

Voit katsella aloittavan keskustelun täällä.

Kokous jatkuu tiistaina ja keskiviikkona parlamentin jäsenten keskusteluilla verotuksesta, rahoituspalveluista sekä köyhyyden torjunnasta ja EU: n pitkän aikavälin talousarviosta.

Mainos

Kaikki tiedot kokouksesta löytyy tätä, mukaan lukien kaikki linkit istuntojen eri verkkovirroihin. Ohjelma on tätä.

Tausta

Kuten kokous tunnetaan, Euroopan parlamentin viikko kokoaa koko EU: n, ehdokasmaiden ja tarkkailijamaiden parlamentin jäsenet keskustelemaan talous-, budjetti- ja sosiaaliasioista. Se koostuu eurooppalaisen ohjausjakson konferenssista ja parlamenttien välisestä konferenssista, joka käsittelee vakautta, taloudellista koordinointia ja hallintotapaa Euroopan unionissa.

Tavoitteena on lisätä demokraattista valvontaa EU: n taloushallinnossa ja antaa mahdollisuuden vaihtaa tietoja parhaista käytännöistä lukukauden jaksojen toteuttamisessa.

Continue Reading

Pankkitoiminta

#Cryptocurrencies: Käytä tai kieltää?

Julkaistu

on

Marraskuussa 29 bitcoin on murskannut toisen tietueen tavoittamalla $ 11 000 hinnan. Suurin digitaalinen valuutta on noussut hämmästyttävään määrään, joka on yli 1,000 prosenttia tänä vuonna. Tämä on lisännyt kryptovaluuttojen aktivointia yhteensä $ 300 miljardiin, mukaan lukien $ 161bn bitcoin-pääoma. Toiseksi suurin digitaalinen valuutta Etherium omistaa toisen $ 46bn koko osakekannasta.

Kasvavien krypto-valuuttojen kasvuvauhti liittyy suoraan digitaalisiin varainhankintakampanjoihin (alkuperäinen kolikon tarjoukset, ICO). Enemmän kuin 200 näistä tapahtui 10: n 2017-kuukausien aikana. Sijoitusten kokonaismäärä oli noin $ 3.5bn.

Mainos

Sääntelyelimet kiinnittävät enemmän huomiota, kun lohkokaupan liiketoimien määrä kasvaa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Digitaalisten valuuttojen maailmanlaajuinen asenne vaihtelee hieman: Gibraltar, Mansaari, Caymansaaret ja Mauritius ovat kriittisten valuuttojen kehittämisen avoimia puolueita, kun taas toiset, kuten Kiina, Etelä-Korea ja Vietnam, kieltäytyvät digitaalisen rahan sisäisestä liikkeestä.

Euroopan unioni ei ole vielä kehittänyt yhteistä lähestymistapaa kriittisten valuuttojen ja ICO: n menettelyjen sääntelyyn, mutta kansalliset ja eurooppalaiset elimet pitävät yksityisten sijoittajien ja kansallisten talouksien petosten ja keinottelujen turvallisuuden kehysten kehitystä.

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Francois Villeroy de Galhau sanoi kesäkuussa, ettei mikään julkinen laitos pysty tarjoamaan Bitcoinin luottamusta, joten ne, jotka käyttävät salausvaluuttoja tänään, tekevät niin omalla vastuullaan. Bundesbankin hallituksen jäsen Carl-Ludwig Thiele kuvaili digitaalisia valuuttoja ja Bitcoinia enemmän spekulatiivisena leikkivälineenä kuin maksutapana. Samaan aikaan Bundesbank on aktiivisesti selvittänyt maksupalvelujärjestelmän soveltamista maksujärjestelmiinsä, koska PSD2-direktiivi tulee voimaan. Alankomaiden keskuspankki, Nederlandsche Bank, luo oman salaisen valuutan nimeltä DNBcoin sisäiseen liikkeeseen, jotta se ymmärtäisi, miten se toimii ja sitten mainitaan, että estoketju voi luonnollisesti olla sovellettavissa rahoitustoimiin.

Mainos

Euroopan keskuspankin hallintoneuvoston jäsen Ewald Nowotny mainitsi marraskuussa, että lainsäätäjät ja keskuspankit keskustelevat kriittisten valuuttojen sääntelyn malleista. Varsinaiset oikeudelliset puitteet antavat ICO: n hankkeille vastaavan rahoituksen ja sijoitusten sääntelyyn. Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen (EAMV) korosti sijoittajiensa ja yritystensa lausuntoihin liittyviä riskejä.

"On olemassa mekanismeja, joiden avulla salaussijoittajat voivat arvioida ICO-hankkeisiin liittyviä mahdollisia riskejä. Merkittävin niistä on alkuperäinen kolikko, joka tarjoaa hankkeen arvioinnin lainsäädännön vaatimusten, mukaan lukien sellaiset direktiivit kuin 2003/71 / EY (Esitedirektiivi), 2015/849 / EP (neljäs rahanpesudirektiivi), 2004/39 / EY (rahoitusvälineiden markkinoita koskeva direktiivi - MiFID), 2011/61 / EU (vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajien direktiivi - AIFMD) ", kertoi Alexander Zaitsev, Threesixty Elements, SA -sijoitusyhtiö, joka tuo Euroopan markkinoille RAISON-tekoälypohjaisen mobiilialustan, joka on suunniteltu hoitamaan investointeja ja henkilökohtaista rahoitusta.

"Muita tekijöitä, jotka voivat hyväksyä ICO-projektin due diligence -asiakirjan, ovat asiantuntijoiden toteuttajaryhmä ja laadittu askel askeleelta toimintasuunnitelma, joka on kuvattu kattavassa valkoisessa kirjassa", lisäsi Zaitsev. "Sen lisäksi on syytä muistuttaa, että riskipääomasijoitukset liittyvät riskeihin ja hankkeet, joilla on suuria tulolupauksia lyhyessä ajassa, ovat a priori roskasidonnaisia. Kohtuullinen lähestymistapa ja perusteellinen projektitaustakatselu ovat elintärkeitä salausinvestointien turvaamiseksi."

Näin ollen kehittäjän vastuullisuus rahoitusalan sääntelykehyksissä ja ammatillinen neuvonantaja sitoutuminen ovat yksinkertaisen strategian osia, jotka takaavat eurooppalaisten ICO-hankkeiden investoinnit operatiiviseen EU: n oikeusjärjestelmään.

Kansainvälinen asiantuntijayhteisö ja digitaalisten valuuttojen markkinatoimijat olettavat, että maailmanlaajuinen suuntaus yhteisen sääntelykehityksen kehittämiseen vastaa nykyisiin tarpeisiin ja sillä voi olla ratkaiseva merkitys salaussijoittajien etujen turvaamisessa. Yhdysvaltain suurimpien kansainvälisten teknologia sijoituspalveluyritysten, US Global Investorsin toimitusjohtajan mukaan yhteiskunta luottaa pian enemmän digitaalisiin valuuttoihin: "Mitä bitcoin on tehnyt, se on herättänyt kaikki blockchain-tekniikan voimaan ( bitcoinia tukeva pääkirja, kuten sähköpostit, herättivät kaikki Internetiin. Alussa ihmiset eivät luottaneet Internetiin. "

Continue Reading

Talouden ohjausjärjestelmä

#Eurozone: Syksyn 2017 talousennuste - kasvu jatkui muuttuvassa poliittisessa tilanteessa

Julkaistu

on

Euroalueen talous on kasvamassa nopeimmin viime vuosikymmenellä, ja BKT: n kasvun ennuste on 2.2%. Tämä on huomattavasti suurempi kuin odotettiin keväällä (1.7%). Koko EU: n talous on myös voittamassa odotuksia 2.3: n voimakasta kasvua tänä vuonna (1.9%: sta keväällä).

9-marraskuussa julkaistun syksynennusteensa mukaan Euroopan komissio odottaa kasvavan edelleen sekä euroalueella että EU: ssa 2.1: ssa 2018: ssa ja 1.9%: ssa 2019issa (kevään ennuste: 2018: 1.8% euroalueella, 1.9% EU: ssa).

Koko lehdistötiedote on saatavilla kaikilla kielillä tätä.

Syksyn 2017-talousennuste on saatavilla tätä.

Mainos

Komissaari Moscovicin huomautukset ovat saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa