Liity verkostomme!

Talous

Muuntogeenisten (muuntogeenisten) hyönteisten ei-alkuperäiskannat "torjunta-aineenkestävyyden riskin leviäminen"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ovipositointi-oliiviperhoViiden maanosan ympäristö- ja kansalaisyhteiskunnan ryhmät varoittivat 4. lokakuuta, että suunnitelmat muuntogeenisten (muuntogeenisten) kärpästen kantojen vapauttamisesta Espanjan oliivikentillä ja Brasilian hedelmätarhoissa aiheuttavat suuria riskejä kasveille ja ympäristölle, koska torjunta-aineiden vastustuskyky tai muut haitalliset piirteet voivat levitä luonnonvaraisten tuholaisten populaatioihin.

Isossa-Britanniassa toimiva yhtiö Oxitec aikoo vapauttaa muuntogeeniset oliiviperhot Espanjassa ja GM Mediterranean Fruit Flies (Medfly) Brasiliassa lähikuukausina (3). Molemmat tammikuussa 2013 tehdyt hakemukset koskevat GM-kärpästen kokeellisia avoimia päästöjä, ja sääntelyviranomaiset harkitsevat niitä parhaillaan. Oxitecin maataloustuholaiset käyttävät "naaras tappaminen" -menetelmää, jossa muuntogeenisten hyönteisten naaraspuoliset jälkeläiset kuolevat pääasiassa toukkina. Useiden miljoonien muuntogeenisten urospuolisten hyönteisten massapäästöjen on tarkoitus estää tuholaisten määrä pariutumalla luonnonvaraisten naaraiden kanssa. Oxitecin käyttämä oliivikärpänen kanta ei ole kotoisin Espanjasta, mutta se on luotu kreikkalaisesta kannasta, joka on ristitetty takaisin Israelin kantojen kanssa. Brasiliassa käytettävä Medfly-kanta näyttää olevan peräisin Guatemalasta (4). Kreikan oliivikärpäsiä koskevissa tutkimuksissa on todettu eri torjunta-aineiden vastustuskyky eri paikoissa (5).

Muiden tuholaisten kantojen vapauttaminen on yleensä kielletty kasvien tuholaistorjunnassa EU: ssa, koska ei-toivotut piirteet, kuten torjunta-aineiden vastustuskyky, joita voi esiintyä vasta tuotuessa kannassa, voivat levitä villiin populaatioihin, kun kärpäset astuvat. Yhdistyneessä kuningaskunnassa ehdotettu muuntogeenisten timanttipohjaisten koiden vapauttaminen pysäytettiin, koska Oxitec aikoi käyttää ei-alkuperäiskantaa (1). Ison-Britannian sääntelyviranomaiset varoittivat Oxiteciä "epävarmuudesta siitä, voivatko ei-alkuperäiskansasi kantasi sisältää hyönteismyrkkyjen vastustuskykyisiä geenejä, joita ei ole läsnä Ison-Britannian koissa" ja neuvoivat yritystä aloittamaan kokeilunsa muokkaamalla natiivikantaa. Jopa muuntogeenisen tuholaiskannan kokeellinen vapautuminen on riskialtista, koska torjunta-aineenkestävyyden tai muiden ominaisuuksien leviämistä luonnonvaraisiin kotoperhoihin ei voida estää tai kääntää. Tämän ja muiden huolenaiheiden vuoksi ympäristöryhmät ovat jo vaatineet ehdotettujen kokeiden lopettamista (2). Muita suuria huolenaiheita ovat hedelmiin päätyvien kuolleiden ja elävien muuntogeenisten toukkien suuri määrä ja muuntogeenisten hyönteisten vaikutus ekosysteemeihin.

Mainos

"Muiden kuin kotimaisten kantojen käyttö on piittaamatonta, koska Oxitecin muuntogeeniset tuholaiset eivät ole steriilejä ja muuntogeenisten miesten muukalainen kanta selviää ja lisääntyy villikärpästen kanssa monien sukupolvien ajan", kertoo tri Helen Wallace, GeneWatch UK: n johtaja. ”On erittäin riskialtista tuoda muuhun kuin alkuperäiseen tuholaisten kantaa uuteen maahan. Torjunta-aineenkestävyyden kaltaisia ​​haitallisia piirteitä olisi mahdotonta hävittää, kun ne leviävät luonnonvaraisessa väestössä. "

"On järkyttävää kuulla, että Oxitecia estettiin vapauttamasta muuntogeenisiä muuntogeenisiä maataloustuholaisia ​​Englannissa, mutta aikoo nyt kokeilla samaa lähestymistapaa Espanjassa", sanoi Blanca Ruibal Espanjan maan ystävistä. "Aiempien virheiden oppimisen sijaan yritys näyttää haluavan edetä eteenpäin riippumatta ja vaarantaa oliivitarhamme."

"Oxitecin ehdottamat muuntogeenisten muuntogeenisten perhojen avoimet julkaisut Espanjassa ja Brasiliassa ovat selvästi huono idea, ja se on toinen esimerkki siitä, että yritys ryntäsi muuntogeenisten hyönteisten kenttätesteihin ilman tieteellistä tarkastelua ja julkista kuulemista", sanoi Silvia Ribeiro ETC: stä Ryhmä.

Mainos

Vuonna 2012 Oxitecin muuntogeenisten hyttysten suunniteltu vapautus Florida Keyssiin viivästyi laajan yleisön vastustuksen ja Yhdysvaltain maapallon ystävien ja liittolaisten kampanjan vuoksi, joka kyseenalaisti ympäristö- ja kansanterveysriskit sekä riittävien säännösten puuttumisen. Florida Keysin hyttysvalvontapiiri harkitsee jälleen kerran, mikä olisi geneettisesti muokattujen hyttysten ensimmäinen USA: n vapauttaminen luontoon, ja on myöntänyt budjetissaan rahoitusta tähän toimintaan ensi vuonna, kunnes sääntelyviranomaiset hyväksyvät kenttäkokeilun.

"Brasiliasta Espanjaan Florida Keysiin asti Oxitec pelaa jälleen venäläistä rulettia ja asettaa harjoittamisesta saadut voitot terveen järjen yläpuolelle tuomalla nämä muuntogeeniset hyönteiset ympäristöön, mikä voi mahdollisesti horjuttaa ekosysteemejä ja vahingoittaa ihmisten terveyttä", kertoo Dana Perls of Friends of maa-USA. "Kun nämä muokatut organismit on vapautettu, niitä ei voida enää kutsua takaisin, ja meidän on arvioitava nämä hyvin todelliset riskit vakavan ja perusteellisen ympäristövaikutusten arviointiprosessin avulla, ennen kuin ne vapautetaan maailmalle. Olemme vakuuttuneita siitä, että kaikki todella puolueettomat, tieteeseen perustuvat arviot johtavat näiden riskialttiiden kokeiden peruuttamiseen. "

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa