Liity verkostomme!

Talous

Syyria: EU johtaa kansainvälinen apu vastauksen suurin lahjoittaja saavuttaen 7 miljoonaa ihmistä tarvitsevat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

130714141043-01-Syyria-0714 horisontaaliset-galleriaVastaaminen ennennäkemättömän humanitaarisiin tarpeisiin ja ympärillä Syyriassa EU on toistaiseksi liikkeelle lähes € 1.8 miljardia helpotusta ja hyödyntämistä tuki sekä komission ja jäsenvaltioiden, mikä on suurin kansainvälinen osuus muodostaa huomattavan osan kaikista maailmanlaajuisen rahoitus .

Euroopan apu yltää 80% väestöstä kriisistä kärsiviä ja tuo konkreettisista tuloksista, jotka tekevät eron kärsivälle Syyrian kriisiin ja sillä on välitön vaikutus:

  • Yli 7 miljoonaa ihmistä vaikuttaa kriisi on suojassa väliaikaiset asunnot ja riittävä suoja ja vastaanottaa kotitalouksien kohteita, keittiö asetetaan, huopia, liedet, polttoaine jne, erityisesti tulevassa kylmän talven aikana Syyriassa, Jordaniassa, Libanonissa, Irakin ja Turkin.
  • Ainakin 4.6 miljoonaa ihmistä kriisi vaikutti Syyriassa, Jordaniassa, Libanonissa ja Irakissa saavat hätä ruoka-apua erilaisin järjestelyin, kuten ruoka-annokset, ruokakuponkeja tai käteisellä apua.
  • Ainakin 780,000 lapsia Syyriassa, Turkin, Jordanian ja Libanonin monet pakolaisleireissä tai sisäisesti siirtymään, saavat kouluopetuksen, mukautettu Syyrian opetussuunnitelma, jotta he voivat jatkaa koulunkäyntiä. Vuonna 2014 ylimääräinen 1.8 miljoonaa lasta kriisi vaikutti pystyy jatkamaan päästä koulutukseen.
  • Yli 10,000 opettajat koulutetaan opetusmenetelmien tai psykososiaalinen tuki Syyrian, Jordanian, Libanonin ja Turkki auttaa heitä opettaa ja tukea kärsivien lasten tehokkaammin. Vuonna 2014 lähes 4,000 uusien opettajien saavat koulutusta.
  • Erityistä huomiota ihmisiin, joilla on erityisiä heikkouksia, kun se altistetaan konflikteja ja väkivaltaa kuten naisten, lasten, vanhusten, maahanmuuttajien tai vammaisten auttaa 300,000 lasten ja naisten suojeluun, erikoistunut psykososiaalista ja sukupuoleen perustuvan väkivallan tukea.
  • 85 paikallisen kansalaisyhteiskunnan järjestöjä, jotka tarjoavat palveluja joutuneen väestön sekä Syyrian ja sen naapurimaissa vahvistuvat parantaa kestävyyttä kapasiteettia paikallisten yhteisöjen. Tukea annetaan 400 aktivisteja, bloggaajat ja toimittajat edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja varmistaa, että syyrialaiset voivat käyttää vapaata ja riippumatonta tietoa kriisin. Ensi vuonna ylimääräinen 700 tuetaan ja koulutetaan.

Humanitaarisen avun komissaari Kristalina Georgieva sanoi: "Syyrian sisällissota on aiheuttanut humanitaarisen katastrofin, jota emme ole nähneet vuosikymmenien aikana, ja lapset ovat yli puolet sen uhreista. Eurooppa pyrkii valtavasti auttamaan kaikkia kova tarve, mutta edes keräämiemme satunnaisilla summilla se ei riitä. Kehotan kaikkia lahjoittajia kaivamaan syvemmälle. Mutta raha ei ole ainoa ongelma: pääsy eniten apua tarvitseville on rajoitettu ja avustustyöntekijöitä hyökätään. konfliktissa on kunnioitettava kansainvälistä humanitaarista oikeutta. "

Mainos

Naapuruuspolitiikasta vastaava komissaari Štefan Füle sanoi: "EU puolustaa Syyrian kansaa, joka tarvitsee kaikkea apua, jota he voivat saada tässä dramaattisesti pahenevassa kriisissä. Sen lisäksi, että kattamme humanitaariset perustarpeet, teemme paljon työtä auttaaksemme tarjoamaan syyrialaisille lapsille ja tukea myös naapurimaihin, joihin kohdistuu valtava taloudellinen ja sosiaalinen paine isännöimällä yhä enemmän Syyrian pakolaisia. Jatkamme Syyrian kansan ja kumppaneidemme tukemista tällä vaikealla hetkellä.

Kokonaismäärä kärsivien sisällissodan Syyriassa ja tarvitsee apua lähestyy ennennäkemätön määrä 9 miljoonaa, lähes puolet koko väestöstä. Tämä tekee Syyrian kriisin suurin humanitaarinen hätätila vuosikymmeniin.

Sisällä Syyria, yli 6.8 miljoonaa ihmistä ovat nyt välittömän avun tarpeessa lukien arviolta 5 miljoonaa maansisäistä. Lisäksi pakolaisten määrä paenneita sodan Syyrian naapurimaihin on ohittanut kauhistuttava virstanpylväs on 2 miljoonaa. Yli puolet kaikista pakolaisista on lapsia. Väkivalloin yhä hurja, julma ja epäinhimillinen, vuorovesi pakolaisten on pakko jatkaa nousuaan.

Mainos

Tausta

Humanitaarinen tilanne heikkenee edelleen väkivallan lisääntyessä ja taistelu jatkuu koko maassa. Damaskoksen, Aleppo, Hassakeh, Hama ja Homsin tilanne on erityisen hirveä. Arvioitua 6.8 miljoonaa ihmistä vaikuttaa meneillään olevaan väkivaltaan ja vaatii humanitaarista apua. YK arvioi, että Syyriassa on syrjäytetty yli 4.25 miljoonaa ihmistä. Jokainen väkivallan päivä lisää tämän numeron. Yli 2 miljoonaa pakolaista (rekisteröity ja odottava-rekisteröinti) on Jordaniassa, Libanonissa, Turkissa, Irakissa, Egyptissä ja Pohjois-Afrikassa. Tämä määrä nousee päivittäin, kun vihollisuudet jatkuvat.

Myös kasvava huoli pakolaisille Syyriassa (Palestiinan, Irakin, Afganistanin, Somalian ja Sudanin), jonka haavoittuvuus on nousussa. Konfliktin yhä implikoi väestöryhmiin aiemmin neutraalia kurdit ja palestiinalaisia. Palestiinalaiset, erityisesti, saavat edelleen vedetyksi konfliktiin ja lukuisia kuolemantapauksia on raportoitu. Monet palestiinalaiset ovat siirtyneet sisälle Syyriaan tai on paennut maasta; UNRWA mukaan yli 420 000 palestiinalaispakolaisten Syyriassa kiireesti perusapua. Välillä 15 ja 29 elokuu 47,000 ihmisiä kurditaustaisten pakeni kurdialueella Irakin antaa lähinnä puute peruspalvelut ja haaste saada kiinni elintarvikkeiden syytä lähteä Syyriaan.

Luonne ja suuruus tarpeet ovat kriittisiä kaikissa osissa maata, olivatpa ne Government-, opposition- hallussa tai kiistänyt alueilla. Painopiste on elintärkeitä toimintoja. Hoitoon ja evakuointi haavoittuneet, sekä veden, sanitaation ja hygienian, terveyden, suojaa ja ruoka-apua, ovat ensisijaisia. Protection edelleen keskeinen konfliktin erittäin vakavia väitteitä väärinkäytöksistä raportoitu naisiin ja lapsiin, lisäämällä jatkuvasti raportteja mielivaltaisesta tappoja ja muiden pidätykset ja tapahtumat kemiallisten aseiden. Elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet dramaattisesti.

Hyökkäyksistä avustustyöntekijät ovat myös jatkunut keskeytyksettä (toistaiseksi, 22 SARC vapaaehtoisten ja 11 YK: n työntekijät on tapettu ja ambulanssit ja YK ajoneuvot ovat edelleen hyökätä). 14 Kansainvälinen kansalaisjärjestö (INGO) on validoitu Syyrian viranomaiset ja ovat. muodollisesti saa toimia maassa (eli ADRA, Action Contre La Faim, Premiere Urgence, Tanskan pakolaisneuvosto, International Medical Corps, ohje, Institut Européen de Coopération et de Développement (IECD), Secours Islamique Ranska, Terre des Hommes-Italiassa, Merlin Mercy Corp, Norja Pakolaisapu, Oxfam ja Lääkärit ilman rajoja).

Naapurimaissa, pakolaisten määrä yli kaksinkertaistui vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 2013 yksin, ja on nyt saavuttanut 2.1 miljoonaa rekisteröityä ja odottaa rekisteröintiä, Jordaniassa, Libanonissa, Turkissa, Irakissa, Egyptissä ja Pohjois-Afrikassa. Tämä numero on edelleen nousta vihollisuudet kasvaa. Pakolaispäävaltuutettu pakolaisasiain toimistohankkeita yhteensä 3.45 miljoonaa pakolaista Syyriasta loppuun mennessä 2013. Jatkuva tulva syyrialaisia ​​kasvaa taakkaa vastaanottaville yhteisöille sekä ruokkii jännitteitä joillakin alueilla. Naapurimaiden Syyria lähestyy vaarallinen kyllästymispisteen ja he tarvitsevat kiireellistä tukea jatkossakin pitämään rajoja auki ja pakolaisten auttamiseen. Arvio edellytykset elävien pakolaisten leirien ulkopuolella tarvitaan sekä humanitaarista apua (erityisesti suojaa ja vesi, hygienia ja viemäröinti).

EU - sen toimielimet ja jäsenvaltiot - on suurin avunantaja Syyrian kriisiin vastaamiseksi sekä Syyriassa että naapurimaissa. Euroopan komissio ilmoitti kesäkuussa huomattavasta 400 miljoonan euron avun lisäyksestä osana yhteistä tiedonantoa Euroopan parlamentille, neuvostolle, Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle ja alueiden komitealle "Kohti kattavaa EU: n lähestymistapaa" Syyrian kriisiin ", päivätty 24. kesäkuuta 2013. Tämä avustuspaketti koostuu 250 miljoonasta eurosta humanitaariseen apuun ja 150 miljoonaan euroon kehitysapuun. Kehitystarpeisiin tarkoitetusta 150 miljoonan euron rahoituksesta 40 miljoonaa euroa kohdistuu Syyrian kriisiin Libanonissa, 60 miljoonaa euroa Jordaniassa ja 50 miljoonaa euroa Syyriassa.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa