Liity verkostomme!

Syyria

"Vuosisadan katastrofi": Kuvia vikalinjalta

SHARE:

Julkaistu

on

Äskettäin Brysselissä avattu näyttely esittelee Türkiye-Syyrian äskettäisten maanjäristysten tuhoutuneita jälkiä.

Kaksi tuhoisaa maanjäristystä iski Türkiyen ja Syyrian rajalle viime kuussa.

Ensimmäisen, magnitudin 7.7, keskus oli noin 34 kilometriä Gaziantepin kaupungista länteen. Yhdeksän tuntia myöhemmin toinen, 7.6 magnitudin maanjäristys tapahtui 95 kilometriä ensimmäisestä luoteeseen Kahramanmaraşin maakunnassa.

Maanjäristykset, joita seurasi yli 15,000 110,000 jälkijäristystä, olivat katastrofaalisia ja aiheuttivat laajoja tuhoja Etelä- ja Keski-Türkiyessä sekä Pohjois- ja Länsi-Syyriassa. Vaikutusten kohteena oli 12,000 49,000 neliökilometrin alue, joka on suunnilleen Bulgarian kokoinen. XNUMX XNUMX rakennusta romahti, XNUMX XNUMX ihmistä on kuollut ja miljoonat muut jäivät kodittomaksi.

Uhrien, eloonjääneiden ja yli 10,000 20 ensiapuhenkilön kunniaksi on avattu huolellisesti kuratoitu valokuvanäyttely Brysselin Press Clubissa. Se kestää viikon ajan XNUMX. maaliskuuta alkaen.

Ipek Tekdemirin järjestämään tapahtumaan osallistui yli 100 diplomaattia, toimittajaa, EU:n virkamiestä ja ystävää Turkista.

Näyttelyn kuraattori Tekdemir kommentoi: ”Voimakkaat ja ajatuksia herättävät kuvat vangitsevat yhden lähihistorian merkittävimmistä luonnonkatastrofeista aiheuttaman tuhon ja tuhon, mikä on osoitus kärsineiden sitkeydestä ja niiden rohkeudesta, jotka työskenteli pelastaakseen ihmishenkiä ja inhimillisen myötätunnon ja solidaarisuuden voiman vastoinkäymisissä.

Mainos

"Kutsun teitä kaikkia viettämään aikaa ja uppoutumaan näihin kuviin. Anna niiden inspiroida, liikuttaa ja haastaa sinut. Tulkaamme yhteen solidaarisesti ja toivoen tietäen, että synkimpinäkin hetkinä on aina pilkku valosta, joka paistaa läpi", lisäsi Tekdemir.

Näyttelyn avajaisissa esiintyi azerbaidžanilainen pianisti Turan Manafzade, yksi turkkilaisen maailman merkittävimmistä naismaestroista.

Kuvat eivät ainoastaan ​​kuvaa fyysistä tuhoa, vaan myös emotionaalista tuhoa, jonka "vuosisadan katastrofi" aiheutti kärsineille yhteisöille.

"Tämä näyttely on meille tilaisuus pysähtyä, pohtia ja muistella tapahtumia. Se on myös muistutus siitä, kuinka tärkeää on valmistautua ja toimia luonnonkatastrofien vaikutusten lieventämiseksi. Meidän on työskenneltävä yhdessä rakentaaksemme vahvempia ja kestävämpiä yhteisöjä, jotta voimme kohdata tulevaisuuden haasteet voimalla ja yhtenäisyydellä", Tekdemir kertoi.

Samana päivänä Euroopan komission ja neuvoston puheenjohtajavaltio Ruotsin järjestämässä kansainvälisessä avunantajien konferenssissa kansainvälinen yhteisö lupasi yhteensä 7 miljardia euroa, josta komissio yksin tukee Türkiyea miljardilla eurolla. maanjäristyksen jälkeiseen jälleenrakennukseen ja Syyriaan 1 miljoonalla eurolla humanitaariseen apuun ja varhaiseen toipumiseen.

"Kutsun kaikkia kansakuntia ja kaikkia lahjoittajia osallistumaan menetettyjen ihmishenkien muiston kunnioittamiseen, ensiaputoimien sankaruuden kunnioittamiseen ja eloonjääneiden toivon ylläpitämiseen", komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi puheessaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa