Liity verkostomme!

Moskova

Nato vs Venäjä: Vaaralliset pelit

Julkaistu

on

Vaikuttaa siltä, ​​että Mustasta merestä on viime aikoina tullut yhä enemmän Naton ja Venäjän vastakkainasettelukenttä. Toinen vahvistus tästä oli Ukrainan isännöimällä alueella äskettäin valmistuneet laajamittaiset sotaharjoitukset Sea Breeze 2021, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Sea Breeze - 2021 -harjoitukset ovat edustavimpia koko tapahtumahistoriansa. Niihin osallistui 32 maata, noin 5,000 sotilashenkilöstöä, 32 alusta, 40 lentokonetta, 18 maa- ja merijärjestöjen ryhmää Ukrainasta sekä Naton jäsen- ja kumppanimaat, mukaan lukien Yhdysvallat.

Harjoitusten pääpaikka oli Ukraina, joka ilmeisistä syistä pitää tapahtumaa sotilaallisena ja osittain poliittisena tukena sen itsemääräämisoikeudelle ensisijaisesti ottaen huomioon Krimin menetys ja armeijan poliittinen umpikuja Donbasissa. Lisäksi Kiova toivoo, että niin suuren mittakaavan tapahtuman järjestäminen auttaa Ukrainan nopeaa integroitumista allianssiin.

Muutama vuosi sitten Venäjän federaation Mustanmeren laivasto oli säännöllinen osallistuja tähän sarjaan. Sitten he tekivät pääasiassa humanitaarisia tehtäviä sekä vuorovaikutusta eri valtioiden laivastojen välillä.

Viime vuosina harjoitusten skenaario on muuttunut merkittävästi. Venäläisiä aluksia ei enää kutsuta heidän luokseen, ja ilma-alusten ja sukellusveneiden vastaisen toiminnan sekä amfibiolaskun tyypillisten meritaistelutoimien varmistamiseksi on kehitetty toimia.

Tänä vuonna julkistettu skenaario sisältää laajamittaisen rannikkokomponentin ja simuloi monikansallista operaatiota Ukrainan tilanteen vakauttamiseksi ja naapurivaltioiden tukemien laittomien aseellisten ryhmittymien kohtaamiseksi, kukaan ei erityisesti piilota, että Venäjällä tarkoitetaan sitä.

Ilmeisistä syistä Venäjän asevoimat seurasivat näitä harjoituksia hyvin tarkasti. Ja kuten kävi ilmi, ei turhaan! Meren partioivat venäläiset sotalaivat, ja venäläiset hävittäjät olivat jatkuvasti taivaalla.

Kuten Moskovassa odotettiin, Naton alukset yrittivät järjestää useita provokaatioita. Kaksi sota-alusta - HNLMS Evertsen Hollannin laivastosta ja brittiläinen HMS Defender - yrittivät rikkoa Venäjän aluevesiä Krimin läheisyydessä viitaten siihen, että tämä on Ukrainan alue. Kuten tiedätte, länsi ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään vuonna 2014. Juuri tällä tekosyyllä nämä vaaralliset liikkeet toteutettiin.

Venäjä reagoi ankarasti. Tulipalojen uhan alla ulkomaisten alusten oli poistuttava Venäjän aluevesiltä. Lontoo ja Amsterdam eivät kuitenkaan myöntäneet, että kyseessä oli provokaatio.

Naton Etelä-Kaukasuksen ja Keski-Aasian maita koskevan erityisedustajan James Appathurain mukaan Pohjois-Atlantin liitto pysyy Mustanmeren alueella tukeakseen liittolaisiaan ja kumppaneitaan.

"Nato: lla on selkeä kanta navigointivapauteen ja siihen, että Krim on Ukraina, ei Venäjä. HMS Defenderin kanssa tapahtuneen tapahtuman aikana Naton liittolaiset osoittivat päättäväisyyttä puolustaa näitä periaatteita", Appathurai sanoi.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab puolestaan ​​sanoi, että Ison-Britannian sotalaivat "jatkavat pääsyä Ukrainan aluevesille". Hän kutsui tunkeilijahävittäjän seuraamaa reittiä lyhyimmäksi kansainväliseksi reitiksi Odessasta Georgian Batumiin.

"Meillä on kaikki oikeudet mennä vapaasti Ukrainan aluevesien läpi kansainvälisten standardien mukaisesti. Teemme niin myös jatkossakin", korkea virkamies korosti.

Moskova sanoi, ettei se salli tällaisia ​​tapahtumia tulevaisuudessa, ja tarvittaessa se on valmis soveltamaan "ankarimpia ja äärimmäisimpiä toimenpiteitä" rikkojiin, vaikka Kreml esittää tällaisen skenaarion Venäjälle "erittäin epätoivottavaksi".

Monet asiantuntijat sekä Venäjällä että lännessä alkoivat heti puhua kolmannen maailmansodan mahdollisesta uhasta, joka voi itse asiassa palaa Ukrainan takia. On selvää, että tällaiset ennusteet eivät ole hyödyllisiä kenellekään: ei Naton eikä Venäjän. Molemmilla puolilla on kuitenkin edelleen sotava ja päättäväinen asenne, joka ei voi muuta aiheuttaa pelkoa ja huolta tavallisten ihmisten keskuudessa.

Jopa vuoden 2021 merituulen päättymisen jälkeen Nato julistaa edelleen, etteivät ne jätä Mustaa merta minnekään. Tämän vahvistaa jo uusien alusten lähettäminen alueelle.

Siitä huolimatta kysymys on edelleen avoin: onko Pohjois-Atlantin allianssi valmis ryhtymään äärimmäisiin toimiin Venäjää vastaan ​​verukkeella suojella Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta, jolta on edelleen kieltäydytty pääsy Natoon?

Moskova

Venäjä voi olla demokratia

Julkaistu

on

"EU: n Venäjää koskevassa strategiassa on yhdistettävä kaksi päätavoitetta: lopetettava Kremlin ulkoinen aggressio ja sisäiset sortotoimet ja samalla tehtävä yhteistyötä venäläisten kanssa ja autettava heitä rakentamaan demokraattinen tulevaisuus", sanoi Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius. Euroopan parlamentin mietintö Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta, josta äänestetään tänään (15. heinäkuuta) parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa.

Raportissa kehotetaan EU: n ulkopolitiikan pääjohtajaa Josep Borrellia valmistelemaan kattava strategia suhteilleen Venäjälle, joka on yhdenmukainen EU: n perusarvojen ja -periaatteiden kanssa.

"EU: n ja sen toimielinten on muutettava ajattelutapaansa ja työskenneltävä olettaen, että Venäjä voi olla demokratia. Tarvitsemme enemmän rohkeutta ottaaksemme vahvan kannan Kremlin hallintoon ihmisoikeuksien ja demokraattisten periaatteiden puolustamisessa. Kyse on kotimaisten sortojen lopettamisesta, vapaan ja riippumattoman tiedotusvälineiden tukemisesta, kaikkien poliittisten vankien vapauttamisesta ja naapurimaiden itäisen kumppanuuden maiden vahvistamisesta. Vakaa ja demokraattinen Venäjä on aggressiivisen ja ekspansionistisen Kremlin sijaan hyötyä kaikille ”, Kubilius lisäsi.

Euronestin parlamentaarisen edustajakokouksen puheenjohtajana, joka yhdistää kuusi itäisen kumppanuuden maata (Armenia, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Georgia, Moldova ja Ukraina), Kubilius viittaa erityisesti Venäjällä syyskuussa pidettävien parlamenttivaalien merkitykseen. "Jos oppositiokandidaattien ei sallita osallistua, EU: n on oltava valmis tunnustamaan Venäjän parlamenttia ja harkitsemaan Venäjän erotuksen pyytämistä kansainvälisiltä parlamentaarisilta edustajakokouksilta", hän totesi.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Moskova aloittaa tehosterokotuskampanjan Venäjän COVID-19-tapausten lisääntyessä

Julkaistu

on

By

Aluesairaalan lääkäri saa Venäjän Sputnik-V-rokotteen, joka on ammuttu koronavirustaudille (COVID-19) Tverissä, Venäjällä 12. lokakuuta 2020. REUTERS / Tatyana Makeyeva / File Photo

Moskovan terveysklinikat alkoivat tarjota tehosterokotuksia COVID-19: tä vastaan ​​torstaina (1. heinäkuuta), kaupungin pormestari sanoi, kun venäläiset viranomaiset pyrkivät hillitsemään nousua tapauksissa, joissa syytetään erittäin tarttuvasta Delta-muunnoksesta, kirjoittavat Alexander Marrow, Polina Ivanova ja Anton Kolodyazhnyy, Reuters.

Terveysministeriö antoi keskiviikkona uudet säännökset kansallista rokotusohjelmaa varten ja suositteli, että klinikat aloittavat tehosteannosten antamisen ihmisille, jotka on rokotettu kuusi kuukautta sitten tai enemmän, jolloin Venäjä on yksi ensimmäisistä maista maailmanlaajuisesti, joka aloittaa uudelleenrokotukset.

Terveysministeriön mukaan kampanja oli hätätoimenpide, koska koronavirustapaukset Venäjällä kasvavat voimakkaasti ja rokotusasteet ovat edelleen alhaiset.

Venäjä ilmoitti torstaina 672 koronavirukseen liittyvästä kuolemasta, mikä on korkein virallinen kuolonuhrien määrä päivässä pandemian alkamisen jälkeen. Lue lisää

Venäjä on rokottanut vain 16% väestöstään rokotusohjelman käynnistämisen jälkeen tammikuussa, mikä johtui osittain laajasta epäluottamuksesta, vaikka maa kehitti omat rokotteensa.

Terveysministeriö ilmoitti jatkavansa "hätärokotuksia" ja suosittelevan rokotusannoksia rokotetuille kuuden kuukauden välein, kunnes vähintään 60% aikuisväestöstä rokotetaan.

Alun perin viranomaiset olivat suunnitelleet tämän tavoitteen saavuttamista syksyyn mennessä, mutta tiistaina Kremlin mukaan sitä ei saavuteta.

Moskovan pormestari Sergei Sobyanin sanoi, että uudelleenrokotus oli mahdollista millä tahansa Venäjän neljästä rekisteröidystä rokotteesta, mutta lippulaiva Sputnik V ja yksikomponenttinen Sputnik-Light käytettäisiin aluksi kahdeksassa klinikassa eri puolilla kaupunkia.

Sputnik V -tapahtuman takana olevat tutkijat ovat aiemmin sanoneet, että laukauksen tuottama suoja kestää paljon yli kuusi kuukautta, ja sitä ylläpitävät muistisolut, jotka ovat valmiita tuottamaan nopeasti vasta-aineita virusta kohdatessaan.

Tutkijat ovat kuitenkin suosittaneet tehosteannoksia pitämään suojaavien vasta-aineiden määrä kehossa korkealla tasolla ottaen huomioon Delta-variantin nopea leviäminen.

"Meidän on pidettävä silmällä kantaa pitämällä vasta-ainepitoisuudet korkeammalla toistuvilla rokotuksilla", kertoi rokotteen kehittänyt Gamaleya-instituutin johtaja Alexander Gintsburg.

"Tämä johtuu siitä, että muistisolut ovat myöhässä töihin pääsemiseen ... ne alkavat rakentaa oikeaa vasta-ainetasoa noin kolmannen tai neljännen päivän aikana", Interfax-uutistoimisto mainitsi hänet viime viikolla.

Hallituksen koronavirustyöryhmä vahvisti 23,543 19 uutta COVID-24 -tapausta viimeisen 17 tunnin aikana, eniten 7,597. tammikuuta jälkeen, mukaan lukien 5,538,142 Moskovassa. Se nosti kansallisen tapauksen XNUMX XNUMX XNUMX taudinpurkauksen alkamisesta.

Continue Reading

Libya

Venäläisten metsästys: Kuinka CIA: n väitetään yrittäneen houkutella 33 venäläistä Libyaan

Julkaistu

on

Turvayhtiö PMC Wagner on yhä enemmän valokeilassa. Valkovenäjän tilanteesta vuonna 2020, jolloin 33 Venäjän kansalaista pidätettiin, on tullut syy aktiivisille keskusteluille kansainvälisessä mediassa. Bellingcat-tutkijat ovat jo toistuvasti antaneet korkean profiilin lausunnon ja luvanneet julkaista dokumenttinsa, joka paljastaa PMC: t ja paljastaa yksityiskohdat joistakin SBU: n "erityisoperaatioista", mutta se on viivästynyt nyt useita kuukausia, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Mutta nyt tapahtumien suorilta osallistujilta on tullut tärkeitä yksityiskohtia Valkovenäjän konfliktista - ehkä tämä on luotettavampi tietolähde kuin Bellingcatin ilmaiset tulkinnat tapahtumista? 

33 Venäjän kansalaista, pukeutuneena sotapukuun ja lepäämättä sanatoriossa, herätti Valkovenäjän KGB: n epäilyn, joten lopulta nämä miehet pidätettiin. näyttää nyt tärkeää tietoa lähteistä - tapahtumien suorista osallistujista. Säätiön puheenjohtaja Maxim Shugaley väittää, että Valko-Venäjän tapauksessa koko CIA-operaatio oli suunniteltu. Hän väittää, että tämä johtui Libyan tiedotuskampanjan epäonnistumisesta maalis-huhtikuussa 2020, jonka aikana Yhdysvaltain armeijan komento ei kyennyt todistamaan Wagnerin läsnäoloa maan alueella. Sen jälkeen he päättivät kehittää erityisoperaation yhdessä Ukrainan SBU: n kanssa.

Yhdysvaltojen ja SBU: n väitetyn suunnitelman mukaan 20–50-vuotiaat Venäjän kansalaiset siirretään Mitigan lentokentän (Tripoli) alueelle, naamioituina sotilaspukuihin ja ammutaan sitten. Suunnitelman mukaan kuolleiden ruumiit kuljetettaisiin Tarhunaan, Tripolista kaakkoon, ja sitten medioiden oli annettava skandaalinen lausunto Wagner PMC: n osanottajien ruumiista Libyasta. Siksi Yhdysvallat halusi tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä: "todistaa" PMC: n läsnäolo keinotekoisella tavalla ja häpäistä Venäjä tärkeimpänä geopoliittisena vastustajana.

Säätiön lähteet väittävät myös, että CIA valitsi 180 henkilöä Venäjältä jaettuna viiteen ryhmään - sotilas- ja turvallisuusyhtiöiden työntekijöihin. Tätä varten he laativat väärennettyjä asiakirjoja, joiden mukaan Libyan kansallisen yhtenäisyyden hallitus kutsui Venäjän kansalaisia ​​vartioimaan öljykenttiä. Ajatus ei kuitenkaan kestänyt kauan, koska suurin osa kutsutuista, joiden mielestä provokaatiota valmistellaan, kieltäytyi lähtemästä Libyaan. Ei ole yllättävää Venäjän vastaisen laaja-alaisen kampanjan aikana Venäjän armeijan väitetystä läsnäolosta Libyassa. Sitten CIA esitti uuden idean: he tarjosivat Venäjän kansalaisille työpaikkoja Venezuelassa öljynjalostajien vartijana.

Lisäksi oli suunniteltu yksityiskohtainen suunnitelma provokaation toteuttamiseksi: ryhmä oli tarkoitus viedä tilauslennolle laskeakseen kone Tripoliin "hätälaskun" aikana ja ammuten siellä. Yhdysvaltain ja Ukrainan tiedusteluviranomaiset odottivat myös, että peruskirja tulee Turkin alueelta - mutta suunnitelma meni pieleen, koska he eivät päässeet sopimukseen Ankaran kanssa.

Venäläiset tapahtumiin osallistuneet lähetettiin sitten Valko-Venäjälle. Suunnitelman mukaan heidät oli tarkoitus lähettää Turkkiin säännöllisellä lennolla, ja Istanbulista ne oli tarkoitus lähettää tilauslomakkeella Venezuelaan. Suunnitelmaan sisältyi sama hätälasku Tripolissa.

Mutta tämä suunnitelma myös epäonnistui: Turkin viranomaiset vetivät jalkojaan lennon järjestämisessä, jotta he eivät ottaisi vastuuta mahdollisesta epäonnistumisesta eivätkä altistu itselleen vaaralle. Tämän tauon aikana ryhmä kutsuneita vietiin bussilla Belorusochka-sanatorioon ostamaan aikaa neuvotteluihin Turkin kanssa.

Mutta vain tauko kesti ja Valkovenäjän tapahtumat sujuivat: 33 Venäjän kansalaista, pukeutuneena sotilaspukuihin ja lepäämättä sanatorioon, herätti Valkovenäjän KGB: n epäilyn, joten lopulta nämä miehet pidätettiin.

Siksi CIA: n ja heidän tietotyökalujensa, kuten Bellingcatin, on vaikea tulkita tapahtumia eivätkä osaa selittää CIA: n ja SBU: n epäonnistumista.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa