Liity verkostomme!

Cloud computing

Komissio asettaa ohjelmistot kaikkien saataville yritysten, innovoijien ja yleisen edun mukaisten alojen hyödyksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on hyväksynyt uusia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja koskevia sääntöjä, jotka tuovat sen ohjelmistoratkaisut julkisesti saataville aina, kun niistä on mahdollista hyötyä kansalaisille, yrityksille tai muille julkisille palveluille. Viimeaikainen komission tutkimus avoimen lähdekoodin ohjelmistojen ja laitteistojen vaikutuksesta teknologiseen riippumattomuuteen, kilpailukykyyn ja innovaatioon EU:n taloudessa osoittivat, että avoimeen lähdekoodiin investoinnit johtavat keskimäärin neljä kertaa korkeampaan tuottoon. Komission yksiköt voivat julkaista omistamansa ohjelmiston lähdekoodin paljon lyhyemmässä ajassa ja vähemmällä paperityöllä. Esimerkki avoimen lähteen eduista on Legislation Editing Open Software (LEOS), ohjelmisto, jota käytetään kaikkialla komissiossa lakitekstien laatimiseen.

Alun perin komissiolle kirjoitettua LEOSia kehitetään nyt tiiviissä yhteistyössä Saksan, Espanjan ja Kreikan kanssa. Nämä säännöt noudattavat komission sääntöjä Avoimen lähdekoodin ohjelmistostrategia 2020-2023, joka teeman "Think Open" alla on esittänyt vision avoimen lähdekoodin muuntavan, innovatiivisen ja yhteistyökykyisen voiman, sen periaatteiden ja kehityskäytäntöjen kannustamisesta ja hyödyntämisestä. Strategia edistää yleisen tavoitteiden saavuttamista komission digitaalistrategia ja Digital Europe -ohjelma. Lisätietoja saat tästä lehdistötiedote.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa