Liity verkostomme!

Tietotekniikka

Merkelin mukaan Euroopan on työskenneltävä yhdessä pysyäkseen huipputeknologian kärjessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan maiden on työskenneltävä yhdessä seuraavan sukupolven sirujen valmistuksessa, Angela Merkel totesi 16 vuoden kokemuksensa perusteella korkeimmasta toimistosta varoittaakseen, ettei mikään Euroopan maa voi pysyä huipputeknologian kärjessä yksinään. kirjoittaa Andreas Rinke ja Thomas Escritt.

Eroava Saksan liittokansleri kertoi Reutersille haastattelussa, että seuraavalle tasolle siirtymisen kustannukset sirukehityksestä pilvi- ja kvanttilaskentaan sekä akkutuotantoon tarkoittavat sitä, että yksityinen sektori tarvitsee valtion tukea.

Merkel itse teki kvanttikemian perustutkimusta Itä-Saksassa ennen politiikkaansa siirtymistään Saksan yhdistymisen jälkeen vuonna 1990. Hän mainitsi Korean, Taiwanin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin elvytyspaketin esimerkkeinä siitä, mikä oli mahdollista.

"Valtion tulee olla merkittävässä roolissa. Etelä-Korea ja Taiwan osoittavat, että esimerkiksi 3 tai 2 nanometrin alueella kilpailukykyinen sirutuotanto on käytännössä mahdotonta ilman valtion tukea", hän sanoi.

Maailmantalouden nykyinen resurssipulan ja koronaviruspandemian katkaiseva kamppailu toimitusketjujen palauttamiseksi korostaa entisestään tarvetta varmistaa, että Euroopalla on omat tuotantolaitokset avainalueilla, hän sanoi.

Mutta hän valitti myös sitä, että saksalaiset yritykset eivät pystyneet hyödyntämään erinomaista tutkimuspohjaa.

Erityisesti hän sanoi olevansa "järkyttynyt" saksalaisten yritysten kiinnostuksen puutteesta kvanttilaskentaa kohtaan, vaikka Saksa olikin maailman johtava tutkimuksessa alalla, joka voisi tehdä tietokoneista nopeampia ja tehokkaampia kuin koskaan ennen.

Mainos

EI ALEXAA ANGELAlle

Hän sanoi, että hänen hallituksensa on ryhtynyt toimiin parantaakseen Saksan innovaatio- ja start-up-kulttuureja, ja hän viittasi Saksan johtamaan hankkeeseen, jolla luodaan turvallinen ja tehokas pilvitietoinfrastruktuuri Eurooppaan, nimeltään Gaia-X.

"Mutta pitkällä aikavälillä valtio ei voi olla se, joka ajaa uutta kehitystä", Euroopan unionin pitkäaikaisin johtaja sanoi.

Myös Saksan hajautettu ja hajautettu hallintorakenne voi olla esteenä innovaatioille.

Merkel sanoi, että eettisen neuvoston ja tietosuojavastaavan läsnäolo jokaisessa 16 osavaltiossa asetti raskaan taakan esimerkiksi biotieteiden yrityksille, joissa Saksa oli jäänyt jälkeen.

Se oli kuitenkin tutkimuksen kärjessä kvanttifysiikan, ilmastotutkimuksen, fysiikan, kemian ja robotiikan kaltaisilla aloilla, hän sanoi.

Ei sillä, että samaa voisi sanoa Merkelin omasta kotitekniikan käytöstä.

"Olen tarpeeksi iloinen, kun voin asettaa pesukoneeni viivästyskäynnistyksen, mutta sen lisäksi, rehellisesti sanottuna, minulla ei ole aikaa eikä halua kauko-ohjata koko kotiani", hän sanoi.

"Ehkä kiinnostukseni herää, kun minulla on enemmän aikaa lähitulevaisuudessa."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa