Liity verkostomme!

Tietotekniikka

Merkelin mukaan Euroopan on työskenneltävä yhdessä pysyäkseen huipputeknologian kärjessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan maiden on työskenneltävä yhdessä seuraavan sukupolven sirujen valmistuksessa, Angela Merkel totesi 16 vuoden kokemuksensa perusteella korkeimmasta toimistosta varoittaakseen, ettei mikään Euroopan maa voi pysyä huipputeknologian kärjessä yksinään. kirjoittaa Andreas Rinke ja Thomas Escritt.

Eroava Saksan liittokansleri kertoi Reutersille haastattelussa, että seuraavalle tasolle siirtymisen kustannukset sirukehityksestä pilvi- ja kvanttilaskentaan sekä akkutuotantoon tarkoittavat sitä, että yksityinen sektori tarvitsee valtion tukea.

Merkel itse teki kvanttikemian perustutkimusta Itä-Saksassa ennen politiikkaansa siirtymistään Saksan yhdistymisen jälkeen vuonna 1990. Hän mainitsi Korean, Taiwanin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin elvytyspaketin esimerkkeinä siitä, mikä oli mahdollista.

"Valtion tulee olla merkittävässä roolissa. Etelä-Korea ja Taiwan osoittavat, että esimerkiksi 3 tai 2 nanometrin alueella kilpailukykyinen sirutuotanto on käytännössä mahdotonta ilman valtion tukea", hän sanoi.

Mainos

Maailmantalouden nykyinen resurssipulan ja koronaviruspandemian katkaiseva kamppailu toimitusketjujen palauttamiseksi korostaa entisestään tarvetta varmistaa, että Euroopalla on omat tuotantolaitokset avainalueilla, hän sanoi.

Mutta hän valitti myös sitä, että saksalaiset yritykset eivät pystyneet hyödyntämään erinomaista tutkimuspohjaa.

Erityisesti hän sanoi olevansa "järkyttynyt" saksalaisten yritysten kiinnostuksen puutteesta kvanttilaskentaa kohtaan, vaikka Saksa olikin maailman johtava tutkimuksessa alalla, joka voisi tehdä tietokoneista nopeampia ja tehokkaampia kuin koskaan ennen.

Mainos

EI ALEXAA ANGELAlle

Hän sanoi, että hänen hallituksensa on ryhtynyt toimiin parantaakseen Saksan innovaatio- ja start-up-kulttuureja, ja hän viittasi Saksan johtamaan hankkeeseen, jolla luodaan turvallinen ja tehokas pilvitietoinfrastruktuuri Eurooppaan, nimeltään Gaia-X.

"Mutta pitkällä aikavälillä valtio ei voi olla se, joka ajaa uutta kehitystä", Euroopan unionin pitkäaikaisin johtaja sanoi.

Myös Saksan hajautettu ja hajautettu hallintorakenne voi olla esteenä innovaatioille.

Merkel sanoi, että eettisen neuvoston ja tietosuojavastaavan läsnäolo jokaisessa 16 osavaltiossa asetti raskaan taakan esimerkiksi biotieteiden yrityksille, joissa Saksa oli jäänyt jälkeen.

Se oli kuitenkin tutkimuksen kärjessä kvanttifysiikan, ilmastotutkimuksen, fysiikan, kemian ja robotiikan kaltaisilla aloilla, hän sanoi.

Ei sillä, että samaa voisi sanoa Merkelin omasta kotitekniikan käytöstä.

"Olen tarpeeksi iloinen, kun voin asettaa pesukoneeni viivästyskäynnistyksen, mutta sen lisäksi, rehellisesti sanottuna, minulla ei ole aikaa eikä halua kauko-ohjata koko kotiani", hän sanoi.

"Ehkä kiinnostukseni herää, kun minulla on enemmän aikaa lähitulevaisuudessa."

Jaa tämä artikkeli:

Bulgaria

Uuden eurooppalaisen supertietokoneen avajaiset Bulgariassa

Julkaistu

on

Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel on vihkinyt käyttöön alan uusimman supertietokoneen. Euroopan korkean suorituskyvyn tietojenkäsittelyn yhteisyritys: Discoverer Sofia Tech Parkissa, Bulgariassa. Bulgarian talousministeri Daniela Vezieva; opetus- ja tiedeministeri Nikolai Denkov; Sofian apulaispormestari Doncho Barbalov; ja European High Performance Computing -yhteisyrityksen pääjohtaja Anders Dam Jensen osallistuivat myös seremoniaan. Komission jäsen Gabriel sanoi: "EuroHPC Discovererin avulla Bulgaria voi edistää tutkimusta ja integroitua paremmin yleiseurooppalaisiin innovaatioekosysteemeihin. Se kannustaa erittäin tietovaltaista tutkimusta sellaisilla aloilla kuin lääketiede, teollisuus tai turvallisuus. Tämä uusi supertietokone auttaa eurooppalaisia ​​käyttäjiä edistämään tutkimusta ja innovaatioita heidän sijainnistaan ​​riippumatta.”

Discoverer pystyy käsittelemään yli 4.5 petaflopsia (eli 4.5 miljoonaa laskentaa sekunnissa). Se auttaa tehostamaan tutkimusta EU:ssa esimerkiksi tarjoamalla tehokasta molekyylien vuorovaikutusten mallintamista tai ajamalla seismisten aaltojen vaikutussimulaatioita sekä monia muita tutkimussovelluksia terveyden, energian tai tekniikan aloilla. Discoverer on kolmas supertietokone, jonka European High Performance Computing (EuroHPC) -yhteisyritys otettiin käyttöön tänä vuonna.

Se on aiemmin ottanut käyttöön kaksi muuta petascale-supertietokonetta: MeluXina, Luxemburgissa ja Vega, Sloveniassa. Neljä muuta supertietokonetta on käynnissä: Karolina, Tšekissä, Deukalion Portugalissa, LUMI Suomessa ja Leonardo Italiassa. Heinäkuussa 2021 neuvosto hyväksyi uuden EuroHPC-yhteisyritysasetuksen, mikä tuo 7 miljardin euron lisäinvestoinnin uusimpien supertietokoneiden ja kvanttitietokoneiden toimittamiseen ja EU:n kunnianhimoisen tutkimus- ja innovaatioohjelman tukemiseen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote EuroHPC-yhteisyrityksen toimesta.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Tietotekniikka

OASI, ensimmäinen hakukone, joka löytää algoritmit, joita hallitukset ja yritykset käyttävät kansalaisissa

Julkaistu

on

  • Eticas Foundationin luoma Observatory of Algoritms with Social Impact, OASI, kerää tietoa kymmenistä algoritmeista, joita julkishallinto ja yritykset ympäri maailmaa käyttävät saadakseen lisätietoja niiden sosiaalisista vaikutuksista.
  • Tavoitteena on antaa yleisölle pääsy hallituksia ja yritysalgoritmeja koskeviin tietoihin sekä tietää, kuka niitä käyttää, kuka niitä kehittää, mitä uhkia ne edustavat ja onko ne tarkastettu.
  • Algoritmin harhaa ja syrjintää esiintyy yleensä muun muassa iän, sukupuolen, rodun tai vamman perusteella, mutta yleisen avoimuuden puutteen vuoksi ei ole vieläkään mahdollista tietää kaikkia sen seurauksia kärsiville ryhmille.

Eticas Foundation, voittoa tavoittelematon järjestö, joka edistää algoritmien ja tekoälyn (AI) järjestelmien vastuullista käyttöä, on luonut Observatory of Algorithms with Social Impact (OASI). Tämä observatorio esittelee hakukoneen, joka tietää enemmän työkaluista, jotka tekevät tärkeitä automaattisia päätöksiä kansalaisille, kuluttajille ja käyttäjille ympäri maailmaa.

Tällä hetkellä sekä yritykset että julkishallinto automatisoivat päätöksiä algoritmien ansiosta. Kuitenkin, sen kehittäminen ja käyttöönotto ei noudata ulkoista laadunvalvontaa, eikä se ole niin läpinäkyvää kuin pitäisi, mikä jättää väestön suojaamatta. Tämän hakukoneen avulla kuka tahansa voi saada lisätietoja näistä algoritmeista: kuka on kehittänyt ne, kuka käyttää niitä, niiden soveltamisala, onko ne tarkastettu, niiden tavoitteet tai sosiaaliset vaikutukset ja edustamat uhat.

Tällä hetkellä, OASI kerää 57 algoritmia, mutta odottaa saavuttavansa 100 seuraavien kuukausien aikana. Niistä 24 on jo hakemassa Yhdysvalloissa hallituksen ja Big Tech -yritysten toimesta. Esimerkiksi ShotSpotter, algoritmityökalu, jonka Oaklandin poliisilaitos on ottanut käyttöön aseiden väkivallan torjumiseksi ja vähentämiseksi äänenvalvontamikrofonien avulla, ja algoritmi, jolla ennustetaan mahdollinen lasten hyväksikäyttö ja laiminlyönti, jota käyttää Allegheny County, Pennsylvania. Toinen esimerkki yritykseltä on Rekognition, Amazonin kasvojentunnistusjärjestelmä, jonka MIT Media Lab auditoi alkuvuodesta 2019 ja jonka havaittiin toimivan huomattavasti huonommin tunnistettaessa yksilön sukupuoli, jos hän oli nainen tai tummaihoisempi.

Yleisin syrjintä on iän, sukupuolen, rodun tai vamman perusteella, kehittäneet tahattomasti kehittäjät, joilla ei ole sosioekonomisia taitoja ymmärtää tämän tekniikan vaikutuksia. Tässä mielessä nämä insinöörit suunnittelevat algoritmit vain teknisten taitojen perusteella, ja koska ulkoisia ohjaimia ei ole ja se näyttää toimivan odotetusti, algoritmi jatkaa oppimista puutteellisista tiedoista.

Mainos

Koska joidenkin näiden algoritmien toiminta ei ole läpinäkyvää, Eticas -säätiö kehittää OASI: n käynnistämisen lisäksi ulkoisten tarkastusten hanketta. Ensimmäinen on VioGén, algoritmi, jota Espanjan sisäministeriö käytti määrittämäänkseen riskin naisille, jotka etsivät suojelua perheväkivallan jälkeen. Eticas suorittaa ulkoisen tarkastuksen käyttämällä käänteistä suunnittelua ja hallinnollisia tietoja, haastatteluja, raportteja tai suunnittelukomentosarjoja kerätäkseen tuloksia laajamittaisesti. Kaiken tämän tarkoituksena on löytää mahdollisuuksia parantaa näiden naisten suojelua.

"Huolimatta algoritmisista valvonta- ja tarkastusmenetelmistä, joilla varmistetaan, että tekniikka kunnioittaa nykyisiä määräyksiä ja perusoikeuksia, hallinto ja monet yritykset jatkavat kuuroa kansalaisten ja instituutioiden avoimuuspyynnöistä", kertoi Gemma Galdon, Eticas -säätiön perustaja . ”OASI: n lisäksi olemme julkaisseet useita vuosia sen jälkeen, kun olemme kehittäneet yli tusinaa auditointeja sellaisille yrityksille kuin Alpha Telefónica, Yhdistyneet kansakunnat, Koa Health tai Amerikan kehityspankki, ja näin ollen olemme julkaisseet myös oppaan algoritmikontrollista. että kuka tahansa voi suorittaa ne. Tavoitteena on aina lisätä tietoisuutta, tarjota läpinäkyvyyttä ja palauttaa luottamus tekniikkaan, jonka ei itsessään tarvitse olla haitallista. ”

Tässä mielessä algoritmit, jotka on koulutettu koneoppimistekniikoille ja jotka käyttävät suurta määrää historiallista tietoa "opettavat" heitä valitsemaan aiempien päätösten perusteella. Yleensä nämä tiedot eivät edusta sitä sosioekonomista ja kulttuurista todellisuutta, johon niitä sovelletaan, mutta monissa tapauksissa ne heijastavat epäoikeudenmukaista tilannetta, jota ei ole tarkoitus säilyttää. Tällä tavalla algoritmi tekisi teknisesti "oikeita" päätöksiä koulutuksensa mukaisesti, vaikka todellisuus on, että sen suositukset tai ennusteet ovat puolueellisia tai syrjiviä.

Mainos

Tietoja Eticas Foundationista

Eticas-säätiö pyrkii kääntämään teknisiksi eritelmiksi yhteiskunnan ohjaavat periaatteet, kuten yhtäläiset mahdollisuudet, avoimuus ja syrjimättömyys, jotka sisältyvät teknologioihin, jotka tekevät automaattisia päätöksiä elämästämme. Se pyrkii tasapainoon muuttuvien sosiaalisten arvojen, uusimpien saavutusten teknisten mahdollisuuksien ja oikeudellisen kehyksen välillä. Tätä varten se tarkastaa algoritmeja, varmistaa, että digitaaliseen maailmaan, erityisesti tekoälyyn, sovelletaan oikeudellisia takuita, ja tekee intensiivistä työtä tietoisuuden lisäämiseksi ja vastuullisen, laadukkaan teknologian tarpeen levittämiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Tietotekniikka

Artel vahvistaa asemaansa johtavana innovaattorina Keski -Aasiassa

Julkaistu

on

Artel Electronics LLC (Artel), Keski -Aasian johtava kodinkone- ja elektroniikkavalmistaja ja yksi Uzbekistanin suurimmista yrityksistä, vahvistaa edelleen tutkimus- ja kehitysalansa (T&K) tuodakseen asiakkailleen uusia, innovatiivisia tuotteita.

Artelin erikoistunut T & K -keskus Taškentissa on yksi Keski -Aasian laajimmista tuotantotutkimuslaitoksista. Keskuksen suunnittelijat, insinöörit ja teknikot kehittävät uutta teknologiaa edistääkseen uuden sukupolven nykyaikaisia ​​tuotteita nykyaikaiseen kotiin.

Artelin T & K-keskuksen laajentaminen on yhtiön tulevaisuuteen suuntautuvan strategian ydin. Lähitulevaisuudessa yhtiö vahvistaa omaa osaamistaan ​​työllistämällä yli 100 asiantuntijaa ja houkuttelemalla johtavia kansainvälisiä lahjakkuuksia. Keskus perustaa myös useita osastoja, jotka ovat omistautuneet tutkimusprioriteeteille, mukaan lukien automaatio ja robotiikka. Lisäksi hyödyntääkseen kansainvälisiä suuntauksia Artel tutkii T & K -keskuksen sivuliikkeiden perustamista ulkomaille, myös Turkkiin ja Kiinaan, sekä kumppanuusmahdollisuuksia teknisten yliopistojen kanssa maailmanlaajuisesti.

T & K -keskuksella on myös keskeinen rooli Uzbekistanin seuraavan sukupolven teknikoiden, suunnittelijoiden ja insinöörien tunnistamisessa ja koulutuksessa. T & K -keskuksella on ollut pitkäaikainen yhteistyö islamilaisen Karimov Taškentin valtion teknillisen yliopiston mekatroniikan ja robotiikan laitoksen kanssa, ja tuotannon automatisointiin ja robotisaatioon keskittyvä haara toimii paikan päällä. Perustamisestaan ​​lähtien keskus on tarjonnut nykyaikaista koulutusta yli 250 nuorelle asiantuntijalle, jotka työskentelevät nyt koko Artelin toiminnan ajan. Investoimalla ja vaalimalla kotimaisia ​​kykyjä Artel kanavoi osaamiseensa, ideoihinsa ja luovuuteensa toimintaansa.

Mainos

T & K -keskuksen johtaja Rustem Lenurovich sanoi: ”Artelilla tiedämme, että uusien, kehittyneiden tuotteiden ja prosessien jatkuva kehittäminen on liiketoimintamme ja kasvumme perusta. Kovalla työllämme ja innovaatiollamme sekä investoimalla energisiin nuoriin kykyihin jatkamme asiakkaidemme edistyksellisimpien laitteiden ja elektroniikan toimittamista. Odotamme innolla, että voimme vahvistaa T & K -asemaamme entisestään tulevina vuosina. ”

Artelin T & K -laitos perustettiin vuonna 2016 ja pääkeskus avattiin vuonna 2017. Keskuksen asiantuntijatiimi kehittää tekniikoita yrityksen tuotevalikoiman päivittämiseksi jatkuvasti ja tuotantoprosessien optimoimiseksi. Paikan päällä olevaa VR -laboratoriota ja pilottituotantotiloja käytetään prototyyppien luomiseen ja testaamiseen. Pelkästään vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla keskus käynnisti yli 30 hanketta. Keskus on myös äskettäin tehnyt yhteistyön Gree -yrityksen kanssa pesukone- ja ilmastointilaitteiden kehittämiseksi.

Artel Electronics LLC valmistaa monenlaisia ​​kodinkoneita ja elektroniikkaa ja toimii kaikilla Uzbekistanin alueilla. Yhtiö vie tällä hetkellä tuotteitaan yli 20 maahan IVY -maissa ja Lähi -idässä, ja se on myös Samsungin ja Viessmannin alueellinen kumppani.

Mainos

Lisätietoja tästä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa