Liity verkostomme!

Kalastus

EU sopi vuoden 2024 kalastusmahdollisuuksista Norjan ja Britannian kanssa yli miljardin euron arvosta EU:n kalastajille

SHARE:

Julkaistu

on

Myöhään perjantaina (8. joulukuuta) EU pääsi sopimukseen Norjan ja Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden 2024 kalastusmahdollisuuksista.

- sopimus Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa kannet 85 suurinta sallittua saalista Koillis-Atlantilla. Se turvaa EU:n laivastolle lähes 388,000 XNUMX tonnin kalastusmahdollisuudet, arvioitu olevan arvoltaan noin miljardi euroa perustuu historiallisiin inflaatiokorjattuihin tukkuhintoihin.

Sopimus edistää osapuolten yhteisesti hallinnoimien kalakantojen kestävää hoitoa sekä tarjoaa vakautta ja ennustettavuutta vastaaville laivastoille ja toimijoille.

Sopimus saavutettiin EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisen kauppa- ja yhteistyösopimuksen (TCA) puitteissa molempien osapuolten neljännen vuotuisen kalastusmahdollisuuksia koskevien neuvottelujen jälkeen. EU perusti kantansa lainsäädäntökehykseensä, mukaan lukien merialueisiin liittyvät monivuotiset suunnitelmat. Neuvotteluja ohjasi parasta saatavilla olevaa tieteellistä neuvontaa kalakantojen tilasta. Sosioekonomiset näkökohdat Ne otettiin myös huomioon, jotta vältetään tukehtumistilanteet, jotka johtaisivat tiettyjen kalastusten ennenaikaiseen sulkemiseen.

Lisäksi a EU:n, Norjan ja Yhdistyneen kuningaskunnan kolmenvälinen sopimus Pohjanmeren yhteisesti hoidetuista kalastuskannoista vuodeksi 2024 suurimmat sallitut saaliityli 915,000 tonnia, joka kattaa EU:n lähes 415,000 XNUMX tonnin kiintiön turskaa, koljaa, seidiä, valkoturskaa, punakampelaa ja silliä. 

Lopuksi, EU ja Norja päättivät kahdenväliset neuvottelut Pohjanmeren ja Skagerrakin jaettujen varastojen sekä kiintiöpörssien osalta. The kolme kahdenvälistä järjestelyä liittyvät kiintiöiden vaihto, vastavuoroinen pääsy kalastamaan toistensa vesillä ja kiintiön asettaminen Skagerrakissa ja Kattegatissa.

Molemmat osapuolet turvasivat kunnianhimoisen tasapainon merkittävien taloudellisten etujen mukaisten kalastusmahdollisuuksien vaihdossa. Muiden osakkeiden joukossa EU vastaanottaa 9,983 XNUMX tonnia arktista turskaa vuodelle 2024, vaikka se tulee olemaan siirtää 48,000 XNUMX tonnia mustakitaturskaa Norjaan.

Mainos

Sovitut saalisrajoitukset toimitetaan sisällytettäväksi vuoden 2024 kalastusmahdollisuuksista annettuun asetukseen eilen alkaneen ja tänään jatkuvan AGRIFISH Councilin kokouksen aikana.

Lisätietoa löytyy netistä – tätä ja tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa