Liity verkostomme!

Blogi

Verkkovierailu: ETSK kehottaa luomaan yhtenäisen tariffivyöhykkeen koko EU: ssa

Julkaistu

on

Ihmisten tulisi nauttia paikallisesta hinnasta käyttäessään matkapuhelimiaan missä tahansa EU: ssa, Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) totesi äskettäin antamassaan lausunnossa ehdotetusta EU: n verkkovierailusääntöjen uudistamisesta.

A yhden tariffivyöhykkeen, joka tarjoaa puhelut ja datan kulutuksen paikallisella hinnalla kaikille ihmisille, joilla on puhelintilaus Euroopassa, samalla nopeudella ja pääsyllä infrastruktuuriin, mihin maahan tahansa soitetaan tai mistä soitetaan: ETSK: n mielestä tämä on tavoite, joka EU: n olisi pyrittävä sääntelemään verkkovierailupalveluja.

Vaikka ETSK pitää myönteisenä Euroopan komission ehdotusta verkkovierailuasetuksen tarkistamisesta ja sen tavoitteista, se on myönteinen askel oikeaan suuntaan, mutta ETSK: n mielestä olisi asetettava rohkeampi tavoite.

"Komission ehdotuksen taustalla on, että verkkovierailupalvelut olisi tarjottava samoin ehdoin kuin kotona, ilman pääsyn rajoituksia. Tämä on hyvä ehdotus", sanoi Christophe Lefèvre, heinäkuun täysistunnossa hyväksytyn ETSK: n lausunnon esittelijä. "Uskomme kuitenkin, että meidän pitäisi ylittää ehdot ja varmistaa, että Euroopan ihmisten ei tarvitse maksaa enemmän matkaviestinnästä ulkomaille mennessään."

ETSK korostaa myös, ettei riitä, että määrätään, että kun samanlaista laatua tai nopeutta on saatavana toisen jäsenvaltion verkossa, kotimaisen operaattorin ei tulisi tarkoituksella tarjota huonolaatuista verkkovierailupalvelua. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos kuluttajalla on 4G-yhteys kotona, hänen ei pitäisi olla 3G: tä verkkovierailun aikana, jos 4G on käytettävissä maassa, johon hän matkustaa.

Osa ongelmasta on huono paikallinen infrastruktuuri. Jotta taattaisiin rajoittamaton pääsy uusimpiin sukupolviin ja verkkoteknologiaan, myös EU: n olisi oltava valmis siihen investoida infrastruktuuriin täyttämään olemassa olevat aukot ja varmistamaan, etteivalkoiset täplät"eli alueet, joilla ei ole riittävää laajakaistayhteyttä Internetissä, joista monien tiedetään sijaitsevan maaseudulla ja karkottavan potentiaalisia asukkaita ja yrityksiä. EU: n tulisi myös ottaa käyttöön vähimmäisvaatimukset operaattoreiden tulisi asteittain tavata, jotta kuluttajat voivat käyttää näitä palveluja täysimääräisesti.

Lisäksi ETSK korostaa tarvetta vaatia useita ilmoituksia lähetetään kuluttajille suojaamaan heitä laskuilta, kun he ylittävät liittymänsä rajat. Kuluttajaa lähestyttäessä enimmäismäärää operaattorin tulisi jatkuvasti varoittaa kuluttajaa aina, kun edelliselle hälytykselle asetettu äänenvoimakkuus on kulunut uudelleen, erityisesti saman puhelun tai tiedonsiirron aikana.

Lopuksi ETSK viittaa kysymykseen reilu käyttö tarttuvana pisteenä. Vaikka kaikissa matkapuhelinsopimuksissa mainitaan oikeudenmukainen käyttö verkkovierailujen yhteydessä, ETSK pahoittelee, että asetuksessa ei määritellä sitä. COVID-pandemian myötä ihmiset ovat kuitenkin luottaneet laajasti verkkotoimintaan, ja oikeudenmukainen käyttö on saanut aivan uuden merkityksen. Ajattele, väittää ETSK, mitä se tarkoittaa Erasmus-opiskelijalle, joka osallistuu ulkomailla sijaitsevaan yliopistoon joukkueiden, Zoomin tai jonkin muun alustan luentojen jälkeen. Se kuluttaa paljon tietoa, ja ne saavuttavat nopeasti kuukausikaton. Oikeudenmukaisuus merkitsisi sitä, että sellaisessa tilanteessa olevilla ihmisillä olisi sama katto vierailemassa maassa kuin kotimaassaan.

Tausta

Verkkovierailumaksut poistettiin EU: ssa 15. kesäkuuta 2017. Sen jälkeen tapahtunut nopea ja massiivinen liikenteen kasvu on vahvistanut, että tämä muutos on vapauttanut käyttämättömän matkapuhelinkulutuksen, kuten käy ilmi Euroopan verkkovierailumarkkinoiden ensimmäisestä täydellisestä katsauksesta Komissio marraskuussa 2019.

Voimassa olevan verkkovierailuasetuksen voimassaolo päättyy kesäkuussa 2022, ja komissio on aloittanut toimenpiteet sen varmistamiseksi, että sitä jatketaan vielä 10 vuodella, samalla kun se tekee tulevaisuudesta kestävän ja vastaavamman 12 viikon julkisen kuulemisen tulosten kanssa. Ehdotetun tarkastelun tarkoituksena on

· Alennetaan enimmäishintoja, joita kotimaiset operaattorit maksavat ulkomaille verkkovierailupalveluja tarjoaville operaattoreille vähittäishintojen alentamisen edistämiseksi.

· Tarjoamalla kuluttajille parempaa tietoa lisämaksuista, kun he soittavat erikoispalveluihin, kuten asiakaspalvelunumeroihin

· Varmistetaan sama matkaviestinverkon laatu ja nopeus ulkomailla kuin kotimaassa, ja

· Parannetaan hätäpalvelujen saatavuutta verkkovierailun aikana.

Lue ETSK: n lausunto

Lue Euroopan komission ehdotus verkkovierailuasetuksen tarkistamisesta

Blogi

Vahvistaminen siteet #Japan epävarmoina aikoina

Julkaistu

on

Tokiossa käytiin viime viikolla 18. neuvottelukierros EU: n ja Japanin välisestä kauppasopimuksesta. Tämä oli ensimmäinen neuvottelukierros presidentti Junckerin, presidentti Tuskin ja pääministeri Aben maaliskuussa pidetyn johtajien kokouksen jälkeen, jossa he kaikki vahvistivat sitoumuksemme saattaa nämä neuvottelut päätökseen mahdollisimman aikaisin tänä vuonna. Viime viikon kierroksella keskusteltiin kaikista sopimuksen kattamista asioista pyrkien kaventamaan jäljellä olevia aukkojamme.

Me julkaisee piakkoin lisää yksityiskohtainen raportti kierros ja tilannetta kunkin aiheen.

Kun EU: n kauppaneuvottelut Kanadan ja Yhdysvaltojen kanssa ovat tarttuneet otsikoihin viime vuosina, on ollut helppo unohtaa, että Euroopan kauppaa koskeva toimintaohjelma on paljon laajempi - ulottuu myös Japaniin, maailman neljänneksi suurimpaan talouteen ja lähimpään kumppani Aasiassa. Vuonna 2013 kaikki EU: n jäsenvaltiot kehottivat Euroopan komissiota aloittamaan kauppaneuvottelut Japanin kanssa, jotta eurooppalaisten viejien olisi helpompi myydä tuotteitaan ja palveluitaan vahville, lähes 130 miljoonan ihmisen markkinoille.

EU ja Japani on jo lähellä kauppasuhteet. EU: sta viedään yli € 80bn tavaroiden ja palveluiden Japanin vuosittain. Yli 600,000 työpaikkoja EU: ssa liittyvät vienti Japaniin, japanilaisten yritysten yksin työllistävät yli puoli miljoonaa ihmistä.

Kuitenkin eurooppalaisten yritysten kohtaavat edelleen monenlaisia ​​kaupan esteitä. Yksi on tullitariffit, varsinkin elintarvikkeiden tuontia Japanista. Tullit monet eurooppalaiset tuotteet, kuten pasta, suklaa ja viini ovat melko korkeat; sama pätee Euroopan kenkiä, nahkatuotteita ja monia muita tavaroita. Tämä vaikeuttaa pääsyä Japanin markkinoille ja tekee niistä liian kalliita monille japanilaiset kuluttajat. Kaupan ratkaisu voisi parantaa tällaista pääsyä ja nähdä yli € 1 miljardia euroa vuodessa tariffit poistetaan vedolla kynää.

Vielä yksi este on japanilaiset tekniset vaatimukset, jotka usein vaikeuttavat turvallisten eurooppalaisten tuotteiden vientiä Japaniin. Sopimuksella varmistetaan pitkälti, että tällaiset säännöt ovat avoimempia ja oikeudenmukaisempia viejiemme kannalta. Paras tapa varmistaa tällaiset tasapuoliset toimintaedellytykset on varmistaa, että vaatimukset ovat kansainvälisten standardien mukaisia. Neuvottelumme ovat jo tuottaneet arvokasta hedelmää, kun EU ja Japani ovat tehostaneet yhteistyötään useilla kansainvälisillä standardointifoorumeilla, esimerkiksi moottoriajoneuvojen alalla. Samanaikaisesti haluamme keskittyä auttamaan pienempiä viejiä, joihin pienetkin esteet vaikuttavat suhteettomasti. Siksi haluamme, että sopimuksessa on heille oma luku.

Tavoitteenamme on myös luoda uusia mahdollisuuksia eurooppalaisten palvelujen yritysten ja sijoittajien alueilla, kuten meri- ja rahoituspalveluja tai digitaalinen kauppa, ja tuo suuria mahdollisuuksia Japanin hallitus hankintojen markkinat.

Parhaillaan ollaan vilkas julkinen keskustelu ja globalisaatio, ja olemme nyt soveltavat oppia tästä keskustelusta meidän neuvottelut Japanin. EU: n ja Japanin sopimus sisältää kaikkia takeita rakennettu EU: n ja Kanadan kauppasopimuksen - turvataan oikeus säännellä tiukkoja sääntöjä työntekijöiden oikeuksia ja ympäristöä, ja takaa sen, että julkiset palvelut voivat jäädä julkisia. Olemme myös ehdottaneet, että Japani seuraa uusi, läpinäkyvä malli investointien riidanratkaisu, joka tunnetaan nimellä Investment Court System.

Neuvotteluprosessi käydään EU: n jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin tarkassa valvonnassa. Pelkästään tammikuusta 2016 lähtien on ollut 13 kokousta kaikkien EU: n jäsenvaltioiden ja kymmenen Euroopan parlamentin kauppavaliokunnan kanssa - lisäksi Euroopan parlamentti on perustanut erityisen seurantaryhmän neuvotteluja varten. Olemme kuulleet laajasti sidosryhmiä, erityisesti kansalaisyhteiskuntaa. Olemme julkaisseet viimeisimmän neuvotteluehdotuksia ja raportit neuvotella kierrosta, ja julkaisi laajan arviointi vaikutusten mahdollisen sopimuksen.

Talousennusteiden mukaan seuraavan vuosikymmenen aikana noin 90% maailman talouskasvusta tapahtuu Euroopan ulkopuolella, josta suurin osa on Aasiassa. Joten meidän on toimittava nyt sen varmistamiseksi, että EU: n yritykset, työntekijät ja maanviljelijät voivat hyötyä täysimääräisesti näistä kasvavista mahdollisuuksista. Kauppasopimuksen välittömien taloudellisten hyötyjen lisäksi on kuitenkin otettava huomioon suurempi kuva. Japanin kanssa EU on sitoutunut kansainväliseen sääntöihin perustuvaan kauppajärjestelmään, ja meillä on paljon enemmän yhteistä kuin kauppaa: sitoutuminen demokratiaan ja oikeusvaltioon, ympäristönsuojelu sekä korkeat työ-, ympäristö- ja kuluttajansuojastandardit. Kumppanuuden vahvistaminen lähimmän aasialaisen liittolaisemme kanssa, siltojen rakentaminen meidän välillemme, on nyt tarpeen enemmän kuin koskaan, kun kohtaamme kasvavaa protektionismia ympäri maailmaa. EU: n ja Japanin välinen kauppasopimus antaisi voimakkaan signaalin.

Continue Reading

Blogi

Stagiaire Jeremy Schmetterer juhlii 21st syntymäpäivä

Julkaistu

on

20150127_125103Onnittelut EU ReporterUusi harjoittelija Jeremy Schmetterer, joka viettää tänään 21. syntymäpäivää - 27. tammikuuta 2015.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa