Liity verkostomme!

Turkki

Turkin tuulienergia - tulevaisuus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Turkin tuulienergiayhdistyksen (TÜREB) puheenjohtaja Ibrahim Erden puhui 26. lokakuuta Euroopan parlamentin jäsenille tuulienergian panoksesta Euroopan uusiutuvaan energiaan ja siitä, kuinka Türkiye on merkittävä toimija tuulivoiman "ystävystymisessä" EU:n tuulienergiainfrastruktuurin kannalta välttämättömät osat. EU Reporter tapasi hänet ennen kokousta saadakseen lisätietoja alasta.

Kysyimme Erdeniltä, ​​kuinka tärkeä tuuli on osa Türkiyen uusiutuvan energian yhdistelmää: ”Tuotamme yhteensä noin 106,000 50 megawattia. Tästä noin 12 % on uusiutuvaa tuotantoa ja sisältää vesi-, tuuli-, aurinko- ja geotermisen. Tuulivoiman osuus tästä on noin 11 gigawattia, mikä on noin XNUMX % vuotuisesta energian kokonaistuotannosta.

Turkin tuulienergiayhdistyksen (TÜREB) puheenjohtaja Ibrahim Erden

"Meillä on liitännät Kreikan ja Bulgarian kanssa ja vaihdamme paljon energiaa esimerkiksi Kreikan, Romanian ja lähimaiden välillä."

Erden selittää, että Türkiye toi aluksi turbiininsa maahan, mutta vuonna 2009, kun Turkin hallitus otti käyttöön uusiutuvaa energiaa koskevan lain, paikallista tuotantoa edistettiin ja markkinat muuttuivat ja alkoivat kukoistaa. Saadakseen jonkinlaisen käsityksen alan mittakaavasta Erden kertoo, että vuoteen 2022 mennessä Türkiye on perustanut 7,000 XNUMX terätehdasta, kaksi generaattoritehdasta sekä satoja valmistajia, jotka valmistavat erilaisia ​​tuuliturbiinien komponentteja.

Vahva ekosysteemi

"Tuuliteollisuuden ekosysteemi tuottaa vuosittain yli 1.5 miljardia euroa liikevaihtoa tuottamalla komponentteja teollisuudelle, joka toimittaa komponentteja Türkiyeen ja toimittaa komponentteja EU:hun", Erden sanoo. Noin 70 prosenttia Türkiyen tuotannosta on tarkoitettu vientimarkkinoille, pääasiassa EU:hun. Erden sanoo, että ekosysteemi on erittäin vahva ja sisältää torneja, teriä, generaattoreita ja muita osia. "Olemme erittäin vakiintuneet Türkiyeen ja olemme vahvasti yhteydessä Euroopan ekosysteemiin."

Kysyntä kasvaa vuosi vuodelta, "tulemme näkemään yhä enemmän turkkilaista tarjontaa Euroopan markkinoille, mikä tukee uusiutuvien energialähteiden kasvua." Türkiyellä, kuten EU:lla, on omat kunnianhimoiset nettonollatavoitteensa, joiden tavoitteena on saavuttaa tämä tavoite vuoteen 2053 mennessä.

Mainos

EU:n suhteiden jäähtyminen Kiinaan ja Venäjän hyökkäys merkitsee sitä, että EU:n on muodostettava vahvempia toimitusketjuja toimittajille, jotka ovat vakaampia ja läheisempiä: ”Kaikki nämä geopoliittiset kehityssuunnat ja lyhyen aikavälin riskit huomioon ottaen Turkin teollisuusinfrastruktuurilla on kriittinen rooli. rooli aukon täyttämisessä. "Uskomme, että turkkilaisen teollisen tuotannon merkitys kasvaa ja auttaa eurooppalaisia ​​kollegoitamme etsimään luotettavaa ja laadukasta toimitusketjua alueelle."

Paikalla oli myös Faruk Kaymakcı, suurlähettiläs ja Türkiyen tasavallan pysyvä edustaja Euroopan unionissa, joka kertoi EU Reporterille "
"Türkiye on Euroopan energiavarmuuden valtimo. Huomenna Euroopan parlamentissa keskustelemme Türkiyen ja Turkin tuulivoimateollisuuden kriittisestä roolista Euroopassa. Itse asiassa Turkki on sijalla viisi Euroopassa asennetun uusiutuvan kapasiteetin suhteen. ja Euroopan viidenneksi suurin tuulivoimajärjestelmien infrastruktuurin tarjoaja. Uskomme, että yhteistyölle on paljon enemmän tilaa ja uskomme, että tätä voidaan kehittää edelleen Türkiye/EU:n korkean tason energiavuoropuhelun avulla. Yhteistyö kukoistaa ilman poliittisia interventioita, mutta poliittinen tuki ja helpotus hyödyttäisivät Turkkia ja EU:ta."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa