Liity verkostomme!

Suojattu maantieteellinen merkintä (SMM)

Euroopan komissio hyväksyy kaksi uutta maantieteellistä merkintää Turkista

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio hyväksyi 4. joulukuuta turkkilaisen syötäväksi tarkoitetun oliivin "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini" lisäämisen suojattujen alkuperänimitysten (SAN) rekisteriin ja "Maraş Tarhanası", turkkilaisen fermentoidun ruoan, lisäämisen suojattujen maantieteellisten tuotteiden rekisteriin. Käyttöaiheet (SMM).

"Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini'(kuvassa) on syötäväksi tarkoitettu oliivi, joka on saatu Edremit-lajikkeesta, joka on yksi Türkiyen suosituimmista lajikkeista, raaputtamalla ja suolaamalla Edremit-oliiveja.

Oliivinviljelyllä on pitkät perinteet Edremitinlahden alueella. Alueella on suuri merkitys oliivinviljelylle Türkiyessä. Oliivipuita on viljelty täällä tuhansia vuosia, ja ne ovat nykyään tärkeä talouden ala. ”Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytinin” tuotannon tärkein erottuva piirre on luonnollinen käyminen. Ihmisen väliintuloa tai kemiallista käsittelyä ei tehdä oliivien käymisen aikana. Siksi tuotantoprosessi kestää vähintään kuusi kuukautta sadonkorjuun jälkeen, koska karvas aineet poistetaan vähitellen. Lopputuotteeseen jää kuitenkin jonkin verran katkeruutta, mikä vahvistaa oliivien tuoreutta ja aitoutta.

"Maraş Tarhanası' on fermentoitu ruoka, joka on kuivattu seos keitettyä vehnää, jogurttia, timjamia ja suolaa. Käymisen jälkeen mustaa seesamia, pippuria, saksanpähkinöitä ja manteleita voidaan lisätä henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Tärkein ominaisuus, joka erottaa 'Maraş Tarhanası' muista tarhanoista, on se, että jogurttia ei lisätä kypsennyksen aikana, vaan vasta sen jälkeen, kun keitetty krakattu vehnä on jäähtynyt, jolloin luonnolliset prebioottiset lisäaineet säilyvät. Maraş Tarhanasın tuotanto on kausiluonteista, koska se kuivataan çiğ-matoilla auringossa. Kahramanmaraşissa heinä- ja elokuussa jatkuvasti vallitsevalla tuulella on olennainen rooli tarhanan valmistuksen kuivausprosessissa, mikä lisää tuotteeseen omaperäisen tekijän. Tarhanalla on tärkeä kulttuurinen merkitys Kahramanmaraşissa.

Luettelo kaikista suojatuista maantieteellisistä merkinnöistä löytyy osoitteesta eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja on saatavilla verkossa osoitteessa Laatujärjestelmät ja GIView portaali.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa