Liity verkostomme!

Turkki

Komissaari Várhelyi vierailee Ankarassa keskustellakseen yhteistyöstä Türkiyen kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komissaari Olivér Várhelyi matkustaa 6.-7 Ankaraan keskustelemaan kahdenvälisistä suhteista ja yhteistyöstä Türkiyen kanssa. Tämä on ensimmäinen EU:n edustajan virallinen vierailu maahan tämän vuoden toukokuussa pidettyjen presidentinvaalien jälkeen.

Komissaari tapaa ulkoministeri Hakan Fidanin; kauppaministeri Omer Bolat; perhe- ja sosiaaliministeri Mahinur Özdemir Göktaş; energia- ja luonnonvaraministeri Alparslan Bayraktar ja teollisuus- ja teknologiaministeri Mehmet Fatih Kacir. 

Vierailu seuraa Eurooppa-neuvoston viime kesäkuun päätelmiä, joihin EU-johtajat kutsuivat unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josepin. Borrellja Euroopan komissio toimittamaan a Eurooppa-neuvostolle selvitys EU:n ja Turkin välisten suhteiden tilanteestaEurooppa-neuvoston määrittelemien välineiden ja vaihtoehtojen pohjalta ja tavoitteena on edetä strategisella ja tulevaisuuteen suuntautuvalla tavalla. Tämä vierailu tulee myös ennen seuraavan julkaisua Laajentumisraportti, odotetaan lokakuussa. 

Ennen vierailua Euroopan komissio allekirjoitti 1. syyskuuta Türkiyen kanssa assosiaatiosopimuksen, joka avaa pääsyn € 7.5 miljardia Digitaalinen Eurooppa -ohjelma, jonka voimaantulon jälkeen maan yritykset, julkishallinnot ja muut tukikelpoiset organisaatiot voivat osallistua digitaaliteknologiaa hyödyntäviin hankkeisiin. Tämän sopimuksen myötä Digitaaliset innovaatiokeskukset Turkiyessa perustetaan myös.

Euroopan komissio on myös ehdottanut taloudellista tukea 400 miljoonaa euroa Euroopan unionin solidaarisuusrahasto (EUSF) tarjota apua Türkiyelle helmikuun 2023 tuhoisten maanjäristysten aiheuttamien vahinkojen jälkeen.

Vierailun aikana, arvoisa komission jäsen Odotuspaikka allekirjoittaa a 781 miljoonan euron sopimus, joka tarjoaa EU:n varoja heikoimmassa asemassa olevien pakolaisten sosiaaliturvaverkkoon osana 3 miljardin euron lisärahoitusta, jonka EU lupasi jatkaa pakolaisten tukemista maassa. 

Kuvia ja videoita tehtävästä on saatavilla osoitteessa EbS. Lisätietoja EU:n suhteista Türkiyeen ja maalle annettavasta avusta on saatavilla tästä tietosivu.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa