Liity verkostomme!

Trinidad ja Tobago

EU:n pakotteet vakuutusyhtiöille ja ympäristökatastrofien riskit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Milton Friedman -instituutin pääjohtaja Alessandro Bertoldi kehottaa EU:ta tarkistamaan vakuutusyhtiöiden sanktiojärjestelmää ympäristökatastrofien riskien vähentämiseksi äskettäisen merionnettomuuden ja Tobagon öljyvuodon valossa.

Helmikuun 7. päivänä Tobagon etelärannalla tapahtui kriittinen tapaus, kun Gulfstream-niminen alus ajoi karille ja kaatui, mikä johti merkittävään öljyvuotoon ympäröivään mereen. Tämä tapahtuma kärjistyi nopeasti Trinidadin ja Tobagon historian suurimmaksi ympäristökatastrofiksi, sillä vuoto vaikutti noin 15 kilometriin saaren rantaviivaa ja aiheutti laajoja vahinkoja sen koralliriutoilla. Tilanteen vakavuus sai pääministeri Keith Rowleyn julistamaan hätätilan. Sukeltajat kamppailivat viikon ajan hillitäkseen vuotoa, mikä korosti maan riittämättömyyttä ja teknisiä valmiuksia käsitellä tällaisia ​​katastrofeja.

Tilannetta vaikeutti entisestään paljastus, että Gulfstream oli vakuuttamaton, mikä johti epävarmuuteen siitä, kuka kantaa taloudellisen taakan siivouksesta ja vahingonkorvauksista. Vakuutuksen puuttuminen johtui aluksen virallisen rekisteröinnin puutteesta. Tämä tapaus valaisee merenkulkualan laajempaa ongelmaa, jossa aluksilla, erityisesti ympäristölle vaarallista lastia kuljettavilla aluksilla, odotetaan olevan vakuutus. Tällaiset vakuutukset, tyypillisesti Protection and Indemnity (P&I), ovat tärkeitä, koska ne kattavat vastuut, mukaan lukien ympäristön saastuminen ja haaksirikon pelastamiseen liittyvät kustannukset. Vakuutuksella on siis ratkaiseva rooli kolmansien osapuolten etujen suojelemisen lisäksi myös ympäristön suojelemisessa varmistamalla varojen saatavuus mahdollisten vahinkojen korjaamiseen.

Tämä Tobagon edustalla tapahtunut ympäristökatastrofi korostaa, että kaikki merialukset on kiireesti vakuutettava. Vakuuttamattomien alusten kasvava trendi johtuu Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin asettamista kansainvälisistä sanktioista öljyn kauppaan Venezuelan, Iranin ja Venäjän kaltaisista maista. Huolimatta siitä, että Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvosto ei ole hyväksynyt näitä pakotteita, ne ovat johtaneet vakuutusmääräysten tiukentamiseen, ja vakuutusyhtiöitä on painostettu kieltämään vakuutus pelkkien epäilyjen perusteella.

Tämä on johtanut paradoksaaliseen tilanteeseen, jossa laivanvarustajat ovat velvollisia varmistamaan vakuutuksen, mutta pakotteiden vuoksi heillä on rajoitus siihen. Ahdinko muistuttaa hallitusta, joka vaatii autonomistajilta vakuutuksen ja samalla kieltää vakuutusyhtiöitä tarjoamasta vakuutuksia tietyille kuljettajaryhmille. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan ​​jätä rankaisematta aiottuja tavoitteita, vaan se vaikuttaa haitallisesti laajempiin yhteiskunnallisiin etuihin.

Näistä haasteista huolimatta alukset jatkavat pakotettujen lastien kuljettamista hyödyntämällä porsaanreikiä, kuten rekisteröitymällä lainkäyttöalueille, joilla on löyhät määräykset, tai käyttämällä vanhentuneita asiakirjoja rajoitusten kiertämiseen. Tämä on johtanut ilman asianmukaista vakuutusta tai epäilyttäviä vakuutuksia käyttävien alusten niin sanotun "varjolaivaston" kasvuun, mikä on vaarantanut meriteollisuuden, ympäristön ja maailmanlaajuisen turvallisuuden.

Viimeaikaiset analyysit, mukaan lukien Atlantic Councilin raportti, arvioivat, että tällä hetkellä noin 1,400 XNUMX alusta liikennöi minimaalisen valvonnan alaisena, pääasiassa öljytankkereita, jotka käyttävät erilaisia ​​taktiikoita hämärtääkseen sijaintinsa ja lastinsa alkuperää. Tilanne on johtanut "haamutankkereiden" laivastoon, joka käytäntöjen, kuten automaattisten tunnistusjärjestelmiensä (AIS) käytöstä poistamisen, lisää merkittävästi merionnettomuuksien riskiä. Nämä alukset eivät vain välttele turvaprotokollia, jotka on suunniteltu estämään merellä tapahtuvia vaaratilanteita, vaan lisäävät myös Trinidad ja Tobagon edustalla tapahtuneen kaltaisten ympäristökatastrofien todennäköisyyttä.

Mainos

"Haamutankkereiden" lisääntyminen ja vastaavat ympäristö- ja turvallisuusriskit korostavat kansainvälisen merenkulkualan systeemistä epäonnistumista näiden haasteiden tehokkaassa hallinnassa. Vakuutuksenantajien haluttomuus kattaa "epäilyttäviksi" katsottuja aluksia pakotteiden vuoksi ei estä näitä aluksia kuljettamasta lastia, mikä usein johtaa siihen, että ne kulkevat ilman vakuutusta. Tämä skenaario korostaa pikaista tarvetta tarkistaa merikaupan säännökset ja vakuutuskäytännöt kattavasti. Ilman merkittäviä muutoksia merenkulkuala on valmiina uusiin ympäristökatastrofeihin, mikä korostaa vastuullisemman hallinnon ja valvonnan kriittistä tarvetta sekä ympäristön että ihmisten etujen turvaamiseksi.

EU:n tulisi perehtyä asiaan ja arvioida mahdollisuutta muuttaa vakuutusyhtiöitä koskevaa seuraamusjärjestelmäänsä. Öljyvuoto Välimereen olisi ympäristökatastrofi, josta eurooppalaisten olisi kannettava vastuu ja kaikki kustannukset.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa