Liity verkostomme!

Taiwan

Taiwan vauhdittaa maailmanlaajuista siirtymistä nollapäästöihin

SHARE:

Julkaistu

on

Maailma on aloittanut siirtymisen nollapäästöihin. Pariisin sopimuksessa korostetut innovatiiviset lähestymistavat kansainväliseen yhteistyöhön – joka edellyttää laajaa yhteistyötä kaikilta mailta maailmanlaajuisten vähennystavoitteiden saavuttamiseksi – ovat vähitellen muotoutumassa. Taiwan on halukas ja kykenevä tekemään yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa saavuttaakseen yhteisen nettonolla-siirtymän, aktivoidakseen maailmanlaajuisia ilmastotoimia ja varmistaakseen kestävän ympäristön tuleville sukupolville, kirjoittaa Chang Tzi-chin, ympäristönsuojeluhallinnon ministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan).

Maailman 21. suurimmana taloudena Taiwanilla on tärkeä vaikutus Intian ja Tyynenmeren alueen taloudelliseen hyvinvointiin ja vakauteen. Erityisesti Taiwanin puolijohdeteollisuudella on keskeinen asema kansainvälisissä toimitusketjuissa. Teollisuus vähentää aktiivisesti energiaresurssien käyttöä tuotantoprosesseissaan kehittämällä uusia teknologioita ja uusia malleja. Jatkuvasti kehittyvien puolijohdeinnovaatioiden avulla se on kehittänyt lukuisia älykkäitä elektroniikkalaitteiden sovelluksia ja edistänyt maailmanlaajuista energiansäästöä. Taiwan toteuttaa merkittäviä ilmastotoimia ja edistää voimakkaasti energiasiirtymää. Toukokuussa 2022 kumulatiivinen asennettu uusiutuvan energian kapasiteetti oli saavuttanut 12.3 GW, mikä on merkittävä 60 prosentin kasvu vuodesta 2016. Vuodesta 2005 vuoteen 2020 Taiwanin BKT kasvoi 79 prosenttia. Samaan aikaan kasvihuonekaasupäästöjen intensiteetti laski 45 prosenttia, mikä osoittaa, että talouskasvu on irrotettu kasvihuonekaasupäästöistä.

Maan päivänä 22. huhtikuuta 2021 presidentti Tsai Ing-wen ilmoitti Taiwanin tavoitteesta nollapäästöistä vuoteen 2050 mennessä. Maaliskuussa 2022 Executive Yuan julkaisi Taiwanin tie nollapäästöihin vuonna 2050. Tiekartassa hahmotellaan neljä suurta siirtymästrategiaa energian, teollisuuden, elämäntapojen ja yhteiskunnan aloilla. Teknologian tutkimuksen ja kehityksen (T&K) ja ilmastolainsäädännön kaksoishallintaperustalle nojautuvia strategioita täydentää 12 keskeistä alastrategiaa. Näitä ovat tuuli- ja aurinkovoima; vety; innovatiivinen energia; voimajärjestelmät ja energian varastointi; energiansäästö ja tehokkuus; hiilidioksidin talteenotto, käyttö ja varastointi; hiilivapaat ja sähköajoneuvot; resurssien kierrätys ja nolla jätettä; luonnolliset hiilinielut; vihreät elämäntavat; vihreä rahoitus; ja vain siirtymä. Integroimalla hallituksen sisäisiä resursseja Taiwan kehittää vaiheittaisen toimintasuunnitelman tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Rakentaessaan perustaa teknologian T&K:lle, jota tarvitaan nettonolla-siirtymän saavuttamiseen, Taiwan keskittyy viiteen alueeseen: kestävä energia, vähähiilinen, kiertokulku, hiilinegatiivisuus ja yhteiskuntatieteet. Kasvihuonekaasujen vähentämisestä ja hallinnasta annettua lakia muutetaan ja se nimetään uudelleen ilmastonmuutoslakiksi. Muutoksilla tehdään nollapäästöistä vuoteen 2050 mennessä pitkän aikavälin kansallinen vähennystavoite, tehostetaan ilmastonhallintaa, lisätään ilmastonmuutokseen sopeutumista käsittelevä luku, vahvistetaan tiedon julkistamista ja yleisön osallistumista sekä otetaan käyttöön hiilidioksidin hinnoittelumekanismi. Laki tarjoaa taloudellisia kannustimia päästöjen vähentämiseen, ohjaa vähähiilistä ja vihreää kasvua sekä osaltaan täydentää kansallisen ilmastolainsäädännön ja -hallinnon perusteita. Taiwanin pitkän aikavälin visio vuodelle 2050 on tehdä siirtymisestä nollapäästöihin kansallisen kehityksen uusi liikkeellepaneva voima. Luomalla kilpailukykyisiä, kiertäviä, kestäviä, joustavia ja turvallisia siirtymästrategioita ja hallintoperustaa Taiwan stimuloi talouskasvua, rohkaisee yksityisiä investointeja, luo vihreitä työpaikkoja, edistää energiariippumattomuutta ja parantaa sosiaalista hyvinvointia.

Taiwan on poliittisista syistä suljettu kansainvälisten järjestöjen ulkopuolelle, eikä se voi osallistua sisällöllisesti keskusteluihin globaaleista ilmastokysymyksistä. Taiwanin on vaikea pysyä ajan tasalla nykyisestä kehityksestä ja toteuttaa siihen liittyviä tehtäviä kunnolla. Tämä luo aukkoja globaaliin ilmastonhallintaan. Taiwanilla on rajalliset riippumattomat energialähteet ja ulkomaankauppaan suuntautunut talousjärjestelmä. Jos se ei voi kytkeytyä saumattomasti Pariisin sopimuksen mukaisiin kansainvälisiin yhteistyömekanismeihin, se ei vaikuta ainoastaan ​​Taiwanin teollisuuden vihreään kehitykseen, vaan myös heikentää kansainvälisten toimitusketjujen vakautta. Hiilirajan sopeuttamistoimien uhalla Taiwanin yleinen kilpailukyky voi kärsiä vakavasti, jos se ei pysty osallistumaan oikeudenmukaisesti kansainvälisiin päästövähennysmekanismeihin. Tämä heikentää myös kansainvälisen yhteistyön tehokkuutta ja heikentää maailmantaloutta.

Nettonollapäästöihin siirtyminen on tämän sukupolven väistämätön kollektiivinen vastuu. Tavoitteen saavuttaminen on mahdollista vain kansainvälisen yhteisön yhteistyöllä. Pragmatismin ja ammattimaisuuden hengessä Taiwan on halukas antamaan konkreettisen panoksen globaalin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. COVID-19-pandemia on osoittanut, että olipa tilanne mikä tahansa, Taiwanilla on valtava potentiaali auttaa maailmaa erittäin hyödyllisillä tavoilla. Taiwanille tulisi antaa yhtäläiset mahdollisuudet liittyä kansainvälisiin yhteistyömekanismeihin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Toivomme, että kansainvälinen yhteisö tukee Taiwanin välitöntä, oikeudenmukaista ja mielekästä osallistamista.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa