Liity verkostomme!

Etelä-Sudan

EU järjestää Air Bridge -lennon Sudanissa tarvitseville

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Viimeisin EU:n Humanitarian Air Bridge (HAB) -lento, joka kuljettaa tarvikkeita humanitaarisille kumppaneille UNICEFille, Emergency and Relief Internationalille, on toimittanut apua Sudanissa tänä viikonloppuna. Toukokuussa 2023 EU käynnisti sarjan humanitaarisia lentosiltaoperaatioita, joilla toimitetaan välttämättömiä tarvikkeita Port Sudaniin, koska tämän vuoden huhtikuussa puhjennut konflikti on luonut vaikean humanitaarisen tilanteen, jossa sadat tuhannet ovat joutuneet siirtymään maan sisällä. Tähän mennessä on suoritettu viisi HAB-operaatiota Port Sudaniin, ja niillä on kuljetettu yhteensä noin 161 tonnia tarvikkeita, mukaan lukien lääkkeet, jotka auttavat ratkaisemaan Sudanin äskettäisen koleraepidemian.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič (kuvassa) sanoi: "Tilanne Sudanissa on erittäin hälyttävä. Taas kerran viattomat siviilit kantavat konfliktin rasituksen. EU on alusta asti työskennellyt helpottaakseen kärsimystä ja tarjotakseen apua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. Toistan kehotukseni kaikille osapuolille kunnioittaa kansainvälistä humanitaarista oikeutta siviiliväestön suojelemiseksi ja sen varmistamiseksi, että humanitaariset voivat tehdä hengenpelastustyönsä turvallisesti ja ilman hallinnollisia tai muita esteitä."

Yli 7 miljoonaa ihmistä on joutunut siirtymään konfliktin vuoksi, ja Sudan edustaa maailmanlaajuisesti suurinta pakolaiskriisiä. Eri puolilla maata on raportoitu julmuuksista, kuten etnisestä puhdistuksesta ja naisiin kohdistuvasta sukupuoleen perustuvasta väkivallasta. Sudanissa koulun ulkopuolella olevien lasten kokonaismäärä on noussut 19 miljoonaan. Konfliktin tuhoisat vaikutukset toimeentuloon, maataloussektoriin ja talouteen yleensä merkitsevät, että Sudan on yksi neljästä maailmanlaajuisesta nälänhädästä. Tilannetta pahentaa entisestään meneillään oleva koleraepidemia ja viimeaikaiset tulvat.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa