Liity verkostomme!

Etelä-Sudan

EU:ta ja kansainvälistä yhteisöä, mukaan lukien tiedotusvälineet, kehotettiin "heräämään" Sudanin "kansanmurhaan"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sudanin konfliktia on leimattu "kansanmurhaksi", mutta myös länsimaat ovat "välinpitämättömiä", Brysselissä pidetyssä konferenssissa kerrottiin.

Kaupungin lehdistöklubilla 23. marraskuuta järjestetyssä tapahtumassa kuultiin, että "satoja" viattomia ihmisiä tapetaan päivittäin, mutta kansainvälinen yhteisö on pysynyt suhteellisen "hiljaisena" tuominessaan julmuudet. 

EU ja Eurooppa saattavat vielä katua väitettyä "välinpitämättömyyttä", jos taistelut leviävät naapurivaltioihin ja synnyttävät uuden muuttoaallon EU:hun, keskustelussa kuultiin.

Sudan sijaitsee Koillis-Afrikassa ja on yksi mantereen suurimmista maista, pinta-alaltaan 1.9 miljoonaa neliökilometriä, ja viimeaikaiset taistelut ovat kiihtyneet maan eri osissa, ja yli 400 siviiliä on kuollut Maailman terveysjärjestön mukaan. 

Sudanin Rapid Support Forcesia, RSF:ää, sudanilais-arabialaista miliisia, syytetään yli 50 päivää kestäneistä hyökkäyksistä kaupungin enemmistöetnistä afrikkalaista heimoa vastaan. 

RSF on puolisotilaallinen joukko, joka koostuu suurelta osin arabiryhmistä ja liittoutuneista arabiryhmistä, jotka tunnetaan nimellä Janjaweed. Se perustettiin vuonna 2013, ja se on saanut alkunsa pahamaineisesta Janjaweed-miliisistä, joka taisteli julmasti kapinallisia vastaan ​​Darfurissa, missä heitä syytettiin etnisestä puhdistuksesta. RSF:ää on syytetty ihmisoikeusloukkauksista, mukaan lukien yli 120 mielenosoittajan joukkomurha kesäkuussa 2019. 

Keskustelu torstaina (23. marraskuuta) kuuli M'backe N'diaye (kuvassa), Afrikan politiikan ja Sahelin alueen asiantuntija, joka kertoi toimittajille, että nykyisten taistelujen pelätään pirstovan entisestään maata, pahentaa poliittista turbulenssia ja vetää puoleensa naapurivaltioita. 

Mainos

Iso-Britannia, Yhdysvallat ja EU ovat kaikki vaatineet tulitaukoa ja neuvotteluja kriisin ratkaisemiseksi, ja monet maat keskittyvät nyt yrittämään saada kansalaisiaan ulos.

N'Diaye sanoi: "Et tietäisi sitä uutisista, mutta Sudan liukuu kansanmurhan leukoihin."

Hän sanoi, että kansainvälinen yhteisö ja erityisesti maailman tiedotusvälineet olivat "outo hiljaisuus" maan ajankohtaisista tapahtumista.

Yli 27 kaupunkia on murhattu viime viikkojen aikana ja tuhansia teurastettu perheiden murhatessa, ruumiiden mätäneessä ulkopuolella ja joukkohautojen näkyessä satelliittikuvissa. Hänen mukaansa uhrien joukossa oli naisia ​​ja lapsia.

Hän sanoi: "Se on jo kutsuttu kansanmurhaksi. Mutta nämä joukkojuhuudet eivät ole uutisissa, eikä maailma tee juuri mitään.

"Sudanin kriisin laajuus on hämmästyttävä."

Tapahtuman järjesti arvostettu Brysselissä toimiva politiikkainstituutti European Foundation for Democra, ja keskustelun avaava Roberta Bonazzi EFD:stä totesi, että osallistujamäärä oli selvästi vähemmän kuin sen keskusteluissa normaalisti odotettiin.

"Tämä on merkki välinpitämättömyydestä tätä konfliktia ja kansanmurhaa kohtaan", hän sanoi pienelle yleisölle.

Hän lisäsi: "Tämä hiljaisuus on erittäin merkittävää, koska etnistä vähemmistöä vastaan ​​on meneillään kansanmurha, jota järjestelmällisesti eliminoidaan ja teurastetaan.

"Tilan vakavuudesta huolimatta sitä vastaan ​​ei juuri puhuta, lukuun ottamatta Euroopan ulkosuhdehallinnon hiljattain antamaa lausuntoa. Tiedotusvälineissä on ollut vähän tai ei ollenkaan.

"Mielenkiintoista on myös se, että osallistujien määrä tänään on puhutteleva."

Pääpuheessaan N'diaye, jonka työ keskittyy geopolitiikkaan ja alueiden historiaan, hahmotteli ajankohtaisia ​​tapahtumia ja arvionsa "median hiljaisuudesta".

Hän sanoi: "On kauhistuttavaa nähdä, mitä tapahtuu ja että mitään ei tehdä puhuakseen kaikista näistä murhista. Tarkoituksena näyttää olevan kokonaisen eettisen ryhmän poistaminen ja tuhansia tapetaan joka päivä, mukaan lukien lapset ja naiset. .

"Kysymys kuuluu: miksi kansainvälisen yhteisön hiljaisuus? Emme näe tai kuule mitään - vain täydellistä hiljaisuutta, ja tämä on häiritsevää, ei vähiten, kun näet valtavasti tiedotusvälineissä Ukrainan ja Israelin-Hamasin valtavirran tiedotusvälineissä. Kukaan ei sano mitään. "

"Kysyn itseltäni: Miten saamme tämän ongelman tunnetuksi muulle maailmalle?

"Kuolemien määrä on 3-4 kertaa suurempi kuin muissa konflikteissa ja luvun arvioidaan voivan olla 300,000 20 viimeisen XNUMX vuoden aikana.

"Ajoittain saamme jonkinlaista kattavuutta, mutta silloinkin painopiste on enemmän taloudessa kuin kansanmurhassa, joka on toisenlainen epäoikeudenmukaisuus hyökkäyksen kohteena olevaa etnistä vähemmistöä kohtaan."

Häntä pyydettiin selittämään, mikä saattaa olla median näennäisen välinpitämättömyyden takana, ja hän sanoi, että yksi mahdollinen syy on se, että median palveluksessa työskenteleminen Sudanissa "on erittäin vaikeaa".

Ne harvat tiedotusvälineissä, jotka yrittävät käsitellä asiaa, sijaitsevat todennäköisesti rajalla tai maan ulkopuolella, hän sanoi. "Mutta ihmisiä tapetaan ja nälkää, eikä kukaan kiinnitä huomiota."

"Yksi ongelma on se, että Länsi-Sudan on kuin ei-kenenkään maa, jossa on huono infrastruktuuri ja tilat, joten ulkomaalaisen on vaikea mennä sinne ja tehdä työnsä kunnolla. Se on ero vaikkapa Ukrainaan. Sudanin sota on köyhien sota."

Toinen mahdollinen syy tällaiseen "hiljaisuuteen" kansainvälisessä yhteisössä on toimivan kansalaisyhteiskunnan tai median puuttuminen maassa.

"Vahva kansalaisyhteiskunta on demokratiassa erittäin tärkeä, mutta sitä ei ole siellä samalla tasolla kuin muualla. 

"Afrikkalainen kansalaisyhteiskunta tuskin on olemassa sellaisena kuin sen tunnemme lännessä, eikä myöskään altruismia tai hyväntekeväisyyttä. Ei ole olemassa suurta liikettä sanoa: meidän on lopetettava tämä ja tehtävä jotain."

Kun tämä sivusto kysyi siltä näennäisestä länsimaisesta välinpitämättömyydestä, hän sanoi: "Kyllä, sinun täytyy kysyä, välittääkö maailma todella Afrikasta? Se on valtava maanosa, mutta näyttää siltä, ​​​​että vuosi toisensa jälkeen näemme vain yhden hallituksen kaatavan toisen ja lukemattomia vallankaappauksia. Tämä on käsitys ja ongelma, jota kohtaamme Afrikassa yleensä."

Hän lisäsi: "Mutta meidän on vielä tehtävä jotain, ja voimme tehdä paljon tuodaksemme jonkinlaista oikeutta kärsiville. Yksi asia, joka voi tapahtua, on se, että kansainvälinen yhteisö harkitsee uudelleen lähestymistapaansa Sudaniin ja Afrikkaan yleensä. "

Tulevaisuutta silmällä pitäen hän ehdotti, että toinen vaihtoehto voisi olla maasta lähteneiden sudanilaisten "mobilisointi".

"Euroopassa on eteläsudanilainen diaspora, ja vaikka he haluavat aloittaa uuden elämän, he voivat auttaa lisäämään tietoisuutta ajankohtaisista asioista."

Hän varoitti kuitenkin, että "sisäiseen turvallisuuteen keskittyvä" Eurooppa voi sitoutua täysin vain, jos sen omat rajat joutuvat uhatuksi Sudanin nykyisten tapahtumien vuoksi.

"Jos Etelä-Sudanin ongelmat leviävät sen välittömille naapureille, se voi puolestaan ​​johtaa suureen siirtolaisongelmaan Euroopassa, joten kyllä, on Euroopan etujen mukaista tehdä jotain ja toimia nyt."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa