Liity verkostomme!

Venäjä

Venäjän on vastattava kaikista Ukrainan sotarikoksista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjää, joka pitää itseään Neuvostoliiton oikeudellisena seuraajana ja natsismin maan voittajana hyökkäämällä Ukrainaa vastaan ​​nykyään verrataan Hitlerin natsi-Saksaan. Moskova on omaksunut natsismin verisimmat käytännöt, erityisesti sotavankien julman kohtelun, siviilien kidutuksen ja murhat sekä ukrainalaisten, myös lasten, pakkokarkottamisen Venäjälle.

On kulunut vuosi venäläisten armeijan julmasta pommituksesta Mariupolissa sijaitsevaan Draamateatteriin, jossa sai surmansa ainakin 600 siviiliä, mukaan lukien lapset, jotka olivat etsineet sieltä turvaa kotikaupunkinsa jatkuvalta pommitukselta. Sinä päivänä venäläinen lentokone pudotti kaksi raskasta pommia Draamateatterin rakennukseen. Venäläisiä ei pelottanut edes se, että rakennuksen edessä oli iso kyltti "Lapset". Transparency Internationalin tutkimus vahvisti, että hyökkäys tuli venäläisestä koneesta ja kutsui sitä sotarikokseksi, koska tiloissa tai sen lähellä ei ollut sotilaallista kohdetta.

Mariupolin draamateatterin tuhoaminen ei kuitenkaan ollut ainoa julma sotarikos Ukrainan kansaa vastaan, Venäjän armeija toteutti joukkoteloituksia siviileille Kiovan, Harkovan ja Hersonin alueilla. Siviileihin, mukaan lukien lapsiin, kohdistui seksuaalista väkivaltaa.

Esimerkiksi Reutersin mukaan yksi tällainen tapaus on nelivuotiaan lapsen ja hänen äitinsä raiskaus 15. itsenäisen moottoroitujen kivääriprikaatin venäläisten sotilaiden toimesta Kiovan alueen Brovaryn alueella viime maaliskuussa. Tähän mennessä tutkinnassa on jo 11 rikostapausta, joissa uhrit ovat 4–17-vuotiaita tyttöjä. Kyse ei ole vain raiskauksista, vaan myös erilaisista seksuaalisen väkivallan muodoista. Puolessa rekisteröidyistä tapauksista sairastuivat myös lasten äidit.

Vuosi on kulunut Venäjän täysimittaisesta sodasta Ukrainaa vastaan, ja Venäjän armeija jatkaa Ukrainan kriittisen infrastruktuurin massapommituksia, ukrainalaisten lasten väkivaltaista karkottamista Venäjälle ja kiellettyjen aseiden, kuten fosfori- ja rypälepommien, käyttöä.

Pelkästään viimeisen kuukauden aikana venäläiset poistivat miehitetyiltä alueilta väkisin 3,000 16,000 lasta, mikä nosti lapsia 15 800:een. Venäjän armeija on tehnyt XNUMX laajamittaista hyökkäystä Ukrainan kriittiseen ja siviiliinfrastruktuuriin viimeisen viiden kuukauden aikana ja ampunut yli XNUMX risteilyohjusta. Kiellettyjen aseiden käyttö jatkuu. Esimerkiksi venäläiset joukot käyttivät fosforiaseita Chasovyi Yarin lähellä Donbasissa.

Venäjän on vastattava sotarikoksistaan ​​Ukrainan kansaa vastaan. Tätä tarkoitusta varten kansainvälisen yhteisön tulisi järjestää erityinen tuomioistuin tuomitsemaan venäläisiä sotarikollisia.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa