Liity verkostomme!

Venäjä

Näkymät heikkenevät, kun Yhdysvallat ja Venäjä aloittavat kireät neuvottelut Ukrainan kriisistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken puhuu ulkoministeriön tiedotushuoneessa Washingtonissa Yhdysvalloissa 7. tammikuuta 2022. Andrew Harnik/Pool REUTERSin kautta/File Photo
Venäjän varaulkoministeri Sergei Ryabkov osallistuu Moskovan ydinsulkukonferenssiin Moskovassa 8. marraskuuta 2019. REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo

Diplomaattien julkisesti pessimistisinä Yhdysvallat ja Venäjä aloittivat vaikeat neuvottelut Genevessä maanantaina (10. tammikuuta), jotta Washington toivoo voivansa välttää Venäjän uuden hyökkäyksen Ukrainaan myöntämättä Kremlin laajoja turvallisuusvaatimuksia. kirjoittaa Emma Farge ja Tom Balmforth.

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi viikonloppuna, että oli täysin mahdollista, että diplomatia voi päättyä yhden tapaamisen jälkeen, ja Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken vähätteli odotuksia korkean panoksen neuvotteluista.

"En usko, että tulemme näkemään mitään läpimurtoja tulevalla viikolla", Blinken sanoi CNN:n haastattelussa sunnuntaina.

Neuvottelut alkoivat maanantaina Yhdysvaltain diplomaattiedustustolla Genevessä, ja Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteet ovat kireimmillään sitten kylmän sodan päättymisen kolme vuosikymmentä sitten. Sen jälkeen keskustelut siirtyvät kokouksiin Brysselissä ja Wienissä.

Apulaisulkoministeri Wendy Sherman, Yhdysvaltain ulkoministeriön virkamies nro 2, sanoi Twitterissä Genevestä, että "USA kuuntelee Venäjän huolenaiheita ja jakaa omamme". Mitään keskustelua Euroopan turvallisuudesta ei pidettäisi ilman muiden liittolaisten läsnäoloa, hän sanoi.

Lähes 100,000 XNUMX venäläissotilasta on kokoontunut Ukrainan rajan ulottuville valmistautumaan Washingtonin ja Kiovan mukaan mahdollisesti tapahtuvaan hyökkäykseen kahdeksan vuotta sen jälkeen, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan Ukrainalta.

Venäjä kiistää hyökkäyssuunnitelmat ja sanoi reagoivansa Naton sotilasliiton ja länteen päin kallistuneen ja Natoon pyrkivän Ukrainan aggressiiviseksi ja provokatiiviseksi käytökselle.

Mainos

Venäjä esitti viime kuussa laajan joukon vaatimuksia, jotka sisältävät Naton laajentumiskiellon ja liiton toiminnan lopettamisen siihen vuoden 1997 jälkeen liittyneissä Keski- ja Itä-Euroopan maissa.

Yhdysvallat ja Nato ovat hylänneet suuren osan Venäjän ehdotuksista ei-alkuperäisinä, mikä herättää kysymyksiä siitä, onko keskitietä olemassa.

"Emme tietenkään tee myönnytyksiä paineen alla", sanoi Venäjän Genevessä toimivaa valtuuskuntaa johtava Ryabkov.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on toistuvasti varoittanut Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, että Yhdysvallat ja eurooppalaiset liittolaiset määräävät ennennäkemättömiä pakotteita, jos Venäjä päättäisi hyökätä Ukrainaan. Putin vastasi, että pakotteet voivat johtaa "siteiden täydelliseen katkeamiseen".

Alustavassa tapaamisessa Rjabkovin kanssa sunnuntai-iltana Sherman korosti Washingtonin sitoutumista suvereniteettiin, alueelliseen koskemattomuuteen "ja suvereenien kansojen vapauteen valita omat liittonsa", ulkoministeriö sanoi.

Rjabkov kertoi toimittajille, että hänen tapaamisensa Shermanin kanssa oli "monimutkainen mutta asiallinen", sanoi venäläinen uutistoimisto Interfax.

Rjabkov on vertannut tilannetta Kuuban vuoden 1962 ohjuskriisiin, jolloin maailma seisoi ydinsodan partaalla.

Yhdysvallat ja liittolaiset ovat ilmoittaneet olevansa valmiita keskustelemaan mahdollisuudesta, että kumpikin osapuoli rajoittaisi sotaharjoituksia ja ohjusten sijoittamista alueella.

Molemmat osapuolet laittavat ehdotuksia pöydälle ja katsovat sitten, onko syytä edetä, Blinken sanoi sunnuntaina.

Jos diplomatia epäonnistuu ja Moskova toimii Ukrainaa vastaan, Yhdysvallat on keskustellut liittolaisten ja kumppaneiden kanssa Euroopassa ja Aasiassa useista Moskovan vastaisista kaupan rajoituksista, suunnitelmaa tunteva lähde sanoi.

Yksi rajoitus voisi kohdistua kriittisiin Venäjän teollisuudenaloihin, mukaan lukien puolustus- ja siviili-ilmailun, ja se vaikuttaisi Venäjän korkean teknologian tavoitteisiin, kuten tekoälyyn tai kvanttilaskentaan tai jopa kulutuselektroniikkaan.

Venäjän kansainvälisten asioiden neuvostoa johtava analyytikko Andrei Kortunov on sanonut, että Rjabkov ei ollut yhtä haurasta kuin jotkut Venäjän turvallisuusorganisaation jäsenet, mutta olisi yhtä joustava tai jäykkä kuin Kreml vaati.

"Päivän lopussa on herra Putinin tehtävä määrittää punaiset viivat, ei Rjabkov, ja Rjabkov tekee parhaansa artikuloidakseen punaiset viivat", Kortunov sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa