Liity verkostomme!

Venäjä

Sotilaallisella hyökkäyksellä Ukrainaa vastaan ​​on "valtavia seurauksia"

SHARE:

Julkaistu

on

Eurooppa-neuvoston päätelmät Venäjän armeijan rakentamisesta Ukrainan rajalle olivat lyhyitä, mutta hyvin selkeitä: "Sotilaallisella hyökkäyksellä Ukrainaa vastaan ​​tulee olemaan massiiviset seuraukset." 

 – Pyydämme edelleen Venäjää vähentämään jännitteitä ja pidättäytymään uusista aggressioista. Haluaisimme olla tilanteessa, jossa suhteet Venäjään ovat hyvät, mutta tämä riippuu pitkälti Moskovan valinnoista”, sanoi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. "Älköön siis epäilystäkään. Jos Venäjä ryhtyisi liikkeelle Ukrainaa vastaan, unioni voi ryhtyä pakotteisiin, jotka voivat aiheuttaa valtavia kustannuksia. Olemme tehneet työmme tässä suhteessa."

'Olemme valmiita'

Kysyttäessä, mitä nämä valmistelut olivat, von der Leyen vastasi, että Eurooppa-neuvosto oli pyytänyt komissiota kehittämään erilaisia ​​vaihtoehtoja kesäkuussa. Von der Leyen sanoisi vain, että komissio on työskennellyt eri vaihtoehtojen ja mahdollisten rajoittavien toimenpiteiden parissa jo jonkin aikaa. Hän lisäsi, että näitä toimia koordinoidaan muiden, mukaan lukien Yhdysvaltojen kanssa. 

Mainos

Slovenian pääministeri Janez Janša sanoi: "Emme toista sitä, mitä tapahtui, kun Venäjä hyökkäsi Krimille. Olemme tällä kertaa hyvin valmistautuneita.”

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi, että keskustelut Ukrainan presidentin kanssa itäisen kumppanuuden huippukokouksessa (15. joulukuuta) olivat EU:lle tilaisuus tarjota täyden tukensa Ukrainan suvereniteettille ja alueelliselle koskemattomuudelle. Michel sanoi, että EU jatkaa diplomaattisten ponnistelujen tukemista nykyisessä Normandian muodossa Minskin sopimusten täysimääräisen täytäntöönpanon saavuttamiseksi.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa