Liity verkostomme!

katastrofit

Kymmenen vuoden kuluttua Costa Concordian haaksirikko kummittelee edelleen selviytyjiä ja saaren asukkaita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ester Percossi kuulee edelleen huudot, tuntee kylmän ja näkee kauhun ihmisten silmissä, kirjoittaa Gabriele Pileri että Philip Pullella.

Hän on yksi onnettomuudesta selviytyneistä Costa Concordia, luksusristeilyalus, joka kaatui törmättyään kiviin aivan pienen italialaisen Giglion saaren rannikolla 13. tammikuuta 2012 ja tappoi 32 ihmistä yhdessä Euroopan pahimmista merionnettomuuksista.

Percossi ja muut eloonjääneet ovat palanneet saarelle osoittamaan kunnioitusta kuolleille ja kiittämään jälleen saaren asukkaita, jotka auttoivat talven pimeydessä ja kuolleena 4,200 XNUMX miehistön ja matkustajan määrää - yli kuusi kertaa talven asukkaiden määrä sinä yönä.

"Se on äärimmäisen tunteellista. Tulemme tänne tänään muistamaan, mikä tärkeintä, niitä, jotka eivät enää ole kanssamme, ja kokemaan uudelleen helvetin, jonka kävimme läpi ja yrittää jollakin tavalla karkottaa sen", Percossi sanoi saapuessaan keskiviikkona. torstain muistojuhlista.

Mainos

"Muistan ihmisten huudot, ihmiset, jotka hyppäsivät mereen. Muistan kylmän, kauhun tunteen kaikkien silmissä", hän sanoi.

Vaikka sinä iltana oli paljon sankareita, aluksen kapteeni Francesco Schettino ei ollut heidän joukossaan. Italian tiedotusvälineet luokittivat hänet "Captain Cowardiksi" aluksen hylkäämisestä pelastuksen aikana, ja hänet tuomittiin vuonna 16 2017 vuodeksi vankeuteen taposta syytettynä.

Sataman viranomaisten jäsen katselee lautan saapuvan 32. tammikuuta 13 Giglion saarelle Italiassa 2022 ihmistä kuolleen Costa Concordian haaksirikon XNUMX-vuotispäivänä. Reuters/Yara Nardi
Yleinen näkymä majakasta aikaisin aamulla päivänä, jona kului kymmenen vuotta Costa Concordian haaksirikkoutumisesta, jossa kuoli 32 ihmistä sen kaatuttua ja uppoamisen jälkeen, Giglion saarella, Italiassa, 13. tammikuuta 2022. REUTERS/Yara Nardi

Yksi miehistön jäsen, joka ei lähtenyt, oli Russel Rebello, tarjoilija, joka auttoi matkustajia poistumaan aluksesta. Hänen ruumiinsa löydettiin vasta useita vuosia myöhemmin, kun massiivinen, ruostuva runko korjattiin ja hinattiin pois historian kalleimmassa merihylyn talteenotossa.

Mainos

"Veljeni teki velvollisuutensa, hän menetti henkensä auttaessaan muita ihmisiä, ilmeisesti olen ylpeä siitä ja uskon, että hän olisi erittäin ylpeä siitä, mitä hän teki, auttamalla niin monia muita ihmisiä", sanoi Russelin veli Kevin saapuessaan muistotilaisuudet.

Concordia jätettiin kyljelleen kahdeksi ja puoleksi vuodeksi, ja se näytti jättiläismäiseltä rantavalalta. Joillekin asukkaille se ei koskaan lähtenyt.

Katastrofiyönä iäkäs nunna sisar Pasqualina Pellegrino avasi paikallisen koulun, luostarin ja ruokalan ottamaan vastaan ​​haaksirikkoutuneita.

"Se on muisto, joka ei koskaan haalistu. Vaikka laiva oli vielä siellä, se näytti ihmiseltä, joka oli hylätty, siitä tihkui surua, koska näin sen ikkunasta", sisar Pasqualina sanoi.

"Ja nytkään ei ole mukavaa muistaa sitä. Mutta valitettavasti se on elämää, sinun on jatkettava kipua, iloa, päivä kerrallaan", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa