Liity verkostomme!

Ranska

Ei parempaa tarjousta Iranille - Ranskalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ranskan ulkoministeri sanoi maanantaina (19. syyskuuta), että Iran ei hyväksy alempaa tarjousta ydinsopimuksen uusimisesta maailmanvaltojen kanssa. Teheran oli vapaa tekemään päätöksen nyt, kun ikkuna ratkaisun löytämiselle oli sulkeutumassa.

Iranin hallituksen ja Yhdysvaltojen väliset epäsuorat neuvottelut eivät ole onnistuneet ratkaisemaan useita ongelmia. Teheran vaati Kansainvälistä atomienergiajärjestöä lopettamaan uraanin jäljitettävien todisteiden tutkinnan kolmessa ilmoittamattomassa paikassa. Yhdysvallat lupasi myös olla vetäytymättä tulevista ydinsopimuksista.

Catherine Colonna, YK:n yleiskokouksen jäsen New Yorkissa, totesi, että Iran ei hyväksy halvempaa tarjousta ja että Iranin on tehtävä oikea päätös. Hän sanoi myös, että ongelmaa ei ole suunniteltu ratkaisemaan.

Länsimaisten diplomaattien mukaan tällä hetkellä aktiivisia neuvotteluja ei käydä, ja on epätodennäköistä, että mitään läpimurtoa tapahtuu ennen marraskuussa pidettäviä Yhdysvaltain välivaaleja. He syyttävät Irania takapajuisuudesta neuvotteluissa, minkä Teheran kiistää.

Iranin valtion tiedotusvälineiden huomautuksissa Iranin ydinpäällikkö Mohammad Eslami sanoi, että on viitteitä siitä, että IAEA suunnittelee kolmen Iranissa sijaitsevan laitoksen tapauksen sulkemista. "Toivomme, että he ovat totuudenmukaisia ​​eivätkä tuhlaa enää aikaa yrittääkseen painostaa Irania."

Eurooppalaiset viranomaiset vaativat, että Iran antaa uskottavia vastauksia IAEA:n kysymyksiin. He pelkäävät, että jos tähän kysymykseen ei puututa, se heikentää ydinaseiden leviämistä koskevaa sopimusta, joka tarjoaa puitteet ydinaseiden valmistuskyvyn leviämisen pysäyttämiselle.

Colonna totesi, että Yhdysvalloilla ja eurooppalaisilla kumppaneilla oli sama näkemys siitä, miten tutkinta ratkaistaan.

Mainos

Iranilainen Ebrahim Raisi puhui maailman johtajille YK:ssa keskiviikkona. Hän totesi, että Iran harkitsisi vakavasti ydinsopimuksen elvyttämistä, jos Yhdysvallat takaa, ettei se vetäytyisi, kuten se teki presidentti Donald Trumpin aikana.

Diplomaatit totesivat, että Yhdysvallat tarjosi takuun 2.5 vuodeksi, mutta ei kyennyt tarjoamaan enempää.

Iranin ydinohjelmaa lähellä olevan lähteen mukaan Teheran on menettänyt kiinnostuksensa uudistaa sopimusta, joka on hyvä vain kahdeksi vuodeksi.

"Ydinohjelmamme etenee joka päivä, ja tällä kertaa olemme puolellamme. Heidän pitäisi olla huolissaan siitä", lähde sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa