Liity verkostomme!

Viro

Elpyminen ja sietokyky: Viro toimittaa virallisen elvytys- ja sopeutumissuunnitelman

Julkaistu

on

Komissio on saanut Virolta virallisen elvytyssuunnitelman. Suunnitelmassa esitetään uudistukset ja julkiset investointihankkeet, jotka Viro aikoo toteuttaa elvytys- ja sopeutumisvälineen (RRF) tuella. RRF on avainväline NextGenerationEU: n, EU: n suunnitelman tulla voimakkaammaksi COVID-19-pandemiasta. Se antaa 672.5 miljardia euroa investointien ja uudistusten tukemiseen (vuoden 2018 hintoina). Tämä jakautuu avustuksiin, joiden arvo on yhteensä 312.5 miljardia euroa ja lainoja 360 miljardia euroa. RRF: llä on ratkaiseva rooli auttaessa Eurooppaa vahvistumaan kriisistä ja turvaamaan vihreät ja digitaaliset siirtymät. Suunnitelman esittely seuraa komission ja Viron viranomaisten välistä intensiivistä vuoropuhelua viime kuukausien aikana.

Komissio arvioi nyt Viron suunnitelman asetuksessa vahvistettujen 24 kriteerin perusteella ja muuttaa niiden sisällön oikeudellisesti sitoviksi säädöksiksi. Komissio on nyt saanut XNUMX elvytys- ja sopeutumissuunnitelmaa Belgiasta, Tšekistä, Tanskasta, Saksasta, Virosta, Kreikasta, Espanjasta, Ranskasta, Kroatiasta, Italiasta, Irlannista, Kyprokselta, Latviasta, Liettuasta, Luxemburgista, Unkarista, Itävallasta, Puolasta, Portugalista, Romaniasta. , Slovenia, Slovakia, Suomi ja Ruotsi. Se jatkaa tiivistä yhteistyötä muiden jäsenvaltioiden kanssa auttaakseen heitä toimittamaan laadukkaita suunnitelmia.

A lehdistötiedote ja Q & A ovat saatavilla verkossa.

Viro

SURE: Komissio on tyytyväinen neuvoston päätökseen hyväksyä Virolle 230 miljoonaa euroa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tyytyväinen neuvoston päätökseen hyväksyä sen ehdotus 230 miljoonan euron rahoitusavun myöntämisestä Virolle SURE-välineen avulla. Tämä tuki auttaa Viroa kattamaan lyhytaikaiseen työohjelmaan, muihin vastaaviin toimenpiteisiin ja eräisiin terveyttä koskeviin toimenpiteisiin liittyvät kustannukset, jotka on otettu käyttöön vastauksena COVID-19-pandemiaan. Neuvosto on nyt hyväksynyt komission ehdotusten perusteella yhteensä 90.6 miljardia euroa taloudellista tukea 19 jäsenvaltiolle. SURE on keskeinen osa EU: n kattavaa strategiaa, jolla suojellaan työpaikkoja ja työntekijöitä sekä lievennetään pandemian vakavia kielteisiä sosioekonomisia seurauksia. Komissio on jo maksanut SURE-ohjelmassa 62.5 miljardia euroa 16 jäsenvaltiolle, ja sen odotetaan toteuttavan suurimman osan jäljellä olevista lainanotto-operaatioista vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla.

Continue Reading

Viro

Komissio ehdottaa, että Virolle myönnetään 230 miljoonaa euroa SURE-ohjelmassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on esittänyt neuvostolle ehdotuksen päätökseksi 230 miljoonan euron taloudellisen tuen myöntämisestä Virolle SURE-välineen avulla. Ehdotus tuo SURE-ohjelmassa ehdotettu yleinen taloudellinen tuki yhteensä 90.6 miljardiin euroon ja kattaa 19 jäsenvaltiota. Kun neuvosto hyväksyy ehdotuksen, taloudellinen tuki myönnetään suotuisin ehdoin myönnettyinä lainoina. Nämä lainat auttavat Viroa kattamaan lyhytaikaiseen työohjelmaan liittyvät kulut ja muut vastaavat toimenpiteet, jotka on otettu käyttöön koronaviruspandemian vuoksi.

SURE on tärkeä osa EU: n kattavaa strategiaa, jolla suojellaan työpaikkoja ja työntekijöitä sekä lievennetään koronaviruspandemian vakavia kielteisiä sosioekonomisia seurauksia. Komissio on jo maksanut 53.5 miljardia euroa 15 jäsenvaltiolle SURE-ohjelman puitteissa, ja sen odotetaan toteuttavan suurimman osan jäljellä olevista lainanottooperaatioista vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Jäsenvaltiot voivat edelleen esittää virallisia pyyntöjä, mukaan lukien lisäykset vastauksena pandemian toinen aalto, tukea SURE-ohjelmasta, jonka kokonaisvoima on jopa 100 miljardia euroa.

Continue Reading

Viro

Entinen Euroopan parlamentin jäsen Kaja Kallas Viron ensimmäiseksi naispääministeriksi

Julkaistu

on

Vasemmistolaispuolueen uudistuspuolueen johtavasta Kaja Kallasista tulee maan pääministeri muodostettuaan koalitiohallituksen vasemmiston keskusta-puolueen kanssa. Kallas, joka toimi liberaalidemokraattien liiton Eurooppa-puolueen varapuheenjohtajana vuosina 2014--2018, tuli myöhemmin uudeksi puolueen naispuoliseksi puheenjohtajaksi, jonka isä, entinen komission jäsen ja Viron pääministeri Siim Kallas oli yksi perustajajäsenet, kirjoittaa Lorna Hutchinson.

Uusi koalitiohallitus muodostettiin sen jälkeen, kun Viron edellinen pääministeri Juri Ratas ja hänen kabinettinsa erosivat 13. tammikuuta korruptioskandaalin jälkeen, johon osallistui keskeinen puolueen virkamies.

Kallaksen nimittäminen ei tee vain historiaa antamalla maalle ensimmäisen naispääministerin, vaan myös Viron ainoaksi maaksi maailmassa, jossa sekä pääministeri että presidentti (Kersti Kaljulaid) ovat naisia.

Tanskan Renew Europen Euroopan parlamentin jäsen Karen Melchior huomautti myös uuden hallituksen sukupuolten välisestä tasapainosta sanoen: "Onnittelut Viron uuden hallituksen tasa-arvon saavuttamisesta, naisministereitä on 7 15: stä ja pääministeri on Kaja Kallas."

Monet muut entiset kollegat Euroopan parlamentissa onnittelivat ja onnittelivat Kallasta uutisten kuulemisesta.

Uuden Euroopan johtaja Dacian Cioloș sanoi: "Onnittelut ja onnittelut uudelle Uusi Eurooppa -henkilölle ja kaikkien aikojen ensimmäiselle Viron naispääministerille Kaja Kallasille. Odotan innolla yhteistyötä kanssanne vahvan Viron puolesta vahvemman Euroopan unionin sydämessä. "

Unkarilainen jäsen Katalin Cseh sanoi: "Onnittelut Kaja Kallasille, Viron ensimmäiselle naispääministerille, uuden sukupuolten tasapuolisen hallituksen johtajalle ja keskeiselle liittolaiselle pyrkimyksissämme uudistaa Eurooppaa."

Parlamentin varapuheenjohtaja ja EPP: n jäsen Roberta Metsola sanoi: "Kaja Kallasissa Viro saa paitsi ensimmäisen naispääministerin ja sitoutuneen Euroopan johtajan, myös yhden parhaista ihmisistä, joiden kanssa olen koskaan ollut ilo työskennellä. Hyvin tehty Viro. Onnea Kaja! "

Viron S&D: n parlamentin jäsen Marina Kaljurand sanoi, että Kaja Kallaksen hallitus ei ole vielä astunut virkaan ja että se on jo tekemässä historiaa, paitsi että Kallasista tulee maan ensimmäinen naispääministeri, "mutta vielä tärkeämpää kuin yksi kanta on, että puolet hallitus ovat naisia. "

Hollantilainen varapuheenjohtaja Sophie in 't Veld sanoi: "Onnittelut Viron uudelle pääministerille Kaja Kallasille ja lisäsi:" Ystävällisin terveisin uudelle, sukupuolten välisen tasapainon omaavalle, Eurooppaa kannustavalle, uudistusmieliselle hallitukselle! "

Suomalainen jäsen Nils Torvalds sanoi: "Onnittelut hyvä ystäväni Kaja Kallas Viron hallituksen muodostamisesta! Tiesin, että tämä tapahtuu sinä päivänä, kun poistut Euroopan parlamentista. "

Tšekin tasavallan parlamentin jäsen Dita Charanzová sanoi: "Onnittelut entiselle kollegalleni ja IMCO-liittolaiselleni EP: ssä Kaja Kallasille - Viron ensimmäiselle naispääministerille! Kaikki toiveeni sinulle uudessa roolissasi.

Entinen hollantilainen Euroopan parlamentin jäsen Marietje Schaake sanoi: "Hyviä uutisia Virosta! Uskomattoman ylpeä ystävästäni ja entisestä kollegastani Kaja Kallasista - ensimmäisestä naispääministeristä, koottu koalitio erittäin haastavissa olosuhteissa. "

Romanian jäsen Nicu Ștefănuță sanoi: "Olen työskennellyt Kaja Kallasin kanssa, kun hän oli aktiivinen jäsen Yhdysvaltain EP: n lähetystössä. Onnellinen hän johtaa nyt Viroa. Luota hänen johtajuuteensa. "

EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Eva Maydell sanoi: "Onnittelut entiselle kollegalleni ja rakkaalle ystävälleni Kaja Kallasille Viron ensimmäisestä naispuolisesta pääministeristä ja hallituksen muodostamisesta! Toivotan sinulle parasta menestystä! "

Adrián Vázquez Lázara sanoi: "Onnittelut Viron uudelle pääministerille, kollegallemme Kaja Kallasille" ja lisäsi: "Uusi nuori liberaaliperheen eurooppalainen johtaja uudistaa ja edistää ajatusta vahvemmasta Euroopasta. Onnea!"

Belgian jäsen Hilde Vautmans juhli "historiallista hetkeä" ja lisäsi: "Entinen kollega Kaja Kallas tulee olemaan ensimmäinen nainen, joka pääsee Viron pääministeriksi. Onnittelut ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Uudista Eurooppa on ylpeä sinusta. "

Saksan vihreiden parlamentin jäsen Terry Reintke sanoi: "Onnittelut Kaja Kallas. Toivotan teille menestystä - erityisesti taistelussa oikeusvaltion ja tasa-arvon puolesta. "

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa