Liity verkostomme!

Kiina

Kuinka Kiina voi sanoa "ei" Intialle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Viime vuosina globaalin geopoliittisen maiseman syvällisten muutosten keskellä Kiina ja Intia ovat painuneet uusien roolejen ja haasteiden kanssa. Dynaamisesti muuttuvan maailman taustalla näiden kahden kansan välinen suhde kehittyy merkittävästi, kirjoittaa ANBOUND Think Tankin perustaja Kung Chan, yksi Kiinan tunnetuista tietoanalyysin asiantuntijoista.

Kiinan ja Intian suhteiden nykytilaa leimaa monimutkainen ristiriitojen ja kestävien riitojen kuva. Nämä konfliktit ulottuvat geopolitiikan ja diplomatian alueita pidemmälle, ja niillä on merkittävä vaikutus kahdenvälisiin sijoituksiin ja kauppaliittoihin.

Talouden alalla Intia tunnetaan pitkäaikaisesta kaupan protektionismista. Intian valtion virastot rajoittavat usein ulkomaisten yritysten kehitystä "veroasioiden" varjolla, mikä on häirinnyt kiinalaisia ​​yrityksiä, kuten VIVO, OPPO ja Xiaomi, sekä eteläkorealaista jättiläistä Samsungia. Erityisesti Xiaomi on usein kohdannut Intian hallituksen puuttumista asiaan. Vuonna 2020, Intia esti Xiaomin Mi-selaimen. Vuonna 2022 älypuhelinvalmistajaa pyydettiin maksaa 6.53 miljardia rupiaa tuontiveroissa. Vuonna 2023 Intian talousrikosvirasto jatkoi pidättämistä 55.51 miljardi rupiaa Xiaomilta vedoten maan valuuttalain rikkomuksiin.

Intian ja Kiinan nykyinen suhteiden malli säilyy todennäköisesti pitkällä aikavälillä. Kun otetaan huomioon Intian markkinoiden nykyinen kehityssuunta, kiinalaiset yritykset ja investoinnit saattavat kohdata haasteita talouden, kaupan ja investointien aloilla.

Yksi mahdollinen Kiinan lähestymistapa tähän tilanteeseen olisi rajoittaa Intiassa valmistettujen Apple-älypuhelimien pääsyä Manner-Kiinan markkinoille. Tämä olisi perusteltua useilla eri syillä, kuten epäreilu kustannuskilpailu, työntekijöiden oikeuksien loukkaukset, väitetty tuki terrorismille, ristiriidat ilmastonmuutostavoitteiden kanssa tai muut sopivaksi katsotut syyt, ja samalla sallittaisiin muiden kuin intialaisten valmistamien älypuhelimien myynti Kiinassa. Tämä toiminta viittaa nimenomaisesti kiellon taustalla olevaan perusteeseen, joka perustuu ensisijaisesti Intian verotukseen liittyviin perusteluihin, mikä ei vaikuta pelkästään Xiaomi-älypuhelimiin, vaan johtaisi myös merkittävän osan yrityksen voitoista takavarikointiin.

Geopoliittisesta ja strategisesta näkökulmasta tällä toimenpiteellä pyritään painostamaan Intian hallitusta Applen kautta. Se välittäisi Intian hallitukselle merkittävät riskit, jotka liittyvät sen toimenpiteisiin kiinalaisia ​​yrityksiä vastaan. Vaikka Intian hallitus suhtautuisi näihin riskeihin välinpitämättömästi, sen asiakasryhmät epäilemättä tunteisivat seuraukset. Tämä merkitsee mahdollista pääsyn menetystä Kiinan markkinoille, ja jos Intia menettäisi nämä markkinat, se edellyttäisi muutosta sen kilpailudynamiikassa, mikä johtaisi suorempaan kilpailuun länsimarkkinoiden kanssa. Tällaisen suoran kilpailun seuraukset tulevat ilmeisiksi Intialle lähitulevaisuudessa, jos Kiina ryhtyy tällaiseen toimenpiteeseen.

Geopoliittiset näkökohdat vaikuttaisivat merkittävästi tähän hypoteettiseen lähestymistapaan. Se syntyy strategisena vastauksena Intian erityistoimiin, jotka on suunnattu kiinalaisille yrityksille, samalla kun kansallismielinen mieliala kasvaa Intiassa. Jos Kiina päättää toteuttaa tämän toimenpiteen, se merkitsisi paitsi kiinalaisille yrityksille kuuluvien pidätettyjen varojen ja omaisuuden palauttamisen vaatimista, myös korvausvaatimusta Intiassa aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Tämä monitahoinen lähestymistapa korostaa Kiinan aikomusta korjata Intiassa kohdistetusta politiikasta johtuvaa talouden epätasapainoa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa