Liity verkostomme!

Belgia

Armeijaveteraanien tuoma tuntematon Waterloon sotilas

SHARE:

Julkaistu

on

Vuonna 2019 kansainvälinen arkeologiryhmä sotilasveteraanien tukemana paljasti amputoituja raajoja läheltä Mont Saint Jeanin maalaistaloa, jossa Wellingtonin armeijan pääkenttäsairaala olisi sijainnut kuuluisassa Waterloon taistelussa. Yli kaksi vuotta pandemian alkamisen jälkeen tiimi palasi kaivaukseen ja teki dramaattisen löydön: ehjän sotilaan luuranko, kirjoittaa Catherine Feore.

Professori Tony Pollard, yksi hankkeen arkeologisista johtajista ja Glasgow'n yliopiston taistelukenttäarkeologian keskuksen johtaja, sanoi: "Se, mitä meillä on täällä, on ainutlaatuinen esimerkki siitä, kuinka taistelukenttä raivattiin 19-luvun alussa ja tällainen todisteet ovat hyvin, hyvin harvinaisia. Esimerkiksi Waterloossa, kun otetaan huomioon, että taistelussa kuoli luultavasti 20,000 XNUMX ihmistä, vain yksi luuranko on altistettu arkeologisille kaivauksille - sen teki belgialainen kollegani, kun he rakensivat museota muutama vuosi sitten.

”Joten kun laitat sen kontekstiin, tämä on uskomattoman harvinaista, mutta meillä on myös tämä sekoitus ihmisiä, hevosia ja ammuslaatikoita, joka antaa tilannekuvan taistelusta. Minusta 25 vuotta taistelukentän arkeologiaa tehneenä on hämmästyttävää, että tämä on tullut ilmi.

Yksi kaivauksen kumppaneista on 'Waterloo Uncovered', uraauurtava hyväntekeväisyysjärjestö, joka yhdistää maailmanluokan arkeologian veteraanien hoitoon ja toipumiseen. Vuodesta 2015 lähtien hyväntekeväisyysjärjestö on käyttänyt arkeologiaa työkaluna veteraaneille ja palveleville sotilashenkilöille heidän toipuessaan sodan traumoista ja siirtyessään siviilielämään.

Veteraani kertoi EU Reporter että kun hän liittyi armeijaan, sen tarkoituksena oli jäljitellä sitä, mitä muut ihmiset olivat tehneet menneisyydessä puolustaessaan maataan. Hän sanoi, että PTSD:ssä on edelleen stigma ja että suuri yleisö ymmärsi sen huonosti: "Monet ihmiset kärsivät PTSD:stä kaikenlaisista syistä, joidenkin mielestä se näkyy vihana ja väkivaltana, mutta itse asiassa, se voi vaikuttaa ihmisiin monin eri tavoin."

Siellä on syvällinen verkkokurssi, joka arkeologian alalla uusien veteraanien on suoritettava. Tasoja on useita ja osallistujat valitaan kurssin menestyksekkäästi suorittaneiden joukosta. Liam Telfer, Household Cavalrysta, on yksi veteraaneista, joka on kehittänyt intohimon arkeologiaan: ”Se on hyvin terapeuttista ja melko katarsista. Sinun on todella keskityttävä siihen, mitä teet. Se on todella muuttanut elämäni, ja harkitsen vakavasti arkeologian uraa."

Pollard sanoo, että veteraanit todella tuovat eron: ”Monet näistä ihmisistä ovat olleet taistelussa. He lukevat maisemaa, eivät niin kuin me, vaan sotilaallisena maastona. Menneisyyden ja nykyisyyden välillä on vuorovaikutusta. Sanon opiskelijoilleni, että arkeologia on lähimpänä aikakonetta. Mutta veteraanien osallistuminen projektiin on melkein kuin tuon aikakoneen avaimet, se on yksinkertaisesti ilmiömäistä.

Mainos

Waterloon taistelu palkitsi Napoleonin keisarilliset kunnianhimot ja johti suhteellisen rauhan ajanjaksoon "Euroopan konsertin" kautta. Kaivaukset ovat kuitenkin muistutus konfliktin kustannuksista. Kieran Oliver, Coldstreamin vartija, puhui löydön jännityksestä, mutta piti sitä myös muistutuksena sodan mukanaan tuomasta ahdistuksesta. Kuten asepalvelus, kaivaminen on yhteistä työtä, Oliver sanoi: "Palvelumiehet ja -naiset tukevat toisiaan, mihin olemme tottuneet."

1. pataljoona The Riflesissä palvellut Ashley Gordon sanoi, että kokemus oli nöyryyttävä: "Olet keskittynyt historialliseen ja arkeologiseen prosessiin, mutta sitten ymmärrät, että tämä oli henkilö ja pystyt antamaan heille paikkansa historiassa .”

Hyvinvointitiimiä vetävä Rod Eldridge sanoi, että joukkueen tehtävänä on varmistaa, että veteraaneille ja palvelevalle henkilökunnalle on hyvä kokemus, joka parantaa heidän terveyttään. Ottaen huomioon heidän taustansa, Eldridge sanoo, että palvelusmiehiä ja -naisia ​​kunnioitetaan erityisesti, koska he ymmärtävät, että he ovat tekemisissä taistelijan kanssa, joka menetti henkensä taistelussa.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa