Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Azerbaidžanin ministeri sanoo, että tärkeä Euroopan ja Aasian välinen yhteys kuljettaa enemmän rahtia nopeammin kuin koskaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Rahdin kauttakulku Azerbaidžanin kautta, joka on tärkeä osa kauppareittiä, joka tunnetaan nimellä Middle Corridor, on lisääntynyt 70 prosenttia kymmenessä kuukaudessa, mutta matka-ajat ovat puolittuneet. Maan digitaalikehitys- ja liikenneministeri on tiedottanut parlamentin jäsenille suunnitelmista parantaa sekä nopeutta että kapasiteettia. kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Kun Azerbaidžanin liikenneministeri Rashad Nabiyev puhui pyöreän pöydän kokouksessa Euroopan parlamentissa, hän muistutti, että Brysselissä oli kerran ollut skeptisyyttä hänen maansa läpi kulkevan kauttakulkureitin tärkeydestä. Mutta Bakun hallituksen vuosikymmeniä jatkunut visio oli osoittautunut oikeaksi.

Kaasuputket auttoivat takaamaan parempaa energiavarmuutta Euroopalle, ja nyt keskityttiin pullonkaulojen poistamiseen Keskikäytävän varrella, kun hallitukset ja varustamot etsivät vaihtoehtoa rahdin kuljettamiselle Venäjän kautta. Tavarat Kazakstanista ja sen naapureista, erityisesti Kiinasta, Kiinasta tulevat Kaspianmeren sekä Azerbaidžanin ja Georgian kautta joko Mustallemerelle tai jatkavat maateitse Turkin halki.

Azerbaidžanin liikenneministeri Rashad Nabiyev

Nykyisen infrastruktuurin parantaminen oli laskenut keskimääräiset kulkuajat 38 päivästä 21 vuorokauteen ja Keskikäytävän osavaltiot tavoittelivat 18 päivää. Ministeri Nabijev sanoi, että tähänastiset parannukset on saatu aikaan "hyvin manuaalisesti" ja yksi vahvimmista elementeistä seuraavan viiden vuoden suunnitelmissa oli prosessin digitalisointi.

Digitalisaation tärkeyttä korosti Maailman tullijärjestön pääsihteeri Kunio Mikuriya. Hän sanoi, että on tärkeää, että meillä on yhdenmukaiset, paperittomat ja avoimet rajamenettelyt, "saumaton luotettava tiedonkulku oikea-aikaisesti", kuten hän sanoi. Hän lisäsi, että tällainen vaatimus ylittää tullimuodollisuudet, vaan myös rautatiejärjestelmien on digitalisoitava ja jaettava paperityönsä.

Kunio Mikurio ehdotti, että EU-rahoituksen tulisi tukea tällaista kapasiteetin kehittämistä osana Global Gateway -aloitetta. Turkin EU-suurlähettiläs Mehmet Kemal Bozay sanoi, että Türkiye ja Azerbaidžan ovat tulleet Global Gatewayn portinvartijoiksi. Hän huomautti, että Keskikäytävä oli lyhin ja siten vihrein reitti Aasiasta Eurooppaan.

Koert Debeuf Brysselin vapaasta yliopistosta (VUB) sanoi, että eurooppalainen politiikka on ollut usein hyvin reaktiivista ja että EU reagoi nyt Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan ja Kiinan Belt and Road -aloitteeseen. Hän vaati suurempaa historian tunnetta siitä, kuinka Keskikäytävä herätti henkiin Silkkitien. Hän vaati myös suurenmoista visiota ihmisten yhdistämisestä, ei vain kaupungeista ja putkistoista.

Mainos

Pyöreän pöydän kokouksessa esitettiin asiantuntijaesitys Azerbaidžanin, Kazakstanin ja Georgian yhteistyöstä saavuttaakseen 15 miljoonan tonnin vuosikapasiteetin lähitulevaisuudessa. Tämä sisälsi operatiivisia parannuksia satamissa, terminaaleissa ja muissa monimutkaisissa risteyksissä, uusien rautatievetureiden ja vaunujen ostamisen sekä integroidun kauttakulkutuotteen kehittämisen rahdinantajien ostettaviksi ja lennonjohtokeskuksen kanssa Bakussa.

Mahdollisesti 15 miljoonan tonnin vuotuinen kapasiteetti voitaisiin lisätä avaamalla uudelleen Zangazur-käytävä ja uusi rautatieyhteys Armenian poikki, yhdistämällä Nakhchivanin muuhun Azerbaidžaniin ja luomalla lisäreitti Turkkiin. "Haluamme jonain päivänä hoitaa sen", sanoi Rashad Nabiyev, joka myös hahmotteli maanteiden ja rautateiden parannuksia Armenian aiemmin miehittämillä Karabahin alueilla.

Latvian europarlamentaarikko Andris Ameriks sanoi, että EU:n ja Azerbaidžanin yhteistyöllä ei pitäisi olla rajoja, mikä on "tärkeä silta Euroopan ja Aasian välillä". Puolalainen Ryszard Czarnecki sanoi, että keskikäytävä oli "tilaisuus tarttua". Toinen puolalainen europarlamentaarikko Tomasz Poręba selitti, kuinka EU:n itärajan pituudelta Baltian maista Kreikkaan kulkeva Via Carpathia -tiehanke lisäisi Keskikäytävän mahdollisuuksia tavaroiden tavoittamiseen koko Euroopan markkinoille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa