Liity verkostomme!

Talous

Mitkä EU:n alueet työllistävät enemmän naisia ​​korkean teknologian alalla?

SHARE:

Julkaistu

on

Korkean teknologian aloja pidetään keskeisinä talouskasvun ja tuottavuuden vetureina, ja ne tarjoavat usein hyvin palkattuja työpaikkoja. Vuonna 2022 korkean teknologian aloilla työskenteli 9.8 miljoonaa ihmistä EU, mikä vastaa 4.9 prosenttia EU:n kokonaistyöllisyydestä. Sukupuolten edustus tällä alalla näkee miesten olevan hieman yli kaksi kolmasosaa (67.2 %). 

Alueellisella tasolla (NUTS 2 -alueet) Ranskan (Ile-de-France) ja Espanjan (Comunidad de Madrid) pääkaupunkiseudulla rekisteröitiin eniten korkean teknologian aloilla työllisiä, vastaavasti 420,000 289,000 ja 200 000. Niitä seurasi kolme aluetta, joilla korkean teknologian aloilla työskenteli yli XNUMX XNUMX henkilöä: Oberbayern Etelä-Saksassa, Lombardia Pohjois-Italiassa ja Cataluña Itä-Espanjassa.

Jakelun alareunassa oli 5 aluetta, joissa korkean teknologian aloilla työllisti alle 3 000 henkilöä: Etelä-Italian Molisen alue sekä neljä kreikkalaista aluetta – Anatoliki Makedonia, Thraki, Peloponnisos, Ipeiros ja Sterea Elláda .

Naisten osuus EU:n korkean teknologian aloilla työskentelevistä kokonaismäärästä vuonna 32.8 oli lähes kolmasosa (2022 %). 

Naisten osuus korkean teknologian työpaikoista NUTS 2 -alueilla vaihteli Unkarin Nyugat-Dunántúlin alueen korkeasta 50.2 prosentista Kreikan Thessalian alueen 8.3 prosenttiin. Nyugat-Dunántúl oli itse asiassa ainoa alue EU:ssa (tällä tasolla), jossa korkean teknologian aloilla työskenteli enemmän naisia ​​kuin miehiä. Seuraavaksi korkein naisten osuus työllisyydestä oli Italian Marchen alueella (48.6 %) ja toisella Unkarin alueella, Pohjois-Magyarországssa (48.1 %).

Kartta: Työllisyys korkean teknologian aloilla, sukupuolen mukaan, NUTS 2 -alueittain, 2022

Lähdetietojoukko: htec_emp_reg2

Haluatko tietää enemmän koulutuksesta EU:ssa?

Mainos

Voit lukea lisää aiheesta omistetusta osiosta Alueet Euroopassa - 2023 interaktiivinen painos ja sen omistetussa luvussa Eurostatin alueellinen vuosikirja - 2023 painos, saatavana myös nimellä Statistics Explained artikkeli. Vastaavat kartat Tilastollinen atlas tarjota koko näytön interaktiivinen kartta. 

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Korkean teknologian alat määritellään tässä korkean teknologian tuotantoaloilla (peruslääkkeiden ja farmaseuttisten valmisteiden valmistus; tietokone-, elektroniikka- ja optisten tuotteiden valmistus) ja tietointensiiviset korkean teknologian palvelut (elokuva-, video- ja televisio-ohjelmien tuotanto, äänen tallennus ja musiikin julkaisutoiminta; ohjelmointi- ja lähetystoiminta; televiestintä; tietokoneohjelmointi, konsultointi ja niihin liittyvä toiminta; tietopalvelutoiminta; tieteellinen tutkimus ja kehitys). Valmistuksen ja palvelujen välinen ero johtuu kahden erilaisen menetelmän olemassaolosta. 
  • Korkean teknologian alojen työllisyydestä esitetyt tilastot kattavat kaikki näissä yrityksissä työskentelevät henkilöt (mukaan lukien tukihenkilöstö), ja siten yliarvioivat korkeasti koulutettujen työntekijöiden määrää.


Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa