Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Mepit vahvistavat bulgarialaisen Iliana Ivanovan uudeksi komission jäseneksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Iliana Ivanova siirtyy EU-komissaariksi Maria Gabrielilta, joka erosi Bulgarian varapääministeriksi uuden koalitiosopimuksen mukaisesti. Uudella innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisoasioista vastaavalla komission jäsenellä on lyhyt mutta mielenkiintoinen toimikausi edessä.

Ivanova tulee keskustaoikeistolaisen GERB-puolueen riveistä, Bulgarian entisen pääministerin Boyko Borissovin puolueesta. Vuosina 2009–2012 Ivanova oli Euroopan parlamentin jäsen. Tuona aikana hän toimi talousarvion valvontavaliokunnan varapuheenjohtajana ja talous-, rahoitus- ja sosiaalikriisiä käsittelevän erityisvaliokunnan varapuheenjohtajana. Euroopan parlamentin jäsenenä toimiessaan Ivanova on ollut Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen vuodesta 2013.

Uuden innovaatio-, tutkimus- ja koulutuskomissaarin tehtävässään hän kohtasi pääministeri Nikolai Denkovin hallituksen ehdottaman bulgarialaisen kansanedustajan Daniel Lorerin. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ehdotti Euroopan parlamentille ja neuvostolle ajatusta Ivanovan nimittämisestä.

Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaavan komission jäsenen tehtävä on kaksijakoinen. Se vastaa kaikista EU:n koulutus- ja nuorisovaihto-ohjelmista, kuten tunnetusta Erasmus-ohjelmasta, mutta se kattaa myös innovaation, teknologian ja kehityksen.

Tärkeimmät poiminta Ivanovan kuulosta:

  • EU:n tutkimusrahasto - Ivanova korosti kansainvälisen tutkimusyhteistyön lisäämisen ja EU:n tutkimusrahaston pääsyn tärkeyttä, mikä voisi tuoda lisää rahaa teknologiayrittäjille.
  • Tuetaan Yhdistyneen kuningaskunnan ja Sveitsin pääsyä Horizon Europe -ohjelmaan, joka edistää kansainvälistä tutkimusyhteistyötä ja yhdistää resursseja EU:n ja muiden Euroopan maiden kesken. Tätä on pidetty korostettuna yhdeksi Ivanovan päätavoitteista, tavoite sinänsä olisi vaikea saavuttaa näin lyhyessä ajassa, koska kyse on enemmän hallitustenvälisistä neuvotteluista kuin komission jäsenen vapaasta tahdosta.
  • Kuulemisen päätteeksi rahoituksen pitäminen saatavilla mutta tehokkaana oli Ivanovan tärkeimpiä etuja.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa