Liity verkostomme!

Euroopan komissio

EU laajentaa kansainvälistä yhteistyötä kriittisten raaka-aineiden alalla

SHARE:

Julkaistu

on

Uuden kansainvälisen foorumin tavoitteena on lisätä globaalia yhteistyötä kriittisissä raaka-aineissa, jotka ovat elintärkeitä maailman vihreille ja digitaalisille siirtymille. Se sisältää Euroopan unionin ja sen olemassa olevan mineraaliturvakumppanuuden jäsenmaat, mutta ratkaisevasti tuo pöytään myös neljä muuta maata, mukaan lukien mineraalirikkaat Keski-Aasian valtiot Kazakstan ja Uzbekistan, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Kriittiset raaka-aineet (CRM) ovat välttämättömiä monille teknologioille, joita tarvitaan Euroopan unionin strategisilla aloilla, kuten nollan nettoteollisuudessa, digitaaliteollisuudessa, avaruudessa ja puolustuksessa. Tällaisten kriittisten raaka-aineiden kysyntä ei ole koskaan ollut suurempi, mutta se kasvaa varmasti edelleen vihreän ja digitaalisen siirtymän vetämänä. Esimerkiksi sähköajoneuvojen akuissa ja energian varastoinnissa käytettävän litiumin kysynnän EU:ssa odotetaan kaksitoistakertaistuvan vuoteen 2030 mennessä. Samaan aikaan CRM-laitteiden tarjontaa uhkaavat suuret geopoliittiset, ympäristölliset ja muut haasteet.

Kazakstan ja Uzbekistan sekä Namibia ja Ukraina ovat liittyneet 15 olemassa olevaan mineraaliturvakumppaniin Australian, Kanadan, Viron, Suomen, Ranskan, Saksan, Intian, Italian, Japanin, Norjan, Korean tasavallan ja Ruotsin kanssa. , Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat ja EU itse. Laajentunut ryhmä on käynnistänyt uuden Minerals Security Partnership Forumin.

Euroopan komission ilmoittamasta Critical Raw Materials Clubista tulee nyt täysi osa MSP-foorumia. Foorumi kokoaa yhteen resurssirikkaat maat ja maat, joissa näiden resurssien kysyntä on suuri, ja projektiryhmä keskittyy tukemaan ja nopeuttamaan kriittisten mineraalien kestävän käytön toteuttamista.

Poliittisen vuoropuhelun avulla yksilöidään politiikkoja kestävän tuotannon ja paikallisen kapasiteetin lisäämiseksi. Se helpottaa sääntely-yhteistyötä reilun kilpailun, avoimuuden ja ennustettavuuden edistämiseksi sekä korkeiden ympäristö-, sosiaali- ja hallintostandardien edistämiseksi kaikissa toimitusketjuissa.

MSP-foorumin jäsenyys on avoin muille kumppaneille, jotka ovat valmiita sitoutumaan keskeisiin periaatteisiin, mukaan lukien maailmanlaajuisten toimitusketjujen monipuolistaminen ja korkeat ympäristöstandardit, hyvä hallintotapa ja oikeudenmukaiset työolot. Vahvan transatlanttisen yhteistyön merkkinä EU ja Yhdysvallat johtavat yhdessä uutta foorumia. Yhdessä muiden kumppaneiden kanssa he molemmat tavoittavat mahdollisia jäseniä Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

MSP-foorumi perustuu EU:n maaliskuussa 2023 hyväksyttyyn kriittisten raaka-aineiden pakettiin, jossa korostettiin monipuolisempien ja kestävämpien CRM-toimitusketjujen tarvetta uusien, toisiaan tukevien kansainvälisten kumppanuuksien kautta. Viimeisin on EU:n ja Uzbekistanin välillä, jotka ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan kriittisiä raaka-aineita koskevan strategisen kumppanuuden käynnistämisestä. Tämä tärkeä sopimus on merkittävä askel kohti monipuolisen ja kestävän CRM-toimituksen turvaamista vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen sekä EU:ssa että Uzbekistanissa.

Mainos

Euroopan komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskisin ja Uzbekistanin investointi-, teollisuus- ja kauppaministeri Laziz Kudratovin allekirjoittama yhteisymmärryspöytäkirja korosti kumppaneiden yhteistä sitoutumista yhteistyön tehostamiseen CRM-alalla. Tämä integroi kestävät CRM-arvoketjut verkostoitumisen, hanke-ehdotusten valinnan, projektien yhteisen kehittämisen, kaupan edistämisen ja helpotuksen sekä investointiyhteyksien kautta koko arvoketjussa.

Tärkeää on parantaa CRM-toimitusketjujen kestävyyttä ja luoda dialogia investointeihin, toimintaan ja vientiin liittyvien toimenpiteiden läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Rahoitusta on hankittava EU:n ja Uzbekistanin kumppanuudesta johtuviin hankkeisiin ja infrastruktuurin kehittämiseen, kuten puhtaan energiahuollon kehittämiseen.

Yhteistyön osa-alueita odotetaan sisältävän kestävän ja vastuullisen etsinnän ja tuotannon sekä tutkimuksen ja innovaation, mukaan lukien CRM-materiaalien kestävään etsintään, louhintaan, käsittelyyn ja kierrätykseen liittyvän tiedon ja teknologian jakaminen. Osapuolet tekevät myös yhteistyötä kehittääkseen valmiuksiaan asiaankuuluvien sääntöjen noudattamiseksi sekä kehittääkseen koulutusta ja taitoja.

Seuraaviin vaiheisiin kuuluu sopiminen toiminnallisesta etenemissuunnitelmasta, jossa on konkreettisia toimenpiteitä sen toteuttamiseksi, osana EU:n sitoutumista molempia osapuolia hyödyttävien CRM-arvoketjukumppanuuksien perustamiseen resurssirikkaiden maiden kanssa. Uzbekistanilla on Keski-Aasian toiseksi suurimmat CRM-varannot, ja siellä on merkittäviä eri mineraalien, kuten kuparin, molybdeenin ja kullan, esiintymiä. Maan kaivosstrategia on linjassa sen pyrkimysten kanssa lisätä CRM-käsittelyä sekä kotimaiselle että kansainväliselle teollisuudelle, erityisesti auto- ja kulutuselektroniikassa.

Kumppanuus on linjassa Global Gateway -strategian kanssa, joka on EU:n keskeinen aloite investoinneissa kestäviin ja laadukkaisiin hankkeisiin ympäri maailmaa, ottaen huomioon kumppanimaiden tarpeet ja varmistaa kestävät edut paikallisille yhteisöille. EU ottaa käyttöön jopa 300 miljardia euroa tällaisia ​​investointeja vuoteen 2027 mennessä.

EU on aiemmin solminut raaka-ainekumppanuudet Kanadan (2021), Ukrainan (2021), Kazakstanin (2022), Namibian (2022), Chilen (2023), Argentiinan (2023), Sambian (2023) ja Kongon demokraattisen tasavallan (2023) kanssa. 2023) ja Grönlannin autonominen alue (XNUMX).

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa