Liity verkostomme!

Euroopan komissio

EU:n ulkopoliittinen päällikkö kritisoi EU:n komission puheenjohtajaa von der Leyeniä tämän "Israel-myönteisestä kannasta"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Von der Leyenin matka Israeliin, jolla on tällainen täysin Israel-mielinen asema, edustamatta ketään muuta kuin itseään kansainvälisessä politiikassa, on aiheuttanut korkeat geopoliittiset kustannukset Euroopalle", Josep Borrell sanoi. "Von der Leyen vahvistaa Eurooppaa, kun taas Borrell heikentää Eurooppaa", kommentoi itävaltalainen Euroopan parlamentin jäsen Lukas Mandl.

EU:n ulkopoliittinen päällikkö Josep Borrell kritisoi jyrkästi Euroopan komissiota Ursula von der Leyeniä hänen "Israel-myönteisestä kannasta" Espanjan El Pais -lehden pitkässä haastattelussa.
"Historian painoarvo selittää Saksan aseman instituutioiden johdossa: Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vieraili Tel Avivissa, jossa hän puolusti Israelin oikeutta puolustaa itseään asettamatta rajoituksia hallitukselle. '' Borrell sanoi viitaten von der Leyenin muutama päivä 0. 7. iskujen jälkeen yhdessä EU-parlamentin puheenjohtajan Roberta Metsolan kanssa tekemään solidaarisuusmatkaan Israeliin.

Hän lisäsi, että "Von der Leyenin matka sellaisella täysin Israel-mielisellä kannalla, joka ei edusta ketään muuta kuin itseään kansainvälisessä politiikassa, on aiheuttanut korkeat geopoliittiset kustannukset Euroopalle."

Haastattelussa Borrell totesi myös, että ''USA:n kanta lyö veronsa Bidenille nuorten demokraattisten äänestäjien joukossa''.

Hän lisäsi: "Gazan katastrofi ei ole seurausta maanjäristyksestä tai tulvasta: se on seurausta tuhoisista sotilaallisista toimista. Hamas on idea, ja ideaa vastaan ​​taistellaan vain toisen idean kanssa. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun Gazaa koskevia suunnitelmia ei voida hyväksyä. Vihan siemeniä kylvetään sukupolvien ajan. On avoin salaisuus, että israelilaiset rahoittivat Hamasia ja osallistuivat palestiinalaisten jakamiseen. ''

Komission tiedottaja Eric Mamer, joka pyysi kommenttia Borrelin Von der Leyeniin koskevista huomautuksista EU:n komission päivittäisessä tiedotustilaisuudessa tiistaina, vastasi: "Presidentin kanta Israelin ja Hamasin väliseen konfliktiin on täsmälleen sama kuin ulkoasiainneuvoston ja Hamasin välisessä konfliktissa. Eurooppa-neuvosto. En aio kommentoida kommenttivihettä: ''Muistan vain, että EU:n komission puheenjohtajan asema on täsmälleen sama kuin

Useat Euroopan parlamentin jäsenet arvostelivat Borrellin hyökkäystä von der Leyeniin Gazan tilannetta koskevassa keskustelussa Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. "Von der Leyen vahvistaa Eurooppaa, kun taas Borrell heikentää Eurooppaa", sanoi itävaltalainen Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsen Lukas Mandl. Hän korosti, että Israel on alueen ainoa demokraattinen maa, "joka myös puolustaa meitä eurooppalaisia".

Mainos

”Kuulin korkean edustajan Borrellin hyökkäävän jälleen Euroopan komission puheenjohtajaa vastaan. Miksi? Koska meillä on eurovaalit kahden kuukauden kuluttua? Onko tämä korkean edustajan rooli?" kysyi espanjalainen Euroopan parlamentin jäsen Lopez Isturiz-White EPP:stä.

Toisessa haastattelussa espanjalaiselle El Diariolle sunnuntaina EU:n ulkopolitiikan päällikkö kritisoi Israelin hallitusta siitä, että se kieltäytyi kuuntelemasta mitään kritiikkiä, vaikka se tulisi YK:lta.


– Vaadin oikeutta arvostella Israelin hallituksen päätöksiä ilman, että minua pidettäisiin antisemiittisenä. Näillä kahdella asialla ei ole mitään tekemistä keskenään", hän julisti.
Hän totesi myös, että kansainvälisen yhteisön on pakotettava kahden valtion ratkaisu, koska Israel ei ole halukas tekemään niin.


Borrell kritisoi myös Yhdysvaltoja veto-oikeudesta YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaluonnokseen, jossa vaadittiin tulitaukoa Gazan kaistalla.
"Vaikka se ei ole heidän tarkoituksensa, he vahvistavat Netanyahua", hän sanoi.
Hän lisäsi, että vaikka Israelilla oli oikeus puolustaa itseään, sen voimankäyttö oli ollut "suhtaista".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa