Liity verkostomme!

energia

EU:n energiafoorumi: komissio kehottaa kansainvälisiä toimittajia vastaamaan EU:n kolmanteen tarjouskilpailuun yli 16 miljardin kuutiometrin kaasun yhteishankintoja varten 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio kehottaa kansainvälisiä luotettavia kaasuntoimittajia jättämään tarjouksensa tänään alkavassa kolmannessa EU:n kaasun yhteishankintakilpailussa. Tämä kolmas tarjouskilpailukierros EU:n energiafoorumi jatkui eiliseen (4. lokakuuta). Se kattaa kaasutoimitukset joulukuusta 2023 maaliskuuhun 2025. 

Tässä kolmannessa tarjouskilpailussa kaasun yhteenlaskettu tarve on 16,49 miljardia kuutiometriä 39 eurooppalaisen yrityksen esittämien pyyntöjen perusteella. Tämä kokonaiskysynnän taso osoittaa volyymien tasaista kasvua kolmen tähänastisen kierroksen aikana. 

Varatoimitusjohtaja Maroš Šefčovič sanoi: "Toisen onnistuneen kysynnän yhdistämisen jälkeen näemme selvästi, että eurooppalaiset markkinatoimijat arvostavat mekanismiamme kysynnän yhdistämiseksi ja kaasun hankkimiseksi luotettavilta toimittajilta kilpailukykyiseen hintaan. Kannustan jälleen tänään kansainvälisiä toimittajia tarttumaan siihen. mahdollisuuden laajentaa asiakaskuntaansa Euroopassa ja edistää maailmanlaajuisten kaasumarkkinoiden vakauttamista talven lähestyessä." 

Kaasun yhteisosto tukee EU:n pyrkimyksiä monipuolistaa energiansaantiaan Venäjän laittoman hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan ja vahvistaa toimitusvarmuuttaan. Sen ottaa käyttöön AggregateEU, EU:n mekanismi, jonka avulla yritykset voivat yhdistää kaasun kysynnän ja sovittaa sen kilpailukykyisiin toimitustarjouksiin maailmanlaajuisilla markkinoilla. Mekanismi on avoin kaikille EU:n jäsenvaltioille ja energiayhteisön sopimuspuolille. Se ei sisällä venäläisiä yrityksiä. Viime viikolla komissio julkaisi a raportti viime vuonna käyttöön otettujen hätätoimenpiteiden toimivuutta. Se totesi erityisesti EU:n energiafoorumin tärkeän roolin energiamarkkinoiden vakauttamisessa ja riittävän kaasunsaannin varmistamisessa EU:hun kuluneen vuoden aikana.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa