Liity verkostomme!

Tietotekniikka

EU myönsi tarjouskilpailun JUPITER Exascale -supertietokoneesta läpimurtoratkaisuista, jotka nopeuttavat lääkekehitystä, hätäapua ja ilmastotoimia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

European High Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU) on ilmoittanut hankinnasta JUPITERia varten. Kun JUPITER on paikallaan, siitä tulee Euroopan tehokkain tietokone. Lisäksi se on ensimmäinen järjestelmä Euroopassa, joka saavuttaa ylimääräisen suorituskyvyn eli kyvyn suorittaa yli miljardi miljardia laskutoimitusta sekunnissa, ja se tekee EU:sta maailman johtavan aseman supertietokoneiden alalla. EU:n 500 miljoonan euron tuella uuden supertietokoneen paikantaa ja sitä käyttää Jülich Supercomputing Center (JSC) Saksassa.

Sen jälkeen, kun JUPITER-järjestelmä on asennettu ja otettu käyttöön tulevina kuukausina, sen odotetaan olevan laajan eurooppalaisen käyttäjien saatavilla vuoden 2024 lopulla. Se auttaa supertietokoneiden tutkijoita tekemään tieteellisiä läpimurtoja ja auttaa löytämään ratkaisuja ilmastonmuutoksen seurannassa, lääkkeiden ja materiaalien löytämisessä sekä parempien hätäapujärjestelmien tarpeessa.. Ylimääräistä keskitason supertietokonetta, Daedalusia, konfiguroidaan Kreikassa, ja toisen EuroHPC-exascale-supertietokoneen odotetaan valmistuvan Ranskassa vuonna 2025.

Kuten presidentti ilmoitti von der Leyen hänen 2023 Unionin tila osoitteen, nämä koneet asetetaan tekoälyn (AI) aloittavien yritysten saataville mallejaan kouluttamaan, mikä lyhentää merkittävästi kehitysaikoja ja nopeuttaa teknologioiden ja tekoälypohjaisten algoritmien käyttöönottoa kriittisillä alueilla, kuten äärimmäisten sääennusteiden ennustamisessa, infrastruktuurin jälleenrakentamisessa, ja eHealth. Tämä edistää EU:n tavoitetta johtaa maailmanlaajuisia tekoälytoimia ja saavuttaa vastuullista ja eettistä innovaatiota.

JUPITER liittyy EuroHPC JU:n jo toiminnassa oleviin supertietokoneisiin: Discoverer Bulgariassa, MeluXina Luxemburgissa, Vega Sloveniassa, Karolina Tsekissä, LEONARDO Italiassa, LUMI Suomessa ja Deucalion Portugalissa. Kolmas eurooppalainen pre-exascale MareNostrum5-supertietokone Espanjassa vihitään käyttöön muutaman seuraavan kuukauden aikana.

Tässä on lisätietoja EuroHPC JU:n lehdistötiedote.  

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa