Liity verkostomme!

EU Reporter

Kesäaika ja elävä aika ei ole aina niin helppoa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentti on virallisesti lomalla, komissiolla oli viimeinen kollegion kokous ennen kesälomaa ja neuvostolla on viimeiset ministerikokoukset ensi viikolla. Tarkoittaako tämä sitä, että voimme onnellisesti pakata ämpärit ja lapiot ja suunnata rannalle?

No, kyllä, mutta EU Reporter ei lähde lomalle, koska jotain tapahtuu aina ja jokin edellyttää yleensä EU: n reaktiota tai jopa toimia. On myös hyvä pysyä varpaillasi kesällä, siltä varalta, että komissio haluaa hiljaa julkaista jotain, jonka haluaisi lentävän tutkan alle. 

Toisinaan komissio voi yllättää uneliaisia ​​Brysselin kirjeenvaihtajia, jotka haluavat nauttia Ricardista vain terassilla, jotain melko suurta, kuten elokuussa 2016, kun Vestager ilmoitti, että Applen pitäisi maksaa miljardeja laitonta valtiontukea Irlannin hallitukselle valikoivasta verosta etuja, joista se hyötyi. 

Mainos

Joten pysy kuulolla EU Reporter, mutta uutiskirje nauttii elokuun tauosta.

Valtiovarainministerit eivät ripusta saappaitaan vasta tiistaina, maanantaina on epävirallinen talous- ja valtiovarainministeri (ECOFIN) keskustelemaan uusista rahanpesun vastaisista ehdotuksista, jotka komissio esitti viime viikolla, ja ministereillä oli mahdollisuus ilmaista heidän näkemyksensä. Ne todennäköisesti antavat myös nyökkäyksen neljälle uudelle kansalliselle elvytys- ja sopeutumissuunnitelmalle.

EU: n äskettäiset Puolan oikeusjärjestelmää koskevat tuomiot ja jatkuvasti lisääntyvä huoli Unkarin EU: n arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen laiminlyönnistä - joka ilmeni viimeksi LGBTQ-laissa - aaltoilevat edelleen kesäkuukausien ajan.

Mainos

Keskeinen päivämäärä on 16. elokuuta, päivä, jonka komissio on antanut Puolalle tuomioistuimen tuomioiden noudattamiseksi. Jos ei, ja puolalaiset lähteet viittaavat siihen, että ei, tämä tarkoittaa huomattavan päivittäisen sakon soveltamista. Se tarkoittaa melkein varmasti sitä, että parlamentti ja monet EU-maat vaativat "oikeusvaltion ehdollisuuden" soveltamista pysäyttääkseen molempien maiden saaman runsaan EU-rahoituksen. 

Keskiviikkoiltana Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen johtaa COVID-19: n neuvoa-antavan komitean kokousta. Delta-muunnoksen nousu kaikkialla Euroopassa voi aiheuttaa tuhoja, vaikka EU tekee erittäin hyvää työtä saavuttaakseen tavoitteensa, jonka mukaan 70 prosenttia kaikista EU: n aikuisista on rokotettu syyskuuhun mennessä. 

Joten nauti lomastasi, pysy turvassa ja odotamme syyskuussa!

EU

Portugalin neuvoston puheenjohtajavaltio: Mitä parlamentin jäsenet odottavat

Julkaistu

on

Portugali aloitti kiertävän neuvoston puheenjohtajuuden 1. tammikuuta 2021 terveys- ja talouskriisin keskellä. Mutta mitkä ovat portugalilaisten parlamentin jäsenten odotukset?

Kun eurooppalaiset kohtaavat edelleen EU: n ennennäkemättömät sosioekonomiset vaikutukset COVID-19 -pandemia, Portugali ottaa EU: n neuvoston kuuden kuukauden puheenjohtajakauden päättäen asettaa etusijalle elpymisen.

Portugalin pääministeri António Costa esitteli kauko-ohjauksen aikana puheenjohtajakautensa ohjelman lehdistötilaisuus Euroopan parlamentin puhemiehen David Sassolin kanssa 2. joulukuuta 2020.

Nykyisten haastavien aikojen vuoksi Portugali on sitoutunut edistämään joustavaa, sosiaalista, vihreää, digitaalista ja globaalia Eurooppaa. Uuden puheenjohtajakauden iskulause on "Aika toimittaa: oikeudenmukainen, vihreä ja digitaalinen elpyminen".

Mainos

Sen on myös jatkettava työtä joidenkin Saksan edellisen puheenjohtajakauden painopisteiden parissa: EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden tulevaisuus, edistyminen ilmastotoimet, The EU: n pitkän aikavälin budjetti ja COVID-elvytyssuunnitelma.

Portugalilaisilta parlamentin jäseniltä kysyttiin heidän odotuksistaan ​​ja näkemyksistään uuden puheenjohtajakauden asettamista prioriteeteista.

Mukaan Paulo Rangel (EPP), kolme prioriteettia, jotka hallitsevat puheenjohtajakauden asialistaa, ovat ”elvytysrahaston perustaminen, rokotusstrategia ja EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tulevat suhteet - sopimuksella tai ilman sopimusta”. Hän korostaa sosiaalisen pilarin, jonka pitäisi "keskittyä enemmän terveyteen", ja EU: n ja Intian huippukokouksen merkitystä. Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi ja uusi Schengen-strategia sekä EU: n muuttoliike "ansaitsevat enemmän huomiota puheenjohtajavaltiolta", hän lisäsi.

Mainos
Portugali "yhdistää sosiaaliset ja ilmastosuunnitelmat digitaaliseen siirtymään Euroopan unionin sietokyvyn ja elpymisen moottoreina", sanoi Carlos ZORRINHO (S&D). Lissabon "on myös sitoutunut muuttamaan EU: ta monenvälisenä voimana, nimittäin Afrikan ja Intian huippukokousten kautta", hän sanoi. Viittaamalla pandemian ja Brexitin johtamaan "lisääntyneeseen epävarmuuteen" Zorrinho pitää Portugalin puheenjohtajakautta "ainutlaatuisena tilaisuutena EU: lle löytää itsensä ja sen perusperiaatteet uudelleen".

Francisco Guerreiro (Vihreät / EFA) totesi, että Portugalin puheenjohtajakausi osuu "kaikkien aikojen suurimpaan maailmanlaajuiseen kriisiin - joka liittyy biologisen monimuotoisuuden rajuun tuhoutumiseen". Hänen mielestään yksi suurimmista haasteista on saada päätökseen neuvottelut yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) tulevaisuudesta, joka pitää suuren osan EU: n talousarviosta. "Meillä ei ole odotuksia siitä, että YMP: ssä tapahtuu rakenteellisia muutoksia, jotka kykenevät saavuttamaan Euroopan vihreän diilin ja kunnioittamaan" Farm to Fork "-strategiaa tai [biologisen monimuotoisuuden säilyttämistä]", hän sanoi.

Marisa Matias (Vihreät / EFA) totesi, että "sosiaalinen Eurooppa, vihreä siirtyminen ja digitaalinen siirtyminen ovat oikeita painopisteitä ja vastaavat haasteita", joita EU: lla on tällä hetkellä kohtaamassa. Hän lisäsi kuitenkin, että "Eurooppa kokee syvällisen jakautumisen hetkiä" ja pyrkii tarjoamaan ratkaisuja rakenteellisiin haasteisiin. "Eurooppalaisen projektin ymmärtämiselle on yhä vähemmän mahdollisuuksia, eikä yhtään voida menettää", Matias sanoi ja toivoo, että "puheenjohtajavaltio Portugali ei eksy aikomustensa takana".

Portugali aloittaa neljännen puheenjohtajakautensa EU: ssa. 1. tammikuuta tammikuussa vietettiin 35 vuotta liittymisestä EU: hun yhdessä Espanjan kanssa.

Continue Reading

EU

Hyvää hyvää joulua kaikille!

Julkaistu

on

EU Reporter haluaisin vain käyttää tätä tilaisuutta ja toivottaa kaikille vanhoille ja uusille lukijoillemme parasta rauhalliseen ja turvalliseen jouluun, lämpimiä toivotuksia onnelliseen ja menestyvään vuoteen 2021 - toivokaamme kaikki, että vuosi on parempi kuin vuosi 2020. palaa uutena vuotena, toiveikkain siihen saakka.

Continue Reading

Pankkitoiminta

Hi-tech-yhteistyöllä #Chinan ja #EU: n välillä on valtava potentiaali

Julkaistu

on

Kiinan vyö- ja tiealoite (BRI), jota kutsutaan joskus uudeksi silkkitieksi, on yksi kunnianhimoisimmista infrastruktuurihankkeista, joita koskaan on suunniteltu. Presidentti Xi Jinpingin vuonna 2013 käynnistämä laaja kehitys- ja investointihankkeiden kokoelma ulottuisi Itä-Aasiasta Eurooppaan ja laajentaisi merkittävästi Kiinan taloudellista ja poliittista vaikutusvaltaa - kirjoittaa Colin Stevens.

BRI pyrkii elvyttämään muinaisia ​​Silk Road -reittejä yhdistämään Kiinan muihin Aasian, Afrikan ja Euroopan maihin rakentamalla kauppa- ja infrastruktuuriverkkoa.

Visio sisältää laajan rautateiden, energiaputkien, moottoriteiden ja virtaviivaisten rajanylityspaikkojen luomisen sekä länteen - entisten vuoristoisten Neuvostoliiton tasavaltojen kautta - että etelään Pakistaniin, Intiaan ja muuhun Kaakkois-Aasiaan.

Kiinan valtavat infrastruktuuri-investoinnit lupaavat aloittaa kaupan ja kasvun uuden aikakauden Aasiassa ja sen ulkopuolella sijaitsevissa talouksissa.

Kiinan lisääntyvä vaikutusvalta Euroopassa on viime vuosina ollut kasvava ahdistuksen lähde Brysselissä.

Joten mitä vaikutuksia Kiinan kasvavalla vaikutuksella globaalina toimijana on EU: lle ja sen naapureille? Kysyimme näkemyksiään joukolta asiantuntijoita.

Sir Graham Watson, entinen brittiläinen parlamentin jäsen, kuuluu niihin, jotka kannattavat jännittävää aloitetta ja varoittavat samalla, että EU: n on oltava tiiviisti mukana.

Entinen liberaalien edustaja Sir Graham sanoi: ”EU: n olisi omaksuttava aloite, jolla parannetaan kuljetusyhteyksiä Euraasian maamarkkinoiden läpi eikä sallita Kiinan omistavan sitä kokonaan. Tämän aloitteen täyden hyödyntämiseksi tämän aloitteen on oltava kaksisuuntainen.

"Sen sijaan, että annettaisiin Kiinan kansantasavallalle mahdollisuus ostaa ja hallita infrastruktuuria, kuten Piraeuksen satama, meidän pitäisi investoida siihen yhdessä. Vain tällä tavalla voimme kesyttää Kiinan ekspansiiviset tavoitteet ja sitoa sen yhteistyöhön."

Samanlaisia ​​kommentteja ilmaisee Brysselissä sijaitsevan EU: n ja Aasian keskuksen johtaja Fraser Cameron, joka sanoi, että Kiina on oppinut tärkeitä oppeja BRI: n ensimmäisestä kahdesta kolmesta vuodesta, erityisesti taloudellisesta ja ympäristön kestävyydestä.

Hän lisää: "Tämä tarkoittaa, että EU voisi omalla yhteysstrategiallaan nyt harkita kumppanuutta Kiinan, Japanin ja muiden Aasian kumppaneiden kanssa molempien mantereiden hyödyllisiksi infrastruktuurihankkeiksi."

Paul Rubig, viime aikoihin asti Itävallan EPP-veteraani-EP: n jäsen, kertoi tälle sivustolle, että "koko maailman, myös EU: n, on oltava osa" BRI: tä.

Hän lisäsi: ”Järjestelmä yhdistää ihmiset infrastruktuurin, koulutuksen ja tutkimuksen kautta ja on hyötyä suuresti eurooppalaisille

"EU: n tulisi investoida BRI: hen, koska se on voittovoitto molemmille osapuolille, EU: lle ja Kiinalle", sanoi Rubig, joka on tiiviisti mukana pk-yritysten Euroopassa.

Samanlaisia ​​kommentteja esitti Irlannissa entinen Eurooppa-ministeri, kokenut Dick Roche, joka sanoi: ”BRI ja EU: n osallistuminen siihen on täysin järkevää. Se auttaa palauttamaan historialliset yhteytemme Kiinaan. Kyllä, osapuolten välillä on joitain eroja, mutta BRI on EU: n ja Kiinan yhteisten etujen mukaista. Eurooppa voi olla aktiivinen rooli aloitteessa pitämällä vuoropuhelua Kiinan kanssa.

"Se on paras tapa edetä eikä seurata Yhdysvaltojen lähestymistapaa BRI: hen. Yhdysvaltojen kanta on taaksepäin edistyvä askel, eikä sillä saavuteta mitään."

Roche, joka on nyt Dublinissa toimiva konsultti, lisäsi: "Jos tarkastellaan sitä, mitä Kiinassa tapahtuu nyt verrattuna 50 vuotta sitten, edistyminen, mukaan lukien BRI: n tuomat edut, on uskomatonta."

BRI-sijoitus alkoi hidastua loppuvuodesta 2018. Vuoden 2019 loppuun mennessä BRI-sopimuksissa tapahtui jälleen iso nousu.

Yhdysvallat on ilmaissut vastustavansa, mutta useat maat ovat pyrkineet tasapainottamaan huolensa Kiinan tavoitteista suhteessa BRI: n mahdollisiin hyötyihin. Useat Keski- ja Itä-Euroopan maat ovat hyväksyneet BRI-rahoituksen, ja Länsi-Euroopan valtiot, kuten Italia Luxemburg ja Portugali, ovat allekirjoittaneet väliaikaiset sopimukset yhteistyöhön BRI-hankkeissa. Heidän johtajansa suunnittelevat yhteistyötä kutsuakseen kiinalaisia ​​investointeja ja parantamaan potentiaalisesti kilpailukykyisten rakennustarjousten laatua eurooppalaisilta ja yhdysvaltalaisilta yrityksiltä.

Moskovasta on tullut yksi BRI: n innostuneimmista kumppaneista.

Lisää pohdintaa antaa EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan tiedottaja Virginie Battu-Henriksson, joka sanoi: ”Lähtökohta EU: n lähestymistavalle mihin tahansa liitettävyysaloitteeseen on se, onko se yhteensopiva oman lähestymistapamme, arvojemme ja etujemme kanssa. Tämä tarkoittaa, että liitettävyyden on kunnioitettava kestävyyden ja tasapuolisten toimintaedellytysten periaatteita.

"Kiinan vyö- ja tie-aloitteen osalta Euroopan unionin ja Kiinan tulisi olla kiinnostuneita varmistamaan, että kaikki liitäntäprojekteihin tehtävät investoinnit täyttävät nämä tavoitteet. Euroopan unioni jatkaa vuoropuhelua Kiinan kanssa kahdenvälisesti ja monenvälisillä foorumeilla löytääkseen yhteisiä piirteitä aina kun se on mahdollista ja nostamme tavoitteitamme entistä korkeammalle ilmastonmuutoskysymyksissä. Jos Kiina täyttää ilmoitetun tavoitteensa tehdä BRI: stä avoin foorumi, joka on avoin ja perustuu markkinasääntöihin ja kansainvälisiin normeihin, se täydentää EU: n työtä - kestävä yhteys kaikkien osapuolten etujen kanssa. "

Muualla EU: n ulkoasiainhallinnon vanhempi lähde totesi, että Belt and Road -aloite on "mahdollisuus Euroopalle ja maailmalle, mutta sen ei tarvitse olla vain Kiinan hyödyksi".

Lähde sanoi: "EU: n yhtenäisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa: yhteistyössä Kiinan kanssa kaikilla jäsenvaltioilla, erikseen ja osa-alueellisissa yhteistyöjärjestelmissä, on vastuu varmistaa yhdenmukaisuus EU: n lainsäädännön, sääntöjen ja politiikkojen kanssa. Nämä periaatteet koskevat myös sitoutumista Kiinan Belt and Road Initiative -ohjelmaan.

”EU: n tasolla yhteistyö Kiinan kanssa Belt and Road -aloitteessa tapahtuu sillä perusteella, että Kiina saavuttaa ilmoitetun tavoitteensa tehdä BRI: stä avoin foorumi ja noudattaa sitoutumistaan ​​avoimuuden ja markkinasääntöihin perustuvien tasapuolisten toimintaedellytysten edistämiseen. ja kansainvälisiä normeja, ja täydentää EU: n politiikkoja ja hankkeita kestävän liitettävyyden ja hyötyjen tarjoamiseksi kaikille osapuolille ja kaikille maille suunnitellulla reitillä. "

Viime vuoden Brysselissä pidetyssä EU: n ja Kiinan huippukokouksessa osapuolten johtajat keskustelivat "valtavasta" potentiaalista yhdistää Eurooppa ja Aasia edelleen kestävällä tavalla ja markkinoiden periaatteiden pohjalta ja etsivät tapoja luoda synergioita EU: n lähestymistavan välille liitettävyyteen.

Noah Barkin, berliinilainen toimittaja ja vieraileva stipendiaatti Mercator Institute for China Studies -ministeriössä, totesi, että kun Kiinan päädiplomaatti Wang Yi vieraili Brysselissä joulukuussa, hän lähetti keskeisen viestin Euroopalle.

"Olemme kumppaneita, emme kilpailijoita", hän kertoi yleisölle Euroopan politiikkakeskuksen ajatushautomossa ja kehotti EU: ta ja Pekingiä laatimaan "kunnianhimoisen suunnitelman" yhteistyölle.

Tällainen yhteistyö tapahtuu juuri nyt - kiitos BRI: n.

Äskettäin julkaistussa Business Europe -yhtiön Kiinan strategiassa EU on Kiinan tärkein kauppakumppani, kun taas Kiina on EU: n toiseksi tärkein kauppakumppani. Tavaroiden kahdenvälisten kauppojen kokonaismäärä kasvoi 604.7 miljardiin euroon vuonna 2018, kun taas palvelujen kokonaiskauppa oli lähes 80 miljardia euroa vuonna 2017.

Ja Business Europe sanoo, että "molemmille osapuolille on vielä paljon käyttämätöntä taloudellista potentiaalia".

Strategiassa todetaan, että EU on Kiinan tärkein kauppakumppani, kun taas Kiina on EU: n toiseksi tärkein kauppakumppani. Tavaroiden kahdenvälisen kaupan kokonaisvirrat kasvoivat 604.7 miljardiin euroon vuonna 2018, kun taas palvelujen kokonaiskauppa oli lähes 80 miljardia euroa vuonna 2017. Ja molemmilla osapuolilla on vielä paljon käyttämätöntä taloudellista potentiaalia.

Kiinan ja Euroopan taloudet ovat hyötyneet huomattavasti Kiinan liittymisestä WTO: hon vuonna 2001.

Siinä sanotaan: "Kiinan ja Euroopan taloudet ovat hyötyneet huomattavasti Kiinan liittymisestä WTO: hon vuonna 2001. EU: n olisi jatkettava Kiinan sitoutumista."

Belt Road -reitin varrella valmistetun uuden infrastruktuurin seurauksena on jo syntynyt monia uusia mahdollisuuksia.

Esimerkiksi Italia ja Kiina ovat työskennelleet vahvistaakseen suhteitaan ja yhteistyötään digitaalitaloudessa ”digitaalisen” silkkitien ja matkailualan kautta.

Digitaalista silkkitietä pidetään merkittävänä osana BRI: tä. Kiina, jolla on eniten Internet-käyttäjiä ja matkapuhelimien käyttäjiä maailmassa, on maailman suurimmalla sähköisen kaupan markkinoilla ja on laajalti tunnustettu isojen tietojen suurimpien toimijoiden joukossa.

Watsonin, Rubigin ja Rochen kaltaiset kokenut tarkkailijat uskovat näiden valtavien markkinoiden tavoin, että EU: n olisi nyt yritettävä hyödyntää niitä, myös BRI: n kautta.

Euroopan Aasian tutkimuksen instituutti mainitsee Budapestin ja Belgradin välisen rautatieyhteyden kunnostamisen "hienona" tapaustutkimuksena, jotta saadaan parempi käsitys BRI: stä.

Hanke on osa 17 + 1 -yhteistyötä ja vyö- ja tienaloitetta (BRI). Se julkistettiin vuonna 2013, mutta se pysähtyi Unkarin puolelle vuoteen 2019 asti EU: n tarjouskilpailusääntöjen vuoksi. Hanke on edennyt eri tavalla Unkarin puolella kuin se oli Serbian puolella EU: n ulkopuolena EU: n väliintulon takia, sanotaan EIAS: n raportissa.

”Digitaalinen silkkitie on merkittävä osa BRI: tä. Kiina, jolla on eniten Internet-käyttäjiä ja matkapuhelimien käyttäjiä maailmassa, on maailman suurimmalla sähköisen kaupan markkinoilla ja on laajalti tunnustettu isojen tietojen suurimpien toimijoiden joukossa.

Mutta on selvästi vielä tekemistä sen kaikkien potentiaalien hyödyntämiseksi.

Euroopan unionin Kiinan kauppakamari (European Chamber) laati oman tutkimuksensa "Vähemmän tie kulki: Euroopan osallistuminen Kiinan vyö- ja tiehankkeeseen" (BRI). Jäsenkyselyn ja laajojen haastattelujen perusteella raportti tuo esiin eurooppalaisen liiketoiminnan ”ääreisroolin” roolin BRI: ssä.

Siitä huolimatta Kiinan ja EU: n hi-tech-yhteistyöllä on valtavia mahdollisuuksia, ja vuoropuhelut ja keskinäinen luottamus ovat avaimia tiiviimpien digitaalisten suhteiden luomiseen osapuolten välille, Kiinan EU-yritysliiton puheenjohtaja Luigi Gambardella sanoi.

Kiina. Toisena esimerkkinä, käynnisti onnistuneesti kaksois-Beidou-3-satelliitin viime syyskuussa edistämällä Kiinan vuonna 2015 käynnistämää digitaalista silkkitietä, johon sisältyy muiden maiden auttaminen rakentamaan digitaalinen infrastruktuuri ja kehittämään Internet-tietoturvaa.

Digitaalista Silk Roadia kommentoidessaan Gambardella sanoi, että sillä on potentiaalia olla "älykäs" toimija Belt and Road Initiative -ohjelmassa, mikä tekee BRI-aloitteesta tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän. Digitaaliset linkit yhdistävät myös Kiinan, maailman suurimmat verkkokauppamarkkinat, muihin aloitteeseen osallistuviin maihin.

Andrew Chatzky ulkosuhdeneuvostosta sanoo: "Kiinan yleinen kunnianhimo BRI: lle on huikea. Tähän mennessä yli kuusikymmentä maata - jotka edustavat kahta kolmasosaa maailman väestöstä - ovat allekirjoittaneet hankkeita tai osoittaneet kiinnostuksensa tekemällä niin. "

"Analyytikot arvioivat toistaiseksi suurimman 68 miljardin dollarin suuruisen Kiinan ja Pakistanin taloudellisen käytävän, joka on kokoelma hankkeita, jotka yhdistävät Kiinan ja Pakistanin Gwadarin satamaan Arabianmerellä. Yhteensä Kiina on jo käyttänyt arviolta 200 miljardia dollaria tällaisiin ponnisteluihin. Morgan Stanley on arvioinut, että Kiinan kokonaiskustannukset BRI: n elinkaaren aikana voivat nousta 1.2-1.3 biljoonaan dollariin vuoteen 2027 mennessä, vaikka arvio kokonaisinvestoinneista vaihtelee ", hän sanoi.

Alkuperäinen Silk Road syntyi Kiinan Han-dynastian (206 eKr. - 220 eKr.) Laajentumisen länteen suuntautuessa, joka loi kauppaverkkoja nykyisissä Keski-Aasian maissa. Nämä reitit ulottuivat yli neljätuhatta mailia Eurooppaan.

Tänään BRI lupaa jälleen asettaa Kiinan ja Keski-Aasian - ja ehkä myös EU: n - uuden globalisaation aallonpohjaan.

 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa