Liity verkostomme!

Politiikka

ONE vastaa G7-huippukokoukseen Cornwallissa

Julkaistu

on

Tänään G7-huippukokous Carbis Bayssa päättyy. Vaikka huippukokouksella oli suuri potentiaali, sitä ei kuitenkaan toteutettu, mikä vaarantaa maailman kyvyn torjua pandemiaa.

Edwin Ikhuoria, Afrikan pääjohtaja ONE-kampanjassa, sanoi: "Johtajat saapuivat tähän huippukokoukseen maailmanlaajuisen kriisin ympärillä. Vaikka edistystä onkin tapahtunut, vaikea totuus on, että he lähtevät Cornwallista jättämättä toteuttamatta todellisia toimia pandemian lopettamiseksi ja maailmanlaajuisen elpymisen käynnistämiseksi. Koko huippukokouksen ajan olemme kuulleet johtajilta voimakkaita sanoja, mutta ilman uusia investointeja heidän tavoitteidensa toteuttamiseksi. 

"Ratkaisevaa on, että epäonnistuminen saada pelastavia rokotteita koko planeetalle mahdollisimman nopeasti, tarkoittaa, että tämä ei ollut historiallinen hetki, jota ihmiset ympäri maailmaa toivovat, ja jättää meidät lähemmäksi pandemian lopettamista. Tämän seurauksena miljardit ihmiset, etenkin heikoimmassa asemassa olevissa maissa, jäävät vaarallisesti alttiiksi ja odottavat edelleen todellista suunnitelmaa maailman johtamiseksi kriisistä. "

Emily Wigens, ONE-kampanjan EU-johtaja, jatkoi: ”Maailma on siirtymässä vaaralliseen eroavaisuuteen. Pienituloiset maat ovat rokottaneet vain 0.4% väestöstään, ja Afrikka on tuijottamassa kolmatta aaltoa, kun taas varakkaat maat nopeuttavat karjan koskemattomuutta. Mitä kauemmin rokotteiden maailmanlaajuisen saatavuuden turvaaminen kestää, sitä enemmän maailmantalous kärsii ja sitä enemmän riski on, että ilmaantuu uusia vaihtoehtoja, jotka heikentävät tähänastista edistystä.

Laskelmiemme mukaan Team Europe voisi jakaa 690 miljoonaa annosta tänä vuonna ja silti rokottaa kaikki kansalaiset, myös lapset. EU: n on toimittava ennen kuin on liian myöhäistä. 100 miljoonaa annosta vuoden loppuun mennessä ei ole läheskään siinä mittakaavassa ja nopeudella, jolla tarvitsemme varakkaita maita liikkumaan kriisin tässä vaiheessa. Odotamme johtajien tukevan presidentti Macronin kehotuksen, jonka mukaan Eurooppa on vähintään yhtä kunnianhimoinen kuin Yhdysvallat annosten jakamisen suhteen. "

ONE on maailmanlaajuinen liike, joka pyrkii lopettamaan äärimmäisen köyhyyden ja ehkäistävät sairaudet vuoteen 2030 mennessä, jotta jokainen, kaikkialla, voi elää ihmisarvoista ja mahdollisuuksien mukaista elämää.

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan 7 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (19. heinäkuuta) hyväksynyt myönteisen arvion Tšekin elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: n myöntämää 7 miljardin euron avustusta elvytys- ja sopeutumisvälineestä. Tämä rahoitus tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli auttaessaan Tšekkiä nousemaan vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Tšekin suunnitelma on osa EU: n ennennäkemättömää koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä.

Komissio arvioi Tšekin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti sitä, tukevatko Tšekin suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä. myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Turvataan Tšekin vihreä ja digitaalinen siirtymä  

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 42% kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Suunnitelma sisältää investoinnit uusiutuvaan energiaan, kaukolämmön jakeluverkkojen nykyaikaistamiseen, kivihiilikattiloiden korvaamiseen sekä asuin- ja julkisten rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Suunnitelma sisältää myös luonnonsuojelua ja vesihuoltoa koskevia toimenpiteitä sekä investointeja kestävään liikkuvuuteen.

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 22 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Suunnitelmassa määrätään investoinneista digitaaliseen infrastruktuuriin, julkishallinnon digitalisointiin, mukaan lukien terveyden, oikeuden ja rakennuslupien hallinta. Se edistää yritysten digitalisaatiota ja digitaalisia hankkeita kulttuuri- ja luovilla aloilla. Suunnitelma sisältää myös toimenpiteitä digitaalisten taitojen parantamiseksi kaikilla tasoilla osana koulutusjärjestelmää ja erityisten osaamis- ja uudelleenkoulutusohjelmien avulla.

Vahvistetaan Tšekin taloudellista ja sosiaalista sietokykyä

Komissio katsoo, että Tšekin tasavallan suunnitelmassa puututaan tehokkaasti kaikkiin tai merkittävään osaan taloudellisia ja sosiaalisia haasteita, jotka on esitetty neuvoston Tšekin tasavallalle Eurooppa-ohjausjaksolla vuonna 2019 ja vuonna 2020 osoittamissa maakohtaisissa suosituksissa.

Suunnitelma sisältää toimenpiteitä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energialähteisiin, kestävään liikenteeseen ja digitaaliseen infrastruktuuriin tehtävien investointitarpeiden ratkaisemiseksi. Useilla toimenpiteillä pyritään vastaamaan tarpeeseen edistää digitaalitaitoja, parantaa koulutuksen laatua ja osallistavuutta sekä lisätä lastenhoitopalvelujen saatavuutta. Suunnitelmassa määrätään myös liiketoimintaympäristön parantamisesta pääasiassa laajojen sähköisen hallinnon toimenpiteiden, rakennuslupien myöntämismenettelyjen uudistamisen ja korruption vastaisten toimenpiteiden avulla. Tutkimus- ja kehitystoiminnan haasteita on parannettava investoinneilla, joilla pyritään vahvistamaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä sekä taloudellista ja muuta tukea innovatiivisille yrityksille.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti kaikkiin kuuteen pilariin, joihin viitataan RRF-asetuksessa.

Lippulaiva-investointien ja uudistusprojektien tukeminen

Tšekin suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, joissa käsitellään kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Tšekki on ehdottanut 1.4 miljardia euroa rakennusten energiatehokkuuden kunnostamiseen ja 500 miljoonaa euroa digitaalisten taitojen parantamiseen kouluttamalla ja investoimalla koko työvoiman täydennys- ja uudelleenkoulutusohjelmiin.  

Komission arvioinnissa todetaan, että mikään suunnitelmaan sisältyvä toimenpide ei aiheuta merkittävää haittaa ympäristölle RRF-asetuksen vaatimusten mukaisesti.

Elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa ehdotetut järjestelyt valvontajärjestelmien suhteen ovat riittävät varojen käyttöön liittyvän korruption, petosten ja eturistiriitojen estämiseksi, havaitsemiseksi ja korjaamiseksi. Järjestelyjen odotetaan myös välttävän tosiasiallisesti kaksinkertaisen rahoituksen mainitun asetuksen ja muiden unionin ohjelmien nojalla. Näitä valvontajärjestelmiä täydennetään ylimääräisinä tarkastus- ja valvontatoimenpiteinä, jotka sisältyvät komission ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi virstanpylväinä. Nämä välitavoitteet on täytettävä ennen kuin Tšekki esittää ensimmäisen maksupyyntönsä komissiolle.

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: "Euroopan komissio on tänään päättänyt antaa vihreän valon Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelmalle. Tällä suunnitelmalla on ratkaiseva merkitys tukemalla siirtymistä kohti vihreämpää ja digitaalisempaa tulevaisuutta Tšekissä. Toimenpiteet, jotka parantavat energiatehokkuutta, digitalisoivat julkishallinnon ja estävät julkisten varojen väärinkäytön, ovat täysin NextGenerationEU: n tavoitteiden mukaisia. Suhtaudun myös myönteisesti siihen, että suunnitelmassa painotetaan voimakkaasti Tšekin terveydenhuoltojärjestelmän sietokyvyn vahvistamista sen valmistelemiseksi tulevia haasteita varten. Seisomme kanssasi joka askeleella varmistaaksemme, että suunnitelma pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelma antaa voimakkaan sysäyksen maan pyrkimyksille nousta jalkoihin pandemian aiheuttaman taloudellisen shokin jälkeen. Seuraavan viiden vuoden aikana Tšekkiin virtaavat 7 miljardin euron suuruiset NextGenerationEU-varat tukevat laaja-alaista uudistus- ja investointiohjelmaa kestävämmän ja kilpailukykyisemmän talouden rakentamiseksi. Ne sisältävät erittäin mittavia investointeja rakennusten kunnostamiseen, puhtaaseen energiaan ja kestävään liikkuvuuteen sekä toimenpiteitä digitaalisen infrastruktuurin ja taitojen parantamiseksi sekä julkisten palvelujen digitalisoimiseksi. Yritysympäristö hyötyy sähköisen hallinnon ja korruption vastaisten toimenpiteiden edistämisestä. Suunnitelma tukee myös terveydenhuollon parantamista, mukaan lukien tehostettu syövän ehkäisy ja kuntoutushoito. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi 7 miljardin euron avustusten myöntämisestä Tšekille korkotuen myöntämisen perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 910 miljoonan euron maksamisen Tšekille ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Tšekille osoitetusta kokonaismäärästä.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Tämä suunnitelma tuo Tšekin tasavallan elpymisen tielle ja vauhdittaa sen talouskasvua, kun Eurooppa valmistautuu vihreään ja digitaaliseen siirtymään. Tšekki aikoo investoida uusiutuvaan energiaan ja kestävään liikenteeseen parantaen samalla rakennusten energiatehokkuutta. Sen tavoitteena on lisätä digitaalista liitettävyyttä koko maassa, edistää digitaalista koulutusta ja taitoja sekä digitalisoida monia sen julkisia palveluja. Ja siinä keskitytään myönteisesti liiketoimintaympäristön ja oikeusjärjestelmän parantamiseen korruption torjuntaa ja sähköisen hallinnon edistämistä tukevien toimenpiteiden avulla - kaikki tasapainossa Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen. Kun tämä suunnitelma on otettu asianmukaisesti käyttöön, se auttaa asettamaan Tšekin tasavallan vankalle pohjalle tulevaisuutta varten. "

Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten edistymistä. 

Lisätietoja

Kysymykset ja vastaukset: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Palautus- ja sietokykykeskus: Kysymyksiä ja vastauksia

FTšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelma

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin tasavallan elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading

Euroopan komissio

Digitaalinen itsemääräämisoikeus: Komissio aloittaa puolijohteet ja teolliset pilviteknologiat

Julkaistu

on

Euroopan komissio aloittaa tänään (19. heinäkuuta) kaksi uutta teollisuusliittoa: prosessoreiden ja puolijohdetekniikoiden liitto sekä Euroopan teollisuustietojen, reunojen ja pilvien liittouma.

Kaksi uutta liittoutumaa edistävät seuraavan sukupolven mikrosiruja ja teollisia pilvi- / reunalaskentatekniikoita ja tarjoavat EU: lle valmiudet, joita tarvitaan kriittisten digitaalisten infrastruktuurien, tuotteiden ja palvelujen vahvistamiseen. Liitot kokoavat yhteen yritykset, jäsenvaltioiden edustajat, korkeakoulut, käyttäjät sekä tutkimus- ja teknologiaorganisaatiot.

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Pilvi- ja huipputeknologiat tarjoavat valtavan taloudellisen potentiaalin kansalaisille, yrityksille ja julkishallinnolle esimerkiksi lisääntyneen kilpailukyvyn ja toimialakohtaisten tarpeiden täyttämisen kannalta. Mikrosirut ovat kaikkien nykyisin käyttämiemme laitteiden ydin. Matkapuhelimista passeihimme nämä pienet komponentit tuovat runsaasti mahdollisuuksia teknologiseen kehitykseen. Innovaatioiden tukeminen näillä kriittisillä aloilla on siis ratkaisevan tärkeää ja voi auttaa Eurooppaa etenemään yhdessä samanmielisten kumppaneiden kanssa. "

Teollinen allianssi prosessoreille ja puolijohdetekniikoille

Mikrosirut, myös prosessorit, ovat keskeisiä tekniikoita, jotka käyttävät virtaa kaikkiin nykyisin käyttämiimme elektronisiin laitteisiin ja koneisiin. Pelimerkit tukevat monenlaista taloudellista toimintaa ja määrittävät niiden energiatehokkuuden ja turvallisuuden tason. Suorittimien ja sirujen kehittämisen valmiudet ovat ratkaisevia nykypäivän edistyneimpien talouksien tulevaisuuden kannalta. Prosessoreita ja puolijohdeteknologioita käsittelevä teollisuusliitto on avainasemassa teollisuuden edistämisessä EU: ssa tällä alalla.

Se tunnistaa ja korjaa nykyiset pullonkaulat, tarpeet ja riippuvuudet koko toimialalta. Siinä määritellään tekniset etenemissuunnitelmat, joilla varmistetaan, että Euroopalla on kyky suunnitella ja valmistaa pisimmällä olevia siruja ja vähentää samalla strategista riippuvuuttaan lisäämällä osuuttaan puolijohteiden maailmanlaajuisesta tuotannosta 20 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Euroopalla on kaikki mitä tarvitaan teknologiakilpailun johtamiseksi. Kaksi liittoutumaa suunnittelee kunnianhimoisia teknisiä etenemissuunnitelmia seuraavan sukupolven tietojenkäsittelytekniikoiden kehittämiseksi ja käyttöönottamiseksi Euroopassa pilvestä huippuun ja huipputason puolijohteisiin. Pilvi- ja reunaliitto pyrkii kehittämään energiatehokkaita ja erittäin turvattuja eurooppalaisia ​​teollisuuspilviä, jotka eivät ole kolmansien maiden viranomaisten valvonnan alaisia ​​eikä niihin pääsy. Puolijohteiden liitto tasapainottaa maailmanlaajuiset puolijohteiden toimitusketjut varmistamalla, että pystymme suunnittelemaan ja tuottamaan Euroopassa kehittyneimmät sirut kohti 2 nm: n tai sitä pienempiä. "

Tätä tarkoitusta varten allianssi pyrkii luomaan suunnittelun ja valmistuskapasiteetin, joka tarvitaan seuraavan sukupolven luotettavien prosessorien ja elektronisten komponenttien tuottamiseen. Tämä tarkoittaa Euroopan siirtymistä kohti tuotantokapasiteettia 16 nanometristä (nm) 10 nm: n solmuihin tukemaan Euroopan nykyisiä tarpeita sekä alle 5–2 nm: n ja sitä pidempää, jotta voidaan ennakoida tulevaisuuden teknologiatarpeita. Kehittyneimmät puolijohdetyypit ovat suorituskykyisempiä ja niillä on potentiaalia vähentää huomattavasti kaiken puhelimen käyttämää energiaa puhelinkeskuksista.

Euroopan teollisuustietojen, reunojen ja pilvien allianssi

Kuten Euroopan tietostrategiassa korostetaan, tuotettujen tietojen määrä kasvaa huomattavasti, ja merkittävän osan tiedoista odotetaan käsiteltävän reunalla (80 prosenttia vuoteen 2025 mennessä, nykyisin vain 20 prosenttia), lähempänä käyttäjiä ja missä tiedot syntyvät. Tämä muutos on EU: lle merkittävä tilaisuus vahvistaa omaa pilvi- ja reunakapasiteettiaan ja siten myös teknologista itsemääräämisoikeuttaan. Se edellyttää perusteellisesti uuden tietojenkäsittelytekniikan kehittämistä ja käyttöönottoa, joka kattaa edut ja siirtyy täysin keskitetyistä tietojenkäsittelyinfrastruktuurimalleista.

Euroopan teollisuustietojen, reuna- ja pilvipalvelujen allianssi edistää sellaisten häiriötekevien pilvi- ja huipputeknologioiden syntymistä, jotka ovat erittäin turvallisia, energia- ja resurssitehokkaita ja täysin yhteentoimivia, mikä lisää pilvien käyttäjien luottamusta kaikilla aloilla. Allianssi palvelee EU: n kansalaisten, yritysten ja julkisen sektorin erityistarpeita (myös sotilastarkoituksiin ja turvallisuustarkoituksiin) erittäin arkaluontoisten tietojen käsittelyssä ja parantaa samalla EU: n teollisuuden kilpailukykyä pilvi- ja huipputeknologioissa.

Allianssin työ noudattaa koko elinaikanaan seuraavia keskeisiä periaatteita ja normeja:

  • Korkeimmat standardit yhteentoimivuuden ja siirrettävyyden / käännettävyyden, avoimuuden ja avoimuuden suhteen;
  • korkeimmat standardit tietosuojan, kyberturvallisuuden ja tietojen suvereniteetin suhteen;
  • energiatehokkuuden ja kestävyyden kannalta uusinta tekniikkaa;
  • eurooppalaisten pilvipohjaisten parhaiden käytäntöjen noudattaminen, mukaan lukien asiaankuuluvien standardien, käytännesääntöjen ja sertifiointijärjestelmien noudattaminen.
Osallistuminen alliansseihin

Nämä liittoutumat ovat avoinna kaikille julkisille ja yksityisille tahoille, joilla on laillinen edustaja unionissa ja joilla on asiaankuuluvia toimintoja, jos ne täyttävät toimeksiannossa määritellyt ehdot.

Toiminnan strategisen merkityksen vuoksi kyseisillä aloilla liittoutumien jäsenyys edellyttää useiden ehtojen noudattamista. Asiaankuuluvien sidosryhmien on täytettävä kelpoisuusvaatimukset, jotka liittyvät erityisesti turvallisuuteen (kyberturvallisuus mukaan lukien), toimitusvarmuuteen, immateriaalioikeuksien suojaamiseen, tietosuojaan ja tietojen saatavuuteen sekä käytännön hyödyllisyyteen allianssille. Heidän on allekirjoitettava julistukset ja täytettävä hakemuslomake, jonka Euroopan komissio arvioi.

Tausta

Eurooppalainen teollisuusprosessoreiden ja puolijohdetekniikoiden allianssi perustuu komission tavoitteisiin vahvistaa Euroopan mikroelektroniikan ja sulautettujen järjestelmien arvoketjuja ja vahvistaa johtavaa tuotantokapasiteettia. Joulukuussa 2020 jäsenvaltiot sitoutuivat työskentelemään yhdessä vahvistamaan Euroopan puolijohdeteknologian valmiuksia ja tarjoamaan parhaan suorituskyvyn sovelluksille monilla aloilla. Tällä hetkellä 22 jäsenvaltiota on allekirjoittanut tämän aloitteen.

Euroopan verkkokauppa Allianssi teollisuustiedoille, reunoille ja pilvipalveluille perustuu poliittinen tahto, jonka kaikki 27 jäsenvaltiota ilmaisivat lokakuussa 2020, seuraavan julkisen ja yksityisen sektorin seuraavan sukupolven pilvi- ja reunakapasiteetin kehittämisen edistämiseksi. Heidän yhteinen julistusallekirjoittaneet jäsenvaltiot sopivat tekevänsä yhteistyötä joustavan ja kilpailukykyisen pilvi-infrastruktuurin ja -palvelujen käyttöönotossa kaikkialla Euroopassa.

Lisätietoja

Teollinen allianssi prosessoreille ja puolijohdetekniikoille

Yhteinen julistus prosessoreista ja puolijohdetekniikoista

Euroopan teollisuustietojen, reunojen ja pilvien allianssi

Euroopan teollisuusstrategia

Continue Reading

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Tšekin tasavallan presidentti von der Leyen esittämään komission arvion kansallisesta elvytyssuunnitelmasta

Julkaistu

on

Tänään (19. heinäkuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) Tšekissä esittävän komission arvion vuoden XNUMX kansallisesta elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta Seuraava sukupolviEU. Maanantai-aamuna presidentti von der Leyen matkustaa Prahaan tapaamaan pääministeri Andrej Babišin yhdessä varapuheenjohtaja Věra Jourován kanssa. Hän vierailee myös Prahan valtionoopperassa ja Valtionoopperassa ja kansallismuseossa ja keskustelee energiatehokkuuteen tehtävistä investoinneista. 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa