Liity verkostomme!

Euroopan unionin huippukokouksissa

Vuoden 2021 G7-johtajien tiedonanto: Yhteinen toimintaohjelmamme globaalille toiminnalle paremman rakentamisen takaamiseksi

Julkaistu

on

Viimeisimmän G7-kokouksen lopussa (11.-13. Kesäkuuta) G7-maiden johtajat onnistuivat sopimaan yhteisestä tiedonannosta - verrattuna edelliseen G7-kokoukseen, kun Trump sopi ja hylkäsi sitten tiedonannon, tämä voidaan jo merkitä edistymisenä. Oli laaja yhteisymmärrys tarpeesta yhdistää pyrkimykset auttaa maailmanlaajuisesti vastaamaan pandemiaan. Muita käsiteltyjä aiheita olivat avoimen yhteiskunnan ja demokratian edistämisen yhteiset ihanteet, yhteiset sitoumukset monenvälisyyteen ja hyvinvoinnin edistäminen maailman toipuessa pandemiasta.

Pääkohdat.

EU

EU ja Japani käyvät korkean tason poliittista vuoropuhelua koulutuksesta, kulttuurista ja urheilusta

Julkaistu

on

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel järjesti 10. toukokuuta videoneuvottelun Japanin opetus-, kulttuuri-, urheilu-, tiede- ja teknologiaministerin Koichi Hagiudan kanssa. (Kuvassa), keskustelemaan EU: n ja Japanin yhteistyöstä niiden salkkujen aloilla. Molemmat osapuolet vahvistivat sitoutumisensa jatkuvaan yhteistyöhön ja ohjelmiensa tukemiseen ja sopivat yhdistävänsä tutkijoiden liikkuvuuden. Tämä jatkuva yhteistyö on saanut uuden merkityksen COVID-19-kriisin aikana, joka on kärsinyt kovasti näistä aloista.

Komissaari Gabriel sanoi: "Koulutus, kulttuuri ja urheilu tuovat ihmiset yhteen - oppimaan, opettamaan, luomaan ja kilpailemaan. Kansainvälinen yhteistyö näillä alueilla johtaa aina parempaan ymmärrykseen - kuten Euroopan ja Japanin välillä. Brysselissä, kuten Tokiossa, katsomme koulutuksen tulevaisuutta ja digitaalista siirtymää. Minulla oli ilo vaihtaa ideoita ja hyviä käytäntöjä tällä alalla sekä kulttuurissa ja urheilussa herra Hagiudan ja hänen tiiminsä kanssa. "

Japanin kesäolympialaisten edessä ministeri Haiuda jakoi kokouksessa päivitykset tällaisen suuren mittakaavan tapahtuman järjestämisestä näinä ennennäkemättöminä aikoina. Komissaari Gabriel ja ministeri Hagiuda oli myös tyytyväinen kolme erityistä EU: n ja Japanin yhteistä Erasmus Mundus -maisteriohjelmaa robotiikassa, laajennetussa todellisuudessa ja historiassa, jotka käynnistettiin ensimmäinen poliittinen vuoropuhelu heinäkuussa 2018. Lopuksi molemmat korostivat ihmisten välisen vaihdon merkitystä ja sopivat ylläpitävänsä suoria keskusteluja säännöllisesti. Tuleva EU: n ja Japanin huippukokous korostavat entisestään EU: n puitteissa tehtävän yhteistyön laajuutta ja laajuutta EU: n ja Japanin strateginen kumppanuussopimus. jvoin lausunto että Lisätietoja tämän päivän kokouksen jälkeen ovat saatavilla verkossa.

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

Presidentti von der Leyen osallistuu 30 hengen vahvaan EU: n ja Intian johtajien kokoukseen

Julkaistu

on

Huomenna, lauantaina 8. toukokuuta, Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen liittyy Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan, 27 EU: n valtion- tai hallitusten päämiehen ja Intian pääministerin Narendra Modin kanssa EU: n ja Intian välille. johtajien kokous videoneuvotteluina, jonka isännöi Portugalin pääministeri António Costa. Siihen osallistuu myös korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell. Kaikkien Eurooppa-neuvoston jäsenten ja pääministeri Modin kokoaminen ensimmäistä kertaa osoittaa EU: n ja Intian strategisen kumppanuuden vahvuuden ja molemminpuolisen halun edistää suhteitamme. Kokous tapahtuu Intian dramaattisen koronavirustilanteen yhteydessä, johon Euroopan unioni on reagoinut täysin ja nopeasti solidaarisesti. EU: n pelastuspalvelumekanismin avulla komissio on koordinoinut ja rahoittanut 16 jäsenvaltion toimittamia happea, tuulettimia, lääkkeitä ja henkilökohtaisia ​​suojavarusteita yhdellä mekanismin kaikkien aikojen suurimmista vastauksista.

Tämän arvon arvioidaan olevan yli 100 miljoonaa euroa. Euroopan komissio on myös antanut 2.2 miljoonan euron rahoitusosuuden Maailman terveysjärjestön tutkimus- ja potilashoitokapasiteetin lisäämiseksi Intiassa. Johtajien kokous tarjoaa tilaisuuden välittää EU: n jatkuvaa solidaarisuutta ja halukkuutta tukea Intiaa tällä vaikealla hetkellä. Johtajien odotetaan myös ryhtyvän toimiin EU: n ja Intian välisten kauppa- ja sijoitusyhteyksien vahvistamiseksi, sopimaan kumppanuudesta yhteyksien suhteen ja keskustelemaan ilmastonmuutoksen torjunnasta, teknologiayhteistyöstä sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisista haasteista. Presidentti von der Leyen, presidentti Michel ja pääministeri Costa pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden kokouksen päätyttyä, joka on suunniteltu kello 16 Keski-Euroopan aikaa. elää EbS: ssä. Lisätietoja kokouksesta on saatavilla verkkosivusto.

Continue Reading

EU

Sosiaalinen Eurooppa: Presidentti von der Leyen ja kollegion jäsenet osallistumaan Porton sosiaalikokoukseen

Julkaistu

on

Tänään (7. toukokuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) osallistuu Sosiaalinen huippukokous Portossa, jonka järjestää EU: n neuvoston puheenjohtajavaltio Portugali. Mukana ovat myös varapuheenjohtajat Vestager ja Dombrovskis, korkea edustaja / varapuheenjohtaja Borrell sekä komission jäsenet Gabriel, Schmit ja Ferreira. Porton sosiaalikokouksessa kokoontuvat EU: n toimielimet, valtion- tai hallitusten päämiehet, työmarkkinaosapuolet ja kansalaisyhteiskunnan edustajat. Huippukokous tarjoaa tilaisuuden uudistaa yhteinen sitoutuminen vahvaan sosiaaliseen Eurooppaan ja oikeudenmukaiseen, osallistavaan ja joustavaan elpymiseen. Maaliskuussa komissio esitti Toimintasuunnitelma toteuttaa edelleen Euroopan Pilari sosiaalisten oikeuksien ja puututtava pandemian sosioekonomisiin seurauksiin sekä pitkän aikavälin demografisiin, yhteiskunnallisiin ja teknologisiin haasteisiin. Toimintasuunnitelmassa ehdotetaan myös EU: n tason työllisyyden, taitojen ja sosiaalisen suojelun tavoitteita, jotka on saavutettava vuoteen 2030 mennessä. Erityistilaisuuksissa keskitytään aiheisiin "Göteborgista Portoon" ja "Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin toteuttaminen", joita seuraa kolme rinnakkaiset työpajot, joissa käsitellään "Työ ja työllisyys", "Taidot ja innovaatiot" ja "Hyvinvointivaltio ja sosiaalinen suojelu". Puheenvuorot huippukokouksen ensimmäisen päivän avaus- ja päätösistunnoissa ovat suoria EbSsekä presidenttien von der Leyenin, Sassolin ja Michelin sekä Portugalin pääministerin Costan kanssa pidetty lehdistötilaisuus, joka pidetään klo +/- 19:40 CEST. Lehdistötiedote huippukokouksen ensimmäisen päivän tuloksista julkaistaan ​​illalla. Lisätietoja Porton sosiaalisen huippukokouksen ohjelmasta ja mediajärjestelyistä on saatavilla osoitteessa Tällä sivustolla.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa