Liity verkostomme!

Eurostat

Veneet ja vesiurheilutuotteet: Eniten vietyjä urheiluvälineitä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU vientiä ja tuonti monet tuotteet ja urheilukauppa eivät ole poikkeus. Tähän tuoteryhmään kuuluvat urheiluvälineet (esim. kalastus, vesiurheilu, yleisurheilu, golf), vaatteet (uima-asut ja jalkineet) sekä eräät urheilu- ja vapaa-ajan varusteet (esim. veneet, mailat ja polkupyörät).

Vuonna 2022, EU:n ulkopuolelta urheiluvälineiden viennin arvo oli 7.5 miljardia euroa, mikä on 10.9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021 (6.7 miljardia euroa). 

Kolme eniten vietyjä urheiluvälineitä olivat luokissa "veneet ja vesiurheiluvälineet", "voimistelu-, urheilu- ja uintivälineet" sekä "urheilujalkineet". Kaikkiaan niiden osuus EU:n ulkopuolelle vietyjen urheiluvälineiden arvosta oli 62.4 %. Veneiden ja vesiurheiluvälineiden osuus 28.2 %, voimistelu-, urheilu- ja uimavarusteiden 20.7 % ja urheilujalkineiden 13.5 %. 

Pylväskaavio: EU:n ulkopuolinen urheiluvälineiden vienti ja tuonti tuoteryhmittäin, % osuus urheiluvälineiden kokonaismäärästä, 2022

Lähdetietojoukko: sprt_trd_prd

EU toi urheiluvälineitä 14.3 miljardin euron arvosta vuonna 2022

Vuonna 2022 EU:n urheiluvälinetuonnin kokonaisarvo oli 14.3 miljardia euroa, mikä on 17.6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021 (12.2 miljardia euroa). 

Kolmen pääryhmän urheiluvälineiden tuonti oli lähes kaksi kolmasosaa (64.2 %) EU:n ulkopuolisen tuonnin arvosta. Urheilujalkineet muodostivat tuonnin suurimman osuuden, 28.8 % kaikista tuoduista urheiluvälineistä, ja seuraavaksi tulivat voimistelu-, urheilu- ja uintivälineet (25.9 %). Kolmannella sijalla oli "polkupyörät" (9.5 %).

Mainos

Yhdysvallat ja Kiina: Tärkeimmät kauppakumppanit

Vuonna 2022 arvoltaan mitattuna tärkeimmät EU:n ulkopuoliset urheiluvälineviennin kohteet olivat Yhdysvallat (24.5 %), Iso-Britannia (14.1 %) ja Sveitsi (12.9 %), joiden osuus oli yhteensä yli puolet (51.5 %). %) urheiluvälineviennin kokonaisarvosta. Neljänneksi tuli Norja (7.3 %) ja sitten Türkiye (4.8 %). 

Vuonna 2022 Kiina oli tärkein tuontikumppani lähes puolella EU:n urheiluvälineiden tuonnin arvosta (46.9 %), ja se on kasvanut 3.4 prosenttia vuodesta 2021 (6.5 miljardista eurosta 6.7 ​​miljardiin euroon). Toiseksi suurin osuus oli Vietnamilla (16.1 %), jota seurasivat Indonesia (6.3 %), sitten Kambodža (4.7 %) ja Taiwan (4.4 %). 

Pylväskaavio: EU:n ulkopuolisen urheiluvälinekaupan pääkumppanit, % urheiluvälineiden kokonaisviennistä ja -tuonnista, EU, 2022

Lähdetietojoukko: sprt_trd_prt

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa