Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstanin presidentti vaatii kuljetuspotentiaalin lisäämistä ja öljynvientireittien monipuolistamista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokayev (Kuvassa) hahmotteli toimenpiteitä vaihtoehtoisten lastin toimitusketjujen kehittämiseksi ja öljynvientireittien monipuolistamiseksi hallituksen kokouksessa 7. heinäkuuta Akordassa, kertoi presidentin lehdistöpalvelu. kirjoittaa Assem Assaniyaz in Kansakunta.

Presidentti Tokajev hallituksen kokouksessa 7. heinäkuuta. Kuva: Akorda-lehdistöpalvelu

Tokajev korosti tarvetta parantaa maan kuljetus- ja kauttakulkupotentiaalia sekä varmistaa kotimaisten tuotteiden turvallinen ja keskeytymätön vienti geopoliittisen tilanteen ja pakotteiden aiheuttaman logistiikan häiriön keskellä.

Valtionpäämies antoi KazMunayGasille [kansallisen öljy- ja kaasuyhtiön] tehtäväksi selvittää Trans-Kaspian International Transport Route (TITR) -reitin käyttöä öljyn vientiin. 

”Trans-Kaspian reitti on prioriteetti. Ohjaan KazMunayGasia suunnittelemaan parhaan vaihtoehdon sen toteuttamiseksi, mukaan lukien mahdollisuus houkutella sijoittajia Tengiz-projektiin. Hallituksen ja Samruk Kazynan valtiovarainrahaston tulisi ryhtyä toimenpiteisiin Atyrau-Kenkiyak- ja Kenkiyak-Kumkol -öljyputkien kapasiteetin lisäämiseksi”, Tokajev sanoi. 

Trans-Kaspian reitti, joka tunnetaan myös nimellä Middle Corridor, kansainvälinen käytävä, joka alkaa Kaakkois-Aasiasta ja Kiinasta, kulkee Kazakstanin, Kaspianmeren, Azerbaidžanin, Georgian ja edelleen Euroopan maihin.

Mainos

”Kazakstan ei ole koskaan ollut merimaa, eikä siksi ole täysin hyödyntänyt merikuljetusten mahdollisuuksia. Nyt on toinen aika. Asetin hallitukselle strategisen tehtävän – muuttaa satamamme ja tehdä niistä yksi Kaspianmeren johtavista solmukohdista. Käsitteellisesti olen samaa mieltä siitä, että laivaston vahvistaminen ja konttikeskuksen luominen Aktau-meren kauppasatamaan on välttämätöntä”, Tokajev sanoi.

Tämän vuoden alusta lähtien Aktau Sea kauppasatama on kaksinkertaistanut liikennemääränsä Kaspianmeren kautta jopa 1.2 miljoonaa tonnia rahtia. 

Vaihtoehtoisten rautatiereittien toimivuus säilyttää Tokajevin mukaan myös Kazakstanin luotettavuuden kauttakulkukeskuksena Keski-Aasian alueella, erityisesti Dostyk – Moynty, Bakhty – Ayagoz, Maktaaral – Darbaza -projektit sekä rautateiden rakentaminen. Almatyn ohittava rautatie. 

Tokajev ehdotti myös Kazakstanin Temir Zholyn (KTZ) kansallisen rautatieyrityksen laajamittaista modernisointia ja sen muuttamista kansalliseksi kuljetus- ja logistiikkayritykseksi. 

"Tämä laajentaa KTZ:n mandaattia ja tehtäviä ja antaa yhtiölle mahdollisuuden työskennellä kokonaisvaltaisemmin maan kuljetus- ja kauttakulkupotentiaalin kehittämisessä", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa