Liity verkostomme!

Vaccine tekniikka

Ukraina: Komissio lahjoittaa Mpox-rokotteita haavoittuvien väestöryhmien suojelemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

- komission terveyshätävalmius- ja reagointiviranomainen (HERA) on lahjoittanut Ukrainalle 10,000 XNUMX injektiopulloa Bavarian Nordicin Mpox-rokotetta.

Komissio ja Ukraina allekirjoittivat sopimuksen sopimusliittäminen Ukrainasta EU4Terveys Ohjelma heinäkuussa 2022. Ukraina on siten oikeutettu saamaan tukea HERA:lta toiselle Mpox-lahjoituskierrokselle, mikä liittyy 27 muun vastaanottajamaan joukkoon. Komissio keskittyy edelleen estämään Mpoxin muodostumisen endeemiseksi Euroopassa, kuten viime marraskuussa todettiin. yhteinen lausuma Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides ja WHO:n Euroopan aluejohtaja tohtori Hans Kluge.

Terveys- ja elintarviketurvallisuusasioista vastaava komissaari Stella Kyriakides sanoi: "Venäjän julma sota Ukrainassa on jatkanut sairaaloiden ja hoitolaitosten tuhoamista joka päivä vuoden ajan, mikä on vaarantanut ihmiset ja evännyt potilailta hoitoa. Terveys ei saa koskaan olla sodan kohteena. Olemme työskennelleet käsi kädessä tarjotaksemme tärkeän, hengenpelastavan hoidon lähes 2,000 4 EU:n ja ETA:n alueelle evakuoidulle ukrainalaiselle potilaalle sekä mielenterveys- ja psyykkistä apua. Vahvistetun terveysyhteistyömme ansiosta Ukrainan kanssa voimme tarjota lisätukea EU10,000Healthin rahoituksella, mukaan lukien tänään lahjoittamalla XNUMX XNUMX injektiopulloa Mpox-rokotteita. Komission tuki Ukrainalle ja Ukrainan kansalle on edelleen horjumatonta.

Ukrainan terveysministeri Viktor Liashko sanoi: "Ukraina liittyy maailmanlaajuiseen strategiaan Mroxin leviämisen estämiseksi. Terveysministeriö jatkaa ihmisten suojelemista rokotteilla ehkäistävissä olevilta taudeilta. Tällä rokotteen toimituksella pyritään suojelemaan terveydenhuollon työntekijöitä ja haavoittuvia väestöryhmiä. Olen kiitollinen kumppaneillemme Euroopan unionista heidän jatkuvasta tuestaan ​​Ukrainan terveydenhuoltojärjestelmälle.

Kanssa sopimus Ukrainan liittäminen EU4Health-ohjelmaan, Ukrainan terveysviranomaiset ja laajempi terveysyhteisö voivat hyötyä täysimääräisesti ohjelman rahoitusmahdollisuuksista yhtäläisin ehdoin kuin EU:n jäsenvaltioiden, Norjan ja Islannin vastineet. EU4Health-ohjelmassa puututaan välittömiin taisteluihin liittyviin terveyteen ja terveydenhuoltojärjestelmiin kohdistuviin vahinkoihin ja rahoitetaan Ukrainan julkisia ja yksityisiä hankkeita, joilla autetaan Ukrainan sodanjälkeistä jälleenrakennusta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa