Liity verkostomme!

terveys

EU vastaa Omicron-versioon, joka pysäyttää lennot Etelä-Afrikasta

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tänä aamuna (26. marraskuuta klo 8) Twitterin kautta, että komissio ehdottaa hätäjarrun aktivoimista Etelä-Afrikan alueelta lähtevän lentoliikenteen lopettamiseksi uudesta COVID-35-variantista, havaittiin. Etelä-Afrikassa ja Botswanassa. Kielto koskee: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mosambik, Namibia, Etelä-Afrikka ja Zimbabwe.

Tänä iltapäivänä Integrated Political Crisis Response -ryhmä, joka kokoaa yhteen Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan toimiston, Euroopan komission, Euroopan ulkosuhdehallinnon, asianomaiset jäsenvaltiot ja muut asiaankuuluvat toimijat, kokoontui ja sopi hätätilanteen aktivoimisesta. tauko hyväksymällä von der Leyenin ehdotuksen. Puheenjohtajavaltio Slovenia on kehottanut jäsenvaltioita testaamaan ja asettamaan karanteeniin kaikki saapuvat matkustajat.

Komissio on ollut yhteydessä Eurocontroliin (eurooppalainen lennonvarmistusjärjestö) ja Euroopan lentoturvallisuusvirastoon, joka valmistelee suositusta lentoasemille ja lentoyhtiöille. Myös EU:n HERA (European Health Emergency Readness and Response Authority) varianssia käsittelevä asiantuntijaryhmä kokoontui tänä iltapäivänä keskustelemaan asiasta. Von der Leyen on tänä iltana kutsunut koolle COVID-neuvoa-antavan ryhmänsä keskustelemaan tästä asiasta ja laajemmista pandemian kehitykseen liittyvistä asioista.

Tällä hetkellä viruksesta on vähän tietoa, erityisesti siitä, onko sillä vaikutusta rokotteiden ja muiden hoitomuotojen, kuten terapeuttisten monoklonaalisten vasta-aineiden, tehokkuuteen. Tiedetään, että se leviää nopeasti, vaikka ei ole vielä selvää, johtuuko tämä siitä, että se on erittäin tarttuva, vai immuunivasteesta, mikä tarkoittaisi, että nykyiset rokotteet eivät ole tehokkaita.

Pfizer-rokotteen luojat BioNTech ilmoittivat, että he ovat ryhtyneet toimiin kuukausia sitten pystyäkseen mukauttamaan mRNA-rokotteen kuuden viikon kuluessa ja lähettämään alkuperäiset erät 100 päivän kuluessa, jos paetavariantti on.

Mainos

Ensimmäinen tapaus uudesta versiosta on löydetty Belgiasta.

Valkoinen talo on tänä iltana antamassaan lausunnossa kehottanut ensi viikolla Maailman kauppajärjestön ministerikokoukseen kokoontuvia maita luopumaan teollis- ja tekijänoikeuksien suojasta COVID-rokotteille, jotta näitä rokotteita voidaan valmistaa maailmanlaajuisesti ja että tämän päivän uutisissa on tärkeää edetä asiassa. nopeasti.

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa