Liity verkostomme!

terveys

EU antaa vauhtia tehosterokotteisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on kehottanut eurooppalaisia ​​ottamaan tehosterokotuksensa kuusi kuukautta alkuperäisen rokotuksen jälkeen ja huomauttanut, että EU:n virastot, Euroopan lääkevirasto ja Euroopan tautien valvontakeskus ovat suositelleet tätä immuniteetin säilyttämiseksi. 

Presidentin lausunnon mukaisesti Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders ilmoitti eilen (25. marraskuuta), että komissio ehdottaa päivitystä COVID-sertifikaattiaan koskeviin sääntöihin. Todistus menettää voimassaolonsa, jos sen haltija ei ole ottanut tehosterokotetta yhdeksän kuukauden kuluttua. Rokotteen teho heikkenee kuuden kuukauden jakson jälkeen, ja kolme lisäkuukautta antaa aikaa rokotuskampanjoiden käynnistämiseen sen varmistamiseksi, että kansalaisilla on mahdollisuus saada tehosterokotteita. Riittävän ajan saamiseksi komissio ehdottaa, että näitä päivityksiä sovelletaan 10 päivästä tammikuuta 2022.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi, että tiedot eivät olleet riittäviä tehosteiden pysyvän vaikutuksen määrittämiseksi, mutta komissio seuraa tilannetta tarkasti ja päivittää tarvittaessa todistuksen hyväksymisaikaa. 

Komissaari Johansson esitteli myös päivityksen ei-välttämättömille EU:n ulkopuolelta tuleville matkoille, jolloin rokotetut matkustajat asetetaan etusijalle. Myös heidän todistustensa voimassaoloaika on sama. 

Mainos

Tänä aamuna Etelä-Afrikasta löydetyn Covidin uudesta ja virulentimmasta mutaatiosta B.1.1.529 saatuaan uutisen komissio on aktivoinut hätäjarrun pysäyttääkseen lentoliikenteen Etelä-Afrikan alueelta.

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa