Liity verkostomme!

Ranska

Kansalaisvapauksien laskun pysäyttäminen Ranskassa

Julkaistu

on

Äskettäin Ranskan viranomaiset ilmoittivat päätöksensä kirjoittaa uudelleen osia maan globaalista turvallisuuslaista. Parlamentin johtajat ilmoittivat muutoksesta presidentti Emmanuel Macronin La République en Marche (LREM) -puolueen hallitseman enemmistön hallituksesta. kirjoittaa Josef Sjöberg.

- ckiistanalaiset kohdat 24 artiklana tunnetusta lakiesityksestä tekisi rikokseksi tehtäviensä suorittavien poliisien kuvaamisen ja tunnistamisen. Muutoksen kielen mukaan lain uusi versio tekisi rikosta jokaisen päivystävän virkamiehen kasvojen tai henkilöllisyyden osoittamisen "heidän fyysisen tai psyykkisen koskemattomuutensa vahingoittamiseksi". Muut kohdat, kuten ehdotetun lain 21 ja 22 artikla, määrittelevät joukkotarkkailuprotokollat. 

Ehdotetut muutokset on käsitelty valtava kritiikki sekä kotimaassa että ulkomailla, koska ne jätettiin ensimmäisen kerran 20. lokakuuta. Kriitikot viittaavat ennennäkemättömään hallituksen valvonnan laajentamiseen sen kansalaisten suhteen ja riskiin poliisin ja turvallisuusjoukkojen rankaisemattomasta toiminnasta.

Ironista ehdotuksessa on, että se uhkaa heikentää itse asiaa sen väitetään pyrkivän suojelemaan. Tämän lain sysäys oli ranskalaisen opettajan Samuel Patyn traaginen tappaminen 16. lokakuuta. Nuori muslimimies vastatoimena Patylle osoitti luokalleen karikatyyriä profeetta Muhammadista. Tapahtuma sai presidentti Emmanuel Macronin sitoutumaan siihen puolustaa sananvapautta ja kansalaisvapaudet. Näiden arvojen puolustamisen nimissä Macronin hallitus ja hänen puolueensa jäsenet ovat kuitenkin ottaneet käyttöön uuden lainsäädännön, joka tosiasiallisesti rajoittaa niitä. 

Turvallisuuslakia koskevat huolet eivät ole vain teoreettisia. Poliisiväkivallan merkittävä lisääntyminen Ranskassa on osoittanut, mitkä suuntaukset ovat mahdollisia. Yksi tapahtuma, joka on levinnyt kuloina uutisalustoilla, oli miehen julma hakkaaminen, yksi Michel Zecler, neljä poliisia Pariisissa. Sisäasiainministeri määräsi nopeasti virkamiesten väliaikaisen keskeyttämisen, mutta tapahtuma aiheutti valtakunnallista raivoa, joka lisäsi vihamielisyyttä poliisia kohtaan.

Hyökkäys Zecleriin tapahtui vain muutaman päivän kuluttua a suuri poliisioperaatio tapahtui maahanmuuttajaleirin purkamiseksi maan pääkaupungissa. Tapahtuman videomateriaalissa poliisi käytti aggressiivista voimaa sekä kyynelkaasua laittoman leirin hajottamiseksi. Kaksi erillistä koetinta leirin purkamiseen on sittemmin käynnistetty virkamiehet. Yksi poliisiväkivallan leimahduspisteistä on itse asiassa ollut itse turvallisuuslaskun vastustaminen. Marraskuun viimeisinä päivinä aktivistit järjestivät marsseja ympäri maata protestoidakseen ehdotettuja muutoksia. Vähintään kahdeksankymmentäyksi henkilöä pidätettiin Myös poliisin tekemistä vahingoista ja useista upseerien käsistä ilmoitettiin. Ainakin yksi uhreista oli syyrialainen freelance-valokuvaaja, 24-vuotias Ameer Al Halbi, joka loukkaantui hänen kasvoistaan ​​esityksen aikana.

Hyökkäys Al Halbia ja muita vastaan ​​näytti vahvistavan pelot turvallisuuslaskun vastustajista, koska ensisijainen huolenaihe on ollut kyky ylläpitää lehdistönvapautta uuden perussäännön nojalla. Poliisiväkivallan suuntaus on todellakin ollut saamassa vauhtia vuoden 2020 loppupuolella. Laajan vastalauseen turvallisuuslakia kannustaa viimeaikainen muisti Cedric Chouviat -tapaus tammikuussa. Chouviat, 42-vuotias kuolemansa aikaan, joutui poliisin kohtaamaan lähellä Eiffel-tornia ollessaan jakelutyössä. Väittäen, että Chouviat puhui puhelimellaan ajon aikana, virkamiehet pidättivät hänet lopulta ja käyttivät kuristinta alistamaan häntä. Huolimatta Chouviatin toistuvista huudoista, joita hän ei voinut hengittää, virkamiehet pitivät häntä kiinni. Chouviat kuoli pian sen jälkeen.

Tarkkailijat ovat huomauttaneet, että lakiesitys on ollut jälleen yksi valitettava askel kohti eroosio Ranskan "pehmeän vallan" politiikasta. Vuonna 2017 todettiin Ranskan olevan maailmanlaajuinen johtaja hitsaamalla vaikutusta vetoomuksen eikä aggressiivisuuden avulla. Tämä parannus johtuu suurelta osin keskitetyn Macronin maltillisesta johtajuudesta. Toivottiin, että Ranskan presidentti sovelsi tätä vaihtoehtoista lähestymistapaa valtaan myös sisäpolitiikassa. Valitettavasti vuosien ajan kansalaisten epäluottamus poliisivoimiin on vain kasvanut, koska virkamiesten käyttämä väkivalta on yleistynyt Ranskan tasavallassa.          

Ehdotettujen muutosten vastustamisen uskomaton julkisuus on selvää, että turvallisuuslaskun lisäykset ovat askel väärään suuntaan. Ranskan kaltainen demokraattinen ja vapaa kansa ei voi eikä saa hyväksyä politiikkaa, joka nimenomaisesti rajoittaa sen turvallisuusjoukkojen vastuuvelvollisuutta, loukkaa henkilökohtaista yksityisyyttä ja rajoittaa journalistista toimintaa. Macronin ja hänen tiiminsä on tarkistettava lasku uudelleen ja muutettava ehdotuksia. Vasta sitten Ranskan johto voi alkaa puuttua poliisin raakuuden ongelmaan ja varmistaa Ranskan kansalaisvapauksien jatkuvuus ja kukoistus.

Brexit

Macron tarjoaa Ison-Britannian Johnson 'Le reset' -toiminnon, jos hän pitää Brexit-sanansa

Julkaistu

on

By

Ranskan presidentti Emmanuel Macron tarjoutui lauantaina (12. kesäkuuta) palauttamaan suhteet Britanniaan, kunhan pääministeri Boris Johnson seisoo Brexitin avioerosopimuksen kanssa, jonka hän allekirjoitti Euroopan unionin kanssa, kirjoittaa Michel Rose.

Sen jälkeen kun Britannia saattoi päätökseen eroamisensa EU: sta viime vuoden lopulla, suhteet blokkiin ja erityisesti Ranskaan ovat heikentyneet, ja Macronista on tullut kriittisin kritiikki Lontoon kieltäytymisestä kunnioittaa Brexit-sopimuksensa ehtoja.

Lounais-Englannissa pidetyssä seitsemän rikkaan kansan ryhmässä pidetyssä kokouksessa Macron kertoi Johnsonille, että molemmilla mailla on yhteiset edut, mutta siteet voivat parantua vain, jos Johnson pitää sanansa Brexitistä, lähde sanoi.

"Presidentti kertoi Boris Johnsonille, että Ranskan ja Ison-Britannian välinen suhde oli palautettava", nimettömänä puhunut lähde sanoi.

"Näin voi käydä, jos hän pitää sanansa eurooppalaisten kanssa", lähde sanoi ja lisäsi, että Macron puhui Johnsonille englanniksi.

Elysee Palace ilmoitti, että Ranskalla ja Britannialla oli yhteinen näkemys ja yhteiset edut monissa globaaleissa kysymyksissä ja "yhteinen lähestymistapa transatlanttiseen politiikkaan".

Johnson tapaa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin myöhemmin myöhemmin lauantaina, missä hän voi myös nostaa kiistan osasta EU: n avioerosopimusta, jota kutsutaan Pohjois-Irlannin pöytäkirjaksi.

Britannian johtaja, joka isännöi G7-kokousta, haluaa huippukokouksen keskittyvän globaaleihin kysymyksiin, mutta on pysynyt tiellä Pohjois-Irlannin kanssa käytävässä kaupassa ja kehotti EU: ta olemaan joustavampi lähestymistavassaan helpottamaan kauppaa provinssiin Britanniasta .

Pöytäkirjan tarkoituksena on pitää EU: n jäsenmaata Irlantia rajoittava maakunta sekä Yhdistyneen kuningaskunnan tullialueella että EU: n sisämarkkinoilla. Lontoon mukaan pöytäkirja on nykyisessä muodossaan kestämätön päivittäistavaroiden Pohjois-Irlantiin toimittamiseen aiheuttamien häiriöiden takia.

Continue Reading

EU

Macron löi kasvoja eteläisen Ranskan kävelykierroksen aikana

Julkaistu

on

By

Mies löi presidentti Emmanuel Macronia kasvoille tiistaina (8. kesäkuuta) kävelyretken aikana Etelä-Ranskassa, kirjoittaa Michel Rose että Sudip Kar-gupta.

Myöhemmin Macron sanoi, ettei ollut pelännyt turvallisuutensa vuoksi, eikä mikään estäisi häntä jatkamasta työtä.

Sosiaalisessa mediassa kiertävässä videossa Macron ojensi kätensä tervehtimään miestä pienessä joukossa katsojia, jotka seisoivat metallisulun takana, kun hän vieraili vieraanvaraisuuden ammattikorkeakoulussa.

Khaki-T-paidaan pukeutunut mies huusi sitten "Down with Macronia" ("A Bas La Macronie") ja löi Macronin kasvonsa vasemmalle puolelle.

Hänet kuultiin myös huutavan "Montjoie Saint Denis", Ranskan armeijan taisteluhuuto, kun maa oli vielä monarkia.

Kaksi Macronin turvallisuustietoa kohdisti miehen T-paidassa, ja toinen ohjasi Macronin pois. Toinen Twitteriin lähetetty video osoitti, että presidentti muutama sekunti myöhemmin palasi katsojien joukkoon ja jatkoi kättelyä.

Paikallinen pormestari Xavier Angeli kertoi ranskalaiselle inforadiolle, että Macron kehotti turvallisuuttaan "jättämään hänet, jättämään hänet", kun rikoksentekijä pidettiin maassa.

Kaksi ihmistä pidätettiin, poliisin lähde kertoi Reutersille. Macronille lyöneen miehen henkilöllisyys ja hänen motiivinsa olivat epäselviä.

Ranskalaiset rojalistit ja äärioikeiston edustajat ovat viime vuosina valinneet miehen huutaman iskulauseen, ranskalaisia ​​ääriliikkeitä tutkiva politologi Fiametta Venner kertoi BFMTV: lle.

Macron oli vierailulla Dromen alueella tapaamassa ravintoloita ja opiskelijoita ja puhuakseen palaamisesta normaaliin elämään COVID-19-pandemian jälkeen.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vuorovaikutuksessa väkijoukon kanssa vieraillessaan Valencessa, Ranskassa 8. kesäkuuta 2021. Philippe Desmazes / Pool kautta REUTERS
Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhuu toimittajille Vieraanvaraisuuskoulussa Tain l'Hermitage, Ranska 8. kesäkuuta 2021. Philippe Desmazes / Pool kautta REUTERS

Se oli yksi vierailujen sarjasta, jonka hänen avustajansa ovat tekemässä ottamaan kansan sykkeen ennen ensi vuoden presidentinvaaleja. Myöhemmin hän jatkoi vierailuaan alueella.

Vastustajat syyttävät entistä sijoituspankkiiria Macronia siitä, että hän on osa rahallista eliittiä tavallisten kansalaisten huolenaiheista.

Osittain näiden väitteiden torjumiseksi hän etsii toisinaan läheistä yhteyttä äänestäjiin improvisoiduissa tilanteissa, mutta tämä voi tuoda esiin haasteita hänen turvallisuudelle.

Tiistain lyöntitapahtuman alussa kuvatut videot osoittivat, että Macron hyppäsi esteelle, missä katsojat odottivat, jättäen hänen tietoturvansa vaikeuksiin pysyä mukana. Kun isku tapahtui, kaksi turvallisuustietoa oli hänen puolellaan, mutta kaksi muuta oli vasta kiinni.

Haastattelussa Dauphine Libere -lehdelle hyökkäyksen jälkeen Macron sanoi: "Väkivaltaa tai vihaa ei voi esiintyä puheessa tai teoissa. Muuten uhkaa itse demokratia."

"Älkäämme antako yksittäisten tapahtumien, ultraviolettivalmiiden ihmisten ottaa haltuunsa julkista keskustelua: he eivät ansaitse sitä."

Macron sanoi, ettei ollut pelännyt hänen turvallisuutensa vuoksi, ja jatkoi kättelyä yleisön kanssa, kun hänet iski. "Jatkoin ja jatkan. Mikään ei estä minua", hän sanoi.

Vuonna 2016 kovan vasemmiston ammattiyhdistysliikkeet kannattivat tuolloin talousministerinä toiminutta Macronia munilla työuudistusten vastaisen lakon aikana. Macron kuvaili tapausta "par kurssille" ja sanoi, että se ei hillitse hänen päättäväisyyttään.

Kaksi vuotta myöhemmin hallitusten vastaiset "keltaisten liivien" mielenosoittajat huhuivat ja houkuttelivat Macronia tapahtumassa, jonka hallituksen liittolaisten mukaan presidentti oli järkyttynyt.

Continue Reading

Ranska

Ranskalainen luennoitsija tavoittaa tähdet astronauttisovelluksella

Julkaistu

on

By

Matthieu Pluvinage, ehdokas Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astronauttien valintaan, poseeraa toimistossaan ESIGELEC-insinöörikoulussa, jossa hän opettaa, Saint-Etienne-du-Rouvray'ssa, Ranskassa, 4. kesäkuuta 2021. Kuva otettu 4. kesäkuuta, 2021. REUTERS / Lea Guedj
Matthieu Pluvinage, ehdokas Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astronauttien valintaan, poseeraa toimistossaan ESIGELEC-insinöörikoulussa, jossa hän opettaa, Saint-Etienne-du-Rouvray'ssa, Ranskassa, 4. kesäkuuta 2021. Kuva otettu 4. kesäkuuta, 2021. REUTERS / Lea Guedj

Tauko työstään tekniikan opettajana Ranskan Normandian alueen Matthieu Pluvinagen opiskelijoille (Kuvassa) laittaa viimeisen silauksen uuden työpaikan hakemukseen: astronautti, Reuters.

Pluvinage, 38, käyttää hyväkseen Euroopan avaruusjärjestön aloitetta käynnistääkseen avoimen rekrytointiajon uusille astronauteille miehitetylle lento-ohjelmalleen.

Vaikka hän ei ole koskaan ollut testilentäjä tai palvellut armeijassa - tyypillisiä astronauttien valtakirjoja aikaisemmin - hän merkitsee monia tehtävänkuvauslaatikoita.

Hänellä on maisterin tutkinto luonnossa, hän puhuu englantia ja ranskaa, hän luulee olevansa riittävän kunnossa läpäisemään lääketieteen ja hänellä on intohimo avaruuteen.

"On asioita, jotka saavat minut ajattelemaan:" Haluan tehdä tämän! Se on siistiä! "", Sanoi Pluvinage toimistossaan ESIGELEC-insinöörikoulussa Rouenin lähellä, 140 km Pariisista länteen, jossa hän opettaa.

Pluvinagella on kokoelma kirjoja Thomas Pesquetesta, avaruusinsinööristä ja lentäjälentäjästä, josta tänä vuonna tuli Kansainvälisen avaruusaseman ensimmäinen ranskalainen komentaja.

Hänen työhakemuksensa näytettiin tietokoneen näytöllä, ja sitä laadittiin edelleen. Hänen on lähetettävä se 18. kesäkuuta asti, ja tulos tiedetään lokakuussa.

Kertoimet ovat pitkiä. Hän ei ole vielä edes aloittanut rekrytointiprosessia. Kilpailu on kovaa. Menestyäkseen Pluvinagen on päästävä läpi kuusi valintakierrosta.

Mutta hän sanoi päättäneensä ottaa riskin, koska seuraavan kerran, kun avaruusjärjestö kutsuu avoimen kutsun uusille astronauteille, todennäköisesti vuosien päästä, hän saattaa olla liian vanha.

"Tuloksesta riippumatta, jos en kokeile sitä, minulla on valitettavia loppuelämäni ajan", hän sanoi.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa