Liity verkostomme!

energia

Pohjois-Saksan osavaltio suunnittelee säätiötä auttamaan Nord Stream-2 -kaasuyhteyden loppuun saattamisessa

Julkaistu

on

Saksan Mecklenburg-Vorpommernin osavaltio aikoo perustaa säätiön, joka auttaa Nord Stream-2 (NS2) -putkilinjan valmistumista Venäjän kaasun tuomiseksi Saksaan ja torjuakseen Yhdysvaltojen lisääntyneiden pakotteiden uhan, joka keskeytti työn viime vuonna, kirjoittaa .

Gazpromin johtama 11 miljardin dollarin putki kaksinkertaistaa nykyisen Nord Stream-1 -putkilinjan kapasiteetin, ja siitä on tullut Venäjän vastakkainasettelun länteen keskipiste.

Yhdysvaltojen mukaan Eurooppa on heikentänyt energiavarmuuttaan lisäämällä riippuvuuttaan Venäjän kaasusta, kun taas Venäjän mukaan Yhdysvallat käyttää sanktioita putkilinjan estämiseksi ja oman maakaasuteollisuutensa suojaamiseksi.

Valtion pääministeri Manuela Schwesig kertoi toimittajille Schwerinissä, että liittokansleri Angela Merkelin konservatiiveista ja sosiaalidemokraateista koostuva paikallinen koalitio päätti perustaa julkisen sektorin ilmastosäätiön.

Samoin kuin kaksi Nord Stream-1: n ympärillä olevaa perustaa, se lisäisi uusiutuvien energialähteiden ja kaasun roolia siltateknologiana kohti puhtaampia polttoaineita.

Se voisi suojata putken rakentamiseen ja toimintaan osallistuvia yrityksiä Yhdysvaltojen pakotteilta hankkimalla, pitämällä hallussa ja vapauttamalla tarvittavat laitteistot sen nimissä.

"Uskomme, että putkilinjan rakentaminen on oikein", Schwesig sanoi toivoen, että pakotteet poistetaan.

Osavaltion parlamentin hyväksyntä säätiön 200,000 7 euron julkiselle varalle odotettiin saatu torstaina (20. tammikuuta). Tätä täydennettäisiin 2 miljoonalla eurolla NSXNUMX-konsortiolta.

Säätiötä johtaa entinen valtion pääministeri Erwin Sellering, entinen Euroopan parlamentin jäsen Werner Kuhn ja Katja Enderlein, yrittäjä Greifswaldin kaupungissa, maksutta.

Yhdysvaltojen on paljon vaikeampi kohdistaa valtion tukemaan säätiöön toimenpiteillä, kuten varojen jäädyttämisellä, kuin yksityisillä yrityksillä, koska sillä ei ole kiinnostusta kaupalliseen toimintaan NS2: n ulkopuolella, joka on yli 90% valmis.

Konsortion odotetaan aloittavan jäljellä olevan venytyksen Tanskan vesillä 15. tammikuuta, kun taas viimeinen venytys Saksan vesillä saatiin päätökseen viime kuussa, ilmoitti Refinitiv Eikon -tietojen seuranta putkenlaskualuksille.

($ 1 = € 0.8107)

katalaani

Komissio hyväksyy tukiohjelman energiaintensiivisille yrityksille Espanjassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti espanjalaisen järjestelmän korvaamaan energiaintensiivisille yrityksille osittain kustannukset, jotka aiheutuvat i) uusiutuvan energian tuotannon tukemiselle Espanjassa, ii) korkean hyötysuhteen yhteistuotannolle Espanjassa ja (iii) sähköntuotanto Espanjan muilla kuin niemimaan alueilla. Järjestelmä, jota sovelletaan 31. joulukuuta 2022 saakka ja jonka alustava vuosibudjetti on 91.88 miljoonaa euroa, hyödyttää Espanjassa toimivia yrityksiä aloilla, jotka ovat erityisen energiaintensiivisiä (joten niiden sähkönkulutus on korkea verrattuna tuotannon lisäarvoon). ja alttiimpi kansainväliselle kaupalle.

Edunsaajat saavat korvausta enintään 85 prosentista osuudestaan ​​uusiutuvan energian tuotannon, tehokkaan yhteistuotannon ja sähköntuotannon tukemiseen Espanjan muilla kuin niemimaan alueilla. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle Vuosina 2014--2020, joita on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka. Suuntaviivoissa sallitaan tietyille tasoille tietyillä sektoreilla toimiville ja kansainväliselle kaupalle alttiille energiaintensiivisille yrityksille kannettavien rahoitusosuuksien alentaminen tietyn tason saakka niiden globaalin kilpailukyvyn varmistamiseksi .

Komissio totesi, että korvausta myönnetään vain energiaintensiivisille yrityksille, jotka ovat alttiita kansainväliselle kaupalle, suuntaviivojen vaatimusten mukaisesti. Toimenpiteellä edistetään EU: n energia- ja ilmastotavoitteita ja varmistetaan energiaintensiivisten käyttäjien ja teollisuuden maailmanlaajuinen kilpailukyky vääristämättä tarpeettomasti kilpailua. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Tämän järjestelmän yhteydessä Espanjan viranomaiset ovat myös ilmoittaneet komissiolle toimenpiteestä, joka antaa takuita pitkäaikaisille sähkönhankintasopimuksille, jotka energiaintensiiviset yritykset ovat tehneet uusiutuvista energialähteistä tuotetusta sähköstä, ns. Sähkönkuluttajat (FERGEI).

Tämän takausjärjestelmän tarkoituksena on helpottaa uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian tuotantoa. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti vuoden 2008 perusteella Komission tiedonanto valtiontuesta takauksinaja päätteli, että valtion takausjärjestelmä ei ole SEUT-sopimuksen 107 artiklan 1 kohdassa tarkoitettua tukea. Lisätietoja on saatavilla komissiossa kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisteri.

Continue Reading

energia

Turkin virta ulottui Balkanille

Julkaistu

on

Vaikka intohimot Nord Stream-2: n ympärillä eivät ole laantuneet, ja Washington etsii uusia tapoja lopettaa projekti, Venäjä on käynnistänyt Turkin virtauksen (TurkStream) toisen osan Etelä-Balkanilla. Siten tämä laajamittainen projekti saa lopullisen muodon, kirjoittaa Moskovan kirjeenvaihtaja Alex Ivanov.

Serbian presidentti Aleksandar Vucic käynnisti 1. tammikuuta Serbian osan Turkin virtauksesta - yhdysjohdon kaasuputken, joka laajensi Serbian kansallista kaasunsiirtojärjestelmää.

Uutena vuonna 2021 Serbia liittyi useisiin Balkanin maihin, jotka käyttävät yhtä Venäjän tärkeimmistä energialähteistä, voittivat riippuvuuden Ukrainan kaasukuljetuksista ja varmistivat energian vakauden.

”Niiden Euroopan maiden määrä, jotka saavat Venäjän kaasua Turkish Streamin avulla, on kasvanut kuuteen. Nyt Serbia, Bosnia ja Hertsegovina ovat Bulgarian, Kreikan, Pohjois-Makedonian ja Romanian ohella tarjonneet itselleen tällaisen mahdollisuuden, sanoi Gazpromin hallintoneuvoston puheenjohtaja Alexey Miller. Venäjältä kaasua toimitetaan Turkish Streamin offshore-kaasuputken kautta Turkkiin, sieltä Bulgariaan, ja Bulgarian kansallisen kaasunsiirtojärjestelmän kautta se saapuu Serbiaan sekä Bosnia ja Hertsegovinaan.

Kaksi Turkin virtauksen linjaa toimittaa 15.75 miljardia kuutiometriä kaasua vuodessa, joista noin 3 saa Serbia. Venäjän kaasu antaa serbien houkutella ulkomaisia ​​sijoittajia, auttaa parantamaan maan ympäristötilannetta ja kohottamaan kansalaisten elintasoa. Juhlava kaasun laukaisu sujui kuin kellokoneisto, mutta Venäjällä ja Serbialla kesti kauan päästä tähän strategisesti tärkeään hetkeen.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan toisen kaasun koko kaasumäärä suunniteltiin kulkemaan kauttakulkuna Turkin kautta Bulgarian rajalle, missä se tapahtuisi parannetussa Bulgarian kaasukuljetusjärjestelmässä, joka pystyy siirtämään 12 miljardia kuutiometriä metriä kaasua Serbian rajalla. Sen jälkeen kun kaasu on jaettu sen alueen kautta, loput kaasusta oli tarkoitus toimittaa Unkarin rajalle. Vuoteen 2019 mennessä oli tarkoitus synkronoida kaikki Turkish Stream -haarojen rakentamiseen liittyvät työt ja modernisoida samanaikaisesti Bulgarian ja Serbian kaasunsiirtojärjestelmät.

Kun kaasuputken rakennutti jo venäläinen Gazprom-yritys vuonna 2019, työt olivat vasta alkaneet Serbiassa, kun taas Bulgariassa niitä ei tehty ollenkaan. Gazprom luotettavana toimittajana varasi lisää kaasukuljetuskapasiteettia Ukrainan käytävän kautta kaasutoimituksiin Serbiaan vuonna 2020, vaikka se ei ollut kannattavaa Venäjälle talouden kannalta tai vielä enemmän poliittiselta kannalta.

Vuonna 2020 työtä Serbian ja Bulgarian liittämiseksi Turkin virtaukseen tehostettiin, mutta syksyllä 2020 kävi ilmi, että Serbialla (useista syistä) ei ole aikaa täyttää velvoitteitaan ennen maaliskuusta huhtikuuhun 2021. Venäjän kaasutoimitusten järjestämiseksi Serbiaan vuonna 2021 Gazpromin olisi jälleen pyydettävä Ukrainaa, toisin kuin sen poliittiset ja maineelliset edut, myymään ylimääräistä kauttakapasiteettia kaasun toimittamiseksi Serbiaan. Presidentti Aleksandar Vucic joutui henkilökohtaisesti ratkaisemaan ongelman.

Jo marraskuussa 2020 perustettiin venäläis-serbilainen työryhmä, joka toimi Serbian johtajan suorassa valvonnassa. Kun presidentti Vucic otti tilanteen omiin käsiinsä, kaasuputken rakentaminen maassa alkoi uudella vauhdilla. Kahden maan asiantuntijoiden ja rakentajien ympärivuorokautinen työ on tuonut vastaavan tuloksen.

Näiden maiden kotimarkkinoille toimitetaan yhteensä noin 6 miljardia kuutiometriä kaasua. Vastaava määrä polttoainetta voidaan sulkea pois Ukrainan kautta kulkevasta vaihtoehtoisesta virtauksesta. Serbian kuluttajalle "Balkan Stream" -laitteen käynnistäminen on erityisen tärkeää, koska kaasun kuutiometrin hinta laskee nyt 240 dollarista 155 dollariin Bulgariasta poistuttaessa (sisäisen kuljetuksen kustannukset lisätään niihin , noin 12-14 dollaria). Tämä tarkoittaa myös tarkistusta kotitalouksien liittämisestä kaasuun. Alexander Vucic kutsui tapahtumaa "suureksi ja tärkeäksi Serbialle" ja kiitti vilpittömästi Venäjän johtoa. "Tämä on tärkeä päivä maallemme. Haluan kiittää venäläisiä ystäviämme, jotka osallistuivat kaasuputken rakentamiseen kanssamme. Onnittelen teitä suuresta työstä, sillä on suuri merkitys teollisuudelle, kehitykselle koko Serbian taloudesta, samoin kuin kaikki Serbian asukkaat ", hän sanoi kaasuputken käynnistysseremoniassa.

Venäjä on saattamassa päätökseen kunnianhimoisen projektinsa Balkanilla. Kaikilla mailla, jotka halusivat saada kaasua, on jo se. Turkish Stream on siellä Balkanilla. Tuolloin South Streamin toteuttaminen ei ollut mahdollista, mutta nyt on toinen reitti ja se toimii.

Continue Reading

energia

EU varoittaa Iranin rikastuminen uhkaisi ydinsopimusta

Julkaistu

on

Euroopan unioni varoitti maanantaina 4. tammikuuta, että Iranin siirtyminen uraanin rikastamiseen 20 prosenttiin olisi "huomattava poikkeama" Teheranin vuoden 2015 ydinsopimuksen mukaisista sitoumuksista.

EU: n tiedottaja Peter Stano sanoi, että Bryssel odottaa YK: n Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) vahtikoiran johtajan tiedotusta myöhemmin päivällä, ennen kuin se päättää, mihin toimiin ryhtyä.

Iran on aloittanut uraanin rikastamisen 20-prosenttiseksi puhtaaksi maanalaisessa Fordow-laitoksessaan, valtion tiedotusvälineet kertoivat aiemmin maanantaina ylittäen selvästi vuoden 2015 ydinsopimuksen asettaman kynnyksen.

Se on viimeisin ja tärkein Iranin ydinsitoumusten keskeyttäminen vuonna 2019 alkaneesta merkittävästä sopimuksesta ja vastauksena presidentti Donald Trumpin dramaattiseen vetäytymiseen toukokuussa 2018 tehdystä sopimuksesta Yhdysvaltojen määräämällä Teheranille lamauttavia taloudellisia pakotteita.

"Prosessi 20-prosenttisesti rikastetun uraanin tuotantoon on alkanut Shahid Alimohammadin rikastuskompleksissa (Fordow)", hallituksen tiedottaja Ali Rabiei sanoi valtion lähetystoiminnan harjoittajan verkkosivustolla.

Virkamiehen mukaan presidentti Hassan Rouhani määräsi rikastuksen "viime päivinä" ja "kaasun ruiskutusprosessi alkoi tunteja sitten".

Iran ilmoitti 31. joulukuuta IAEA: lle aloittavansa jopa 20 prosentin puhtausasteella rikastetun uraanin tason, joka oli ennen ydinsopimuksen saavuttamista.

Viimeisimmän saatavilla olevan IAEA: n raportin mukaan, joka julkaistiin marraskuussa, Teheran rikasti uraania aiemmin tasolle, joka ylitti vuoden 2015 Wienin sopimuksessa määrätyn rajan (3.67%), mutta ei ylittänyt 4.5 prosentin kynnystä, ja noudatti edelleen viraston tiukkoja tarkastuksia hallinto.

Mutta marraskuun lopun murhan jälkeen Iranin ydinfyysikko Mohsen Fakhrizadeh murhattiin.

Israelia syytetyn hyökkäyksen jälkeen Teheranin kovan linjan edustajat lupasivat vastauksen, ja konservatiivien hallitsema parlamentti hyväksyi lakiesityksen "pakotteiden poistamisesta ja Iranin kansan etujen suojaamisesta".

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa