BNP ei ole "muuttuvan maailman pankki"

| Syyskuu 26, 2018

Lontoossa kesällä Laurence Pessez ja loput BNP Paribasin yhteiskuntavastuuryhmästä, jonka hän johti, olivat kiireisiä löi toisiaan takana. Euromoney oli nimittänyt ensimmäisen kerran BNP: n "maailman parhaaksi kestävän rahoituksen pankiksi". Pokaalin kerääminen mustalla siteetarjouksella heidän sanomaansa voitti: "Kukaan maata, yritystä tai yksilöä ei voi voittaa pitkällä aikavälillä maailmassa, joka menettää", kirjoittaa Susi Snyder, ydinaseohjelman ohjelmapäällikkö PAX: lle ja osalle ICANia, 2017 Nobelin rauhanpalkinnon voittajat

Juhlavuoden ja glamourin aikana ei Pessez tai hänen tiimensä paljastanut BNP Paribasin likaista salaisuutta: pankki rahoittaa yrityksiä, jotka tuottavat ydinaseita, suurin uhka suurimmalle osalle ihmisiä; aseita, jotka monissa maissa ovat nyt täysin laittomia.

Tammikuusta lähtien 2014 BNP Paribas tarjosi yli $ 8 miljardin euron rahoituksen ydinaseiden valmistajille. Rahoitus koskee vähintään 15-yrityksiä, jotka osallistuvat suoraan ydinaseiden kehittämiseen ja ylläpitoon Ranskassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa. Tähän sisältyy Bechtel (US $ 1.1 miljardia); BAE Systems (US $ 131 miljoonaa); ja AECOM (US $ 1.2 miljardia), pääurakoitsija Yhdysvaltain ydinaseiden laboratoriot, joissa Trump uuden sukupolven aseita tuotetaan.

Kestävä rahoitus seuraa melko yksinkertaisia ​​sääntöjä. Sijoitus katastrofin välttämiseksi on yleensä vertailuarvo. Älä hyödy mitään siitä, mikä voi aiheuttaa haittaa, ja jos epäilet, mitkä investoinnin hyödyt aiheuttavat vahinkoa.

Let's yksinkertaisesti lainata BNP Paribas ' oma määritelmä: "Kestävä rahoitus kuuluu kaikkien yhteiskunnan suurimpiin haasteisiin, ihmisoikeuksista ympäristönsuojeluun, monimuotoisuuteen ja eriarvoisuuden hillitsemiseen, päätöksissämme ja asiakkaille annettavassa neuvonnassa". Siksi he ovat luopuneet tupakasta ja fracking.

Mutta omien normiensa suorassa pilkassa BNP Paribas sijoittaa miljardeja suurimpaan humanitaariseen katastrofiin, joka on koskaan uhattuna ihmiskunnalle. Punaisella Ristillä ja YK: lla on molemmat myöntäneet, että jos ydinaseita käytetään asutuilla alueilla, he eivät pystyisi auttamaan jälkiseurauksissa. Jokainen selviytyjä olisi yksin.

Vain rajallinen ydinvaihto esimerkiksi Intian ja Pakistanin kanssa tuhoutuisi miljardeja seuraavan vuosituhannen ydintekijän ja nälänhädän vuoksi, jotka aiheutuisivat maailmanlaajuisesta viljelysulusta. Tämä tarkoittaisi 100-ydinaseita. Tällä hetkellä 15,000 on olemassa.

Tämä vastaa määritelmääni "menettämästä maailmasta".

Useimmat BNP Paribas -asiakkaat eivät tiedä, että heidän rahansa uhkaavat miljoonien viattomien siviilien joukkomurhaa. He saattavat nähdä pankinsa ylennyksiä, väittäen sijoittavansa vastuullisesti ja esittävät itsensä "Bank for a Changing World".

Epäilemättä he voisivat olla huolestuneita siitä, että BNP Paribas tunnustettaisiin tarkemmin "Pankki asumatonta radioaktiivista maailmaa" varten.

BNP Paribas on oikeassa mielessä, se on "muuttuva maailma". Mitään järkevää toimenpidettä ei voida hyväksyä eettisin tai moraalisin normein. 122-maat liittyivät perustamissopimukseen, joka kielsi heidät. Mutta BNP Paribas tukeutuu edelleen politiikkaan, joka pitää heidät investoimasta ydinaseisiin, joita kehittivät Intian ja Pakistanin kaltaiset maat, mutta ei Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat, joissa Trump vaatii $ 1.2 triljoonaa uutta ja jopa vaarallisempia ydinaseita .

Ydinaseita ei voida hyväksyä, ja sen aika BNP Paribakselle on päästävä mukaan.

Globaali liike vaatii pankkien olevan parempia. Varmistaa, että heidän voitonsa ovat peräisin investoinneista, joiden tarkoituksena on rakentaa ihmisiä. BNP Paribas voi liittyä sijoittajiin, jotka asettavat paremman tulevaisuuden kaikille vetämällä investointeja näistä joukkotuhoaseita valmistavista yrityksistä ja ilmoittamalla selkeästä, kattavasta ja avoimesta politiikasta pitää asiakkaansa rahat turvassa.

Asiakkaiden on myös oltava tietoisia taloudellisesta riskistä. Ydinaseet kuuluvat nyt kiellettyjen aseiden luokkaan, kuten kemiallisiin ja biologisiin aseisiin, rypäleammuksiin ja maamiinoihin. Sijoittaminen laitonta aseita tuottaviin yrityksiin ei ole terve rahoitussuunnitelma.

Koska pankki muuttuvassa maailmassa tarkoittaa pankkia, joka on sitoutunut muuttamaan maailmaa paremman tulevaisuuden puolesta - ilman ydinaseita.

On huono katsoa, ​​että pankki kerää palkintoja kestävälle investoinnille ja puhuu siitä, että huolehditaan ihmisen pitkän aikavälin eloonjäämisestä suu yhdeltä puolelta samalla kun mahdollistetaan aseita, jotka uhkaavat ihmiskuntaa toisella puolella. Jos BNP Paribas todella välittää estääkseen "menettää maailmaa", ensimmäinen asia, jonka he voivat tehdä, on lopettaa pankkitoiminta ydinpommiin.

Tunnisteet: , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Puolustus, Lausunto