Liity verkostomme!

EU

#pakolaiset Pakolaiskriisi: "Jos Schengen romahtaa, se alkaa eurooppalaisen projektin loppua"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Syyrialainen pakolaislapsi äitinsä sylissä odottamassa sateessa lupaa siirtyä pihalle ottamaan busseja jatkoa kohti Itävaltaa.

Syyrialainen pakolaislapsi äitinsä sylissä odottaa sateessa lupaa siirtyä pihalle ottamaan busseja jatkoa varten Itävallaan © UNHCR / Mark Henley

Siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulos varoitti parlamentin jäseniä pakolaiskriisin "pahenemisesta" kansalaisvapauksien komitean järjestämässä kokouksessa 14. tammikuuta. Hän sanoi, että EU: n yhtenäisyys oli vaakalaudalla "populismin ja nationalismin" lisääntymisen keskellä. Komissaari pyysi myös jäsenvaltioita täyttämään omat lupauksensa ja osoittamaan solidaarisuutta toisilleen: "Jos Schengen romahtaa, se on eurooppalaisen projektin lopun alku".

Siirtolaisuus- ja sisäasioista vastaava komissiossa vastaava Avramopoulos keskusteli tähän mennessä pakolaiskriisin torjumiseksi toteutettujen toimenpiteiden tehokkuudesta parlamentin kansalaisvapauksien valiokunnan kokouksessa, jota johtaa Ison-Britannian tutkimus- ja kehitystyön jäsen Claude Moraes.

Muuttamisjärjestelmä

Mainos

Viime syyskuussa parlamentin jäsenet tukivat kahta hätäehdotusta 160,000 272 turvapaikanhakijan siirtämiseksi EU-maista, jotka uusien maahanmuuttajien saapumisesta kärsivät eniten. Toistaiseksi vain XNUMX ihmistä on kuitenkin siirretty muihin jäsenvaltioihin. "Kaikkien jäsenvaltioiden on pelattava peliä", sanoi Avramopoulos ja korosti, että EU-maiden ei pitäisi tulla kansallisen poliittisen ohjelman vangeiksi.

Parlamentin jäsenet viittasivat myös järjestelmän toistaiseksi epäonnistumiseen. Cornelia Ernst, saksalainen GUE / NGL-ryhmän jäsen, sanoi: "Kuinka ihmeessä voimme toteuttaa mitään, jos jäsenvaltiot sanovat jatkuvasti ei, ei, ei."

Tarve tarkistaa nykyisiä turvapaikkahakemuksia koskevia sääntöjä

Mainos

Nykyiset pakolaisia ​​koskevat EU: n säännöt perustuvat Dublinin asetuksiin, joissa määrätään, että turvapaikanhakemusten tulee olla ensimmäisen EU-maan, johon hakija saapuu. Keskustelun aikana parlamentin jäsenet ja komission jäsen sopivat yleisesti tarpeesta tarkistaa lainsäädäntöä. Euroopan komissio ehdottaa uusia toimenpiteitä maaliskuussa.

Timothy Kirkhope, brittiläinen ECR-ryhmän jäsen, sanoi: "Emme tarvitse politiikkaan pukeutuneita eleitä. Toivon, että Dublin-katsaus on vankka arvostelu."

Yhteinen luettelo turvallisista maista

Parlamentti valmistelee parhaillaan ehdotuksia pysyväksi siirtomekanismiksi sekä yhteinen luettelo turvallisten alkuperämaiden kanssa. Jos maahanmuuttajat tulevat maasta, joka on luettelossa, heidän turvapaikkahakemuksensa hyväksytään vähemmän todennäköisesti. EPP: n ruotsalainen EP-jäsen Anna Maria Corazza Bildt sanoi: "Meidän on erotettava toisistaan ​​ne, joilla on oikeus kansainväliseen suojeluun, ja ne, joilla ei ole".

Rajavalvonta

Tarve suojella paremmin EU: n ulkorajoja oli toinen asia, josta keskusteltiin yksityiskohtaisesti kokouksessa. ALDE-ryhmän ranskalainen jäsen Nathalie Griesbeck sanoi, että EU: n ulkorajat on "valvottava asianmukaisesti, jotta Schengen ei romahda".

Komissio on jo ehdottanut EU: n rajaviraston Frontexin vahvistamista, jotta siitä voidaan tehdä elin, joka jopa pystyy joissakin tapauksissa toimimaan ilman asianomaisen maan hyväksyntää. Parlamentti on jo suhtautunut niihin myönteisesti suunnitelmat. Nämä ehdotukset edellyttävät myös EU: n ulkopuolisten maiden yhteistyötä. Komissaari Avramopoulos varoitti kuitenkin: "Jos kolmannet maat eivät ole mukana, ei ole toivoa."

Saksalainen S&D -ryhmän jäsen Birgit Sippel ihmetteli, onko tämän yhteistyön tarkoituksena ollut käsitellä pakolaistilannetta vai vain "pitää heidät siellä". Vihreän saksalaisen parlamentin jäsen Ska Keller lisäsi, että raporttien mukaan Turkki jo "työnsi pakolaisia ​​takaisin Syyriaan" suorana seurauksena EU: n kanssa tekemästään sopimuksesta.

Kuumat kohteet

Kreikkaan ja Italiaan perustetaan vastaanottokeskuksia, joita kutsutaan myös hotspoteiksi, auttamaan erottamaan pakolaiset, taloudelliset maahanmuuttajat ja terroristit, jotka pyrkivät pääsemään Eurooppaan. Keskukset ottavat vastaan ​​ja rekisteröivät ne, jotka suorittivat rajan toimenpiteet kuten sormenjälkien ottaminen, riittävän vastaanoton luominen ja turvapaikanhakijoiden nopea valinta ja siirtäminen.

Näiden keskusten kohdalla on kuitenkin vielä alkuvaiheita. EFDD-ryhmän italialainen jäsen Laura Ferrara sanoi: "Italiassa hotspotit eivät toimi, tunnistamisprosessi on liian hidas." Hän lisäsi, että ihmisiä, joiden turvapaikkahakemukset hylättiin, ei ollut autettu eikä viety takaisin rajalle. Komissaari Avramopoulos sanoi, että hotspotit olivat todellakin käynnissä olevaa työtä, jota hän itse seurasi, ja lisäsi: "Kaikilla jäsenvaltioilla on vastuu ottaa pakolaiset vastaan ​​arvokkaalla tavalla."

tragedioita

Parlamentin jäsenet toivat esiin myös viimeaikaisia ​​tragedioita, kuten Pariisin ja Istanbulin terrori-iskut sekä uuden vuoden juhlat Kölnissä ja muualla. Avramopoulos korosti tarvetta välttää maahanmuuttajien ja terroristien "yhdistämistä". EFN-ryhmän hollantilainen Vicky Maeijer kutsui EU: n politiikkaa "erittäin vaaralliseksi" ja lisäsi: "Meidän on suljettava raja."

Tulevat ehdotukset

Komissaari Avramopoulos sanoi, että komissio työskentelee pitkän luettelon keskipitkän ja pitkän aikavälin toimenpiteistä kestävämmän maahanmuuttojärjestelmän luomiseksi tulevaisuutta varten. Hänen mukaansa tähän sisältyy huomattavaa taloudellista apua eniten kärsineiden auttamiseksi, sinisen kortin järjestelmän tarkistaminen ja uusi turvapaikanhakijoiden uudelleensijoittamisjärjestelmä. Maaliskuussa komissio julkaisee älykkäiden rajojen ehdotus.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa